Για τους Συριζαίους

22/05/2019 - 15:37

«Κατάφεραν το αδύνατον! Να βγάλουν στην πολιτική ακόμα χειρότερο όνομα απ’ αυτό που ήδη έχει»

Αρκάς

Τον Τσίπρα και τον Πολάκη ουδέποτε θα τους προσκαλούσα στο σπίτι μου για καφέ. Η πολιτική και ο πολιτικός πρέπει να είναι πρότυπο για το λαό, να δίνει το παράδειγμα, να έχει καλλιέργεια, να καθοδηγεί. Αυτοί οι δύο ποντάρουν στα πρωτόγονα ένστικτα του λαού και η πολιτική τους είναι μακράν της ηθικής. Έπαψα εδώ και καιρό να παρακολουθώ τι λέει και τι κάνει ο Τσίπρας και η παρέα του στην τηλεόραση. Διαβάζω μόνον εφημερίδες.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. της Φώφης

Σχεδόν κατέληξε στο παλιό ΠΑΣΟΚ που ξέραμε το οποίο, χωρίς να μηδενίζουμε την προσφορά του στη χώρα, έχει μεγάλο μέρος ευθύνης για την οικονομική και ηθική κατάπτωση που βιώνουμε. Παρόλα αυτά όμως κάθε φορά που τα ποσοστά του ανεβαίνουν στις σφυγμομετρήσεις χαίρομαι ιδιαίτερα. Και παρόλο που δεν υπάρχει περίπτωση να το ψηφίσω ποτέ, επιθυμώ στις προσεχείς εθνικές εκλογές να πιάσει διψήφιο νούμερο. Γιατί; Όσον ανεβαίνει στατιστικά το ΚΙΝ.ΑΛ. αδυνατίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σάπιο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκε στους Τσιπροκαμμένους επιστρέφει σπίτι του. Κάτι είναι και αυτό.

Τα ψέματα των πολιτικών

Η γνωστή δημοσιογράφος κ. Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον κ. Πρωθυπουργό «χαρισματικό ψεύτη». Το ρεκόρ όμως στα ψέματα το έχει ο φίλος του κ. Πρωθυπουργού μας Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στις 800 ημέρες που κυβερνά την παγκόσμια υπερδύναμη ο κ. Τραμπ έχει πει 10.000 ψευδή νέα, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

ΔΕΗ - ΕΛΤΑ

Αμφότερες είναι δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες χρεοκόπησαν επί των ένδοξων ημερών των νεοκομμουνιστών που μας κυβερνούν. Αν πριν μερικά χρόνια ολοκληρωνόταν η πώληση της «μικρής ΔΕΗ», αν πουλιόταν δηλαδή το 30% του χαρτοφυλακίου των πελατών, τότε η επιχείρηση θα έβαζε στο ταμείο της 2 δις ευρώ. Προτίμησαν οι Συριζαίοι να την χρεοκοπήσουν παρά να κάνουν αυτό που έπρεπε.

Τα ΕΛΤΑ οσονούπω βαρούν διάλυση. Ελλείψει ρευστότητας κατακρατούν για κάποιο χρονικό διάστημα χρήματα που προορίζονται για τη ΔΕΗ και δημιουργούν προβλήματα στους πελάτες της. Ας σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ πριν Σύριζα είχαν μικρά αλλά είχαν κέρδη. Επί των ημερών της «πρώτης φοράς αριστερά» χρεοκόπησαν.

Κλείνουν τράπεζες

Κυκλοφόρησε και δεν διαψεύστηκε ότι η Εθνική Τράπεζα Παπάδου θα κλείσει μέχρι τον Ιούνιο. Θα μείνει μόνο το ΑΤΜ και ένας ή δύο υπάλληλοι. Αυτά ακούγονται στους καφενέδες του χωριού. Στις αθηναϊκές εφημερίδες της προηγούμενης Κυριακής διαβάσαμε ότι η Εθνική Τράπεζα θα μειώσει πανελλαδικά το προσωπικό της κατά 5.000 υπαλλήλους μέχρι το 2020. Η Εθνική Τράπεζα Παπάδου εξυπηρετεί όλα τα χωριά της Γέρας με 7.500 πληθυσμό, το Κάτω Τρίτος με 1000 κατοίκους περίπου και διαθέτει και ιδιόκτητο κτίριο. Κατά πληροφορίες κλείνει και η δεύτερη ΕΤΕ στην πόλη της Μυτιλήνης. Δεν είναι καλά σημάδια, φίλοι αναγνώστες.

Η δακοκτονία

Στο θέμα της καταπολέμησης του δάκου τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες. Μετά έρχεται η αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού με τους συνεταιρισμούς να εφαρμόσουν το πρακτικό μέρος. Ο τρόπος που πραγματοποιείται η δακοκτονία είναι ανεπαρκής και απηρχαιωμένος. Οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να μελετήσουν τον τρόπο καταπολέμησης του δάκου σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία οι οποίες είναι τεχνικά προηγμένες τόσο στην καλλιέργεια της ελιάς, στην προστασία του ελαιοκάρπου και στην τεχνική της ελαιοσυλλογής. Άποψή μας είναι ότι τον πρώτο λόγο στην καταπολέμηση των ασθενειών της ελιάς πρέπει να τον έχουν οι αγρότες με τους συνεταιρισμούς τους.

Τέλος πριν αρχίσει η δακοκτονία πρέπει να αποκατασταθεί το αγροτικό δίκτυο των δρόμων το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές με τις χειμερινές βροχές.

Υποψηφιότητες

Τυχαία έμαθα ότι ο συγχωριανός Παναγιώτης Κουτσέλλης του Θεμιστοκλή κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Γεωργούλα. Παναγιώτη καλή επιτυχία και να θυμάσαι αυτό που σου είπα! Ο κ. Κουτσέλλης είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ, πανεπιστημιακής μορφώσεως, έντιμος και καλός οικογενειάρχης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey