Για να μην ξεχνιόμαστε…

22/01/2020 - 15:55

Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης 472/2013 ορίζει ότι τα κράτη μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα (μνημόνια) εφ’ όσον δεν έχει εξοφληθεί το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί. Τα επιτόκια των δανείων των μνημονίων κυμαίνονται από 1-2% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στήλη δεν ξεχνά ότι στην πτώχευση μας οδήγησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα ρουσφέτια, τα θαλασσοδάνεια που «κοκκίνισαν» και την ανερμάτιστη οικονομική πολιτική. Γι’ αυτό δεν αισθανόμουν, ούτε τώρα αισθάνομαι ήρεμος με τα επιδόματα των Συριζαίων και Νεοδημοκρατών. Το ένστικτό μου με οδηγεί -δεν έχω οικονομολογικές γνώσεις- ότι το βασικότερο θα είναι η μείωση της ανεργίας, με επενδύσεις σε έργα.

Βοτανολογία

Πριν μερικά χρόνια άρχισε να βουίζει ανεπαίσθητα το αριστερό μου αυτί. Οι δύο γιατροί ειδικότητας που επισκέφθηκα, αφού έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, μου έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. Το αποτέλεσμα αρνητικό. Οι επιστήμονες ιατροί υπήρξαν κατατοπιστικοί στις γνωματεύσεις τους και στην ενημέρωσή τους. Κανένα παράπονο.

Σε ένα τόμο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, που έχω στη βιβλιοθήκη, διάβασα ότι ιατροί της Ευρώπης και Αμερικής χρησιμοποιούν το βότανο Ginkgo biloba για την αντιμετώπιση της εμβοής (σελίδα 459). Έστειλα την Ελένη στο φαρμακείο και μου το έφερε. Για τα αποτελέσματα θα σας ενημερώσω εν καιρώ. Η Ελένη έχει αναλάβει τα υπουργεία Εμπορίου, Υγείας, Δημόσιες Σχέσεις, εγώ το Γεωργίας, Εργασίας και των Οικονομικών.

Μεταμορφώσεις ΣΥΡΙΖΑ

Είχαν βάλει στόχο την εγγραφή 180.000 νέων μελών και μετά βίας βρέθηκαν 56.000 μαζί με τα παλαιά μέλη. Ο κ. Τσίπρας γοητεύτηκε από την εξουσία και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κόμμα που θα του επιτρέψει την επιστροφή, γι’ αυτό κάλεσε κοντά του τα ληγμένα του ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, ΔΗΜ.ΑΡ. και τους σαλτιμπάγκους του καλλιτεχνικού χώρου. Αυτό όμως έφερε αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι υπάρχει ένα κομμάτι στο κόμμα που προτιμά την ιδεολογική καθαρότητα και τις ατέρμονες ιδεολογικές συζητήσεις που δεν καταλήγουν ποτέ σ’ ένα συμπέρασμα.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας είναι αναμφισβήτητος ηγέτης και όλοι θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του, γιατί τους άρεσαν τα μεγαλεία και το παραδάκι των αξιωμάτων τους. Όμως επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ που από 46% έφτασε στο 4,6% αλλά σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο τόπος χρειάζεται ένα άλλο κόμμα στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συγκεντρώσει τη μεσαία τάξη, τους σοσιαλδημοκράτες, τους Οικολόγους Πράσινους και τη νέα γενιά. Αλλά το νέο κόμμα να ιδρυθεί από νέους στην ηλικία ανθρώπους με ίσα ποσοστά ανδρών και γυναικών στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κομμάτων.

Άνγκελα Μέρκελ

Διάβασα τη βιογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου του Matthew QVORTRUP και μπόρεσα να αντιληφθώ καλύτερα την πολιτική της γενικώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον πρωταρχικό της ρόλο στην ελληνική κρίση. Την ονόμασαν «σιδηρά κυρία της Ευρώπης» όπως τη Θάτσερ της Αγγλίας και ο χαρακτηρισμός της πάει γάντι. Κόρη πάστορα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Έκανε άριστες σπουδές στην κβαντική Φυσική και σε νεαρή ηλικία έγινε διδάκτορας. Μιλά άπταιστα Γερμανικά, Ρωσικά, Αγγλικά και αντιλαμβάνεται και τα Γαλλικά. Παντρεύτηκε δύο φορές, ο δεύτερος σύζυγός της καθηγητής της πυρηνικής φυσικής, παράτησε τη γυναίκα και τα παιδιά του για να συζήσει με τη Μέρκελ. Πολιτικό παιδί του Καγκελάριου Κολ τον εγκατέλειψε όπως και τον Σόιμπλε όταν δεν εξυπηρετούνταν οι πολιτικές της φιλοδοξίες. Στον τομέα αυτόν μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει αδίστακτη. Άλλη φορά τα υπόλοιπα.

Παραβιάσεις εναέριου χώρου

Εδώ και χρόνια οι γείτονες μας οι Τούρκοι παραβιάζουν συχνά πυκνά τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πετώντας τις περισσότερες φορές σε μεγάλο ύψος. Κάθε χώρα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι 12 ναυτικά μίλια. Εμείς έχουμε οριοθετήσει τον θαλάσσιο χώρο μας στα 8 ναυτικά μίλια, γιατί αν τα επεκτείνουμε στα 12 φθάνουμε στις ακτές του Αϊβαλιού και της Σμύρνης.

Οι Τούρκοι απειλούν ότι αυτό θα είναι αιτία πολέμου, αλλά εκτός των Τούρκων αντιδρούν και όλοι οι άλλοι που τα πλοία τους κατευθύνονται από Αιγαίο προς Δαρδανέλια και το αντίθετο. Καταργούνται τα διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο το εύρος της θάλασσας καθορίζει και το εύρος του εναέριου χώρου. Ενώ εμείς έχουμε θαλάσσιο εύρος 6 μίλια, διεκδικούμε εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια για αυτό συμβαίνουν οι παραβιάσεις εκ μέρους των γειτόνων μας. Η στήλη θέλει να είναι έγκυρα κατατοπιστική.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey