Γεννήσεις - θάνατοι στην Ελλάδα

22/04/2021 - 12:23

Από το 2011 μέχρι το 2020 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 931.884 παιδιά και πέθαναν 1.198.502 άνθρωποι πάσης ηλικίας. Δηλαδή οι θάνατοι ήταν 266.618 περισσότεροι από τις γεννήσεις! Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας δεν είναι καινούριο, τα αίτια της έχουν επισημανθεί από χρόνια και η πολιτεία έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση της. Φορολογικές ελαφρύνσεις, διορισμοί στο δημόσιο και εισαγωγή σε ορισμένες σχολές κατ’ εξαίρεση, μηνιαία οικογενειακά επιδόματα, άδειες ταξί και μικροπωλητών και άλλα ακόμα. Τα μέτρα δεν απέδωσαν, το πρόβλημα  οξύνεται και γίνεται επικίνδυνο, όταν η Τουρκία αυτή τη στιγμή αριθμεί 85.000.000 πληθυσμό όπου τα 30 εκατομμύρια είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών! Τι μέλλει γενέσθαι;

Γεννήσεις-θάνατοι στην Ελλάδα (2)

Βεβαίως το οικονομικό ανάγκασε πάνω από 500 χιλιάδες νέους ανθρώπους, πτυχιούχους ανωτάτων σχολών, να ξενιτευτούν για να βρουν δουλειά. Ένα μέρος απ’ αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη χώρα που τους γέννησε και θα γίνουν απόδημοι. Κάπου διάβασα ότι οι απανταχού απόδημοι πρώτης και δεύτερης γενιάς, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Πρέπει επομένως να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας ώστε να κρατήσει κοντά τα παιδιά της και να προσελκύσει βαλκάνιους λαούς τους οποίους θα ενσωματώσει στον εθνικό κορμό.

Ν’ ανοίξουν τα Πανεπιστήμια μας, να δώσουν υποτροφίες και άλλα κίνητρα, οικονομικά, ώστε να προσελκύσουν ξένους φοιτητές με την προοπτική μέρος αυτών να ενσωματωθεί στον γηγενή πληθυσμό. Με τη βελτίωση της οικονομίας, την εσωτερική ειρήνη, την ενίσχυση της Δημοκρατίας, πολλοί νέοι Έλληνες θα επιστρέψουν στον τόπο τους και οι νέοι ντόπιοι θα αποφασίσουν να μεγαλώσουν τις οικογένειες τους…

Η πανδημία επιμένει

Η χώρα μας και οι πολίτες της είναι παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά τα μέτρα που λήφθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα υγείας άντεξε και αντέχει παρά την άγονη κριτική που υφίσταται από πολιτικούς που προσπαθούν να προσκομίσουν πολιτικά κέρδη στα κόμματα τους χορεύοντας πάνω στο αρρωστημένο σώμα της χώρας. Ευτυχώς και ας μη φαίνεται, ο λαός βλέπει, κρίνει και αξιολογεί…

Οι πολύχρονοι περιορισμοί και τα μέτρα κατά του Covid 19 κούρασαν. Κούρασαν τη νεολαία, τους υγειονομικούς, την αστυνομία, τους πολίτες γενικώς. Στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής υγειονομικός πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους, όταν αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα! Ο ιός μεταλλάσσεται για να επιζήσει και εμείς πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να αυτοπροστατευθούμε. Δεν χρειάζεται η καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη και του Κικίλια για να φοράμε τη μάσκα, να πλένουμε τα χέρια και να μην συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού, στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων και δεν αυτοπροστατεύονται. Η Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία, Τουρκία θρηνούν περισσότερα θύματα από την πανδημία. Κουράγιο ανάδελφο έθνος.

Βροχοπτώσεις

Το βροχόμετρο στον Παπάδο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι 13 Απριλίου για να συμπληρωθούν έξι μήνες μέτρησης των βροχοπτώσεων στην περιοχή μας. Μετά τον Απρίλιο οι μέρες μεγαλώνουν πολύ και γίνονται πιο ζεστές, οι βροχές λιγοστεύουν και το νερό τους εξατμίζεται το περισσότερο. Πάντως εφέτος είμαστε καλύτερα. Πέρυσι είχαμε 27 ίντσες το εξάμηνο και φέτος φτάσαμε τις 30. Ωστόσο το νερό δεν είναι ατελείωτο και πρέπει να το προσέχουμε. Τέλος.

Τα ΜΜΕ και οι ειδήσεις

Βασική αρχή των μέσων ενημέρωσης είναι «ότι κάθε είδηση πρέπει να δημοσιεύεται». Ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι είναι είδηση και ποιες ειδήσεις πρέπει να δημοσιεύονται. Όταν η κ. Μενεγάκη αγοράζει καινούριο σπίτι δεν αποτελεί είδηση που ενδιαφέρει το ευρύτερο κοινό και πρέπει να δημοσιευθεί! Όταν χωρίζει ή παντρεύεται η τάδε μοντέλα αφορά την ίδια και τους θαυμαστές της. Όταν ο κ. Κούγιας και ο κάθε δικηγόρος προσπαθεί να υπερασπιστεί τον πελάτη του, αυτό αφορά εκείνον και τον πελάτη του. Δεν είναι είδηση. Ούτε είναι είδηση αν η παρουσιάστρια του καναλιού ή η επώνυμη τραγουδίστρια μείνει έγκυος!

Τα ΜΜΕ και οι ειδήσεις (2)

Όταν όμως η πυρκαγιά στην Ηλεία πριν δεκαπέντε χρόνια αφήνει 63 νεκρούς και στο ΜΑΤΙ 103 είναι ειδήσεις που πρέπει να προβάλλεις, να κάνεις ρεπορτάζ, να καταγγείλεις του υπεύθυνους να αποδείξεις με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τα τραγικά γεγονότα. Προβάλλεται από καναλάρχες και ορισμένους δημοσιογράφους και κριτικούς του θεάματος ότι η πλειοψηφία του λαού προτιμά τα «πρωϊνάδικα» τις ελαφρές εκπομπές, τα λαϊκά τραγούδια, τα «φτηνά» θεάματα. Εν μέρει έχουν δίκιο γιατί τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις που επιδιώκουν το κέρδος, το κέρδος το φέρνουν οι διαφημίσεις και τις διαφημίσεις η υψηλή ακροαματικότητα. Ουδεμία αντίρρηση. Έχουν όμως υποχρέωση τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια ν’ ανυψώσουν το πολιτιστικό επίπεδο του λαού και όχι να εκμεταλλεύονται τα ένστικτα του. «Οι άγριες μέλισσες» που προβάλλει ο Αντένα δεν είναι Πιραντέλο, ο Βασιλιάς Λήρ, ούτε κλασικές τραγωδίες που λίγοι τις καταλαβαίνουν. Είναι μια μυθοπλασία που έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού γιατί έχει ποιότητα. Μακρηγόρησα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey