Γενέθλια

12/01/2021 - 12:36

Η στήλη κάθε Γενάρη έχει τα γενέθλια της. Άρχισα να συνεργάζομαι αφιλοκερδώς, με το «Εμπρός» το Γενάρη του 1990. Τότε το «Εμπρός»  ήταν κομματική εβδομαδιαία εφημερίδα και εκδιδόταν από δύο μόνον ανθρώπους και βοηθητικό προσωπικό συνεργατών. Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με λίγα χρόνια διακοπής, για διαφόρους λόγους.  Θεωρώ τη συνεργασία με το «Εμπρός» θετική γιατί ουδέποτε με λογόκριναν και μου έδωσε την ευκαιρία να δημοσιοποιώ τις σκέψεις και απόψεις μου  και έτσι να γνωριστώ με το ευρύτερο κοινό του νησιού, να αποκτήσω πολλούς φίλους και αρκετές αντιπάθειες! Και οι δύο  είναι καλοδεχούμενες  γιατί τις έχω ανάγκη!

Γενέθλια (2)

Είμαι ένας απ’ τους παλαιότερους συνεργάτες του «Εμπρός» μπορεί και ο παλαιότερος και έχω παρακολουθήσει όλες τις προσπάθειες της εφημερίδας στη μακροχρόνια πορεία της να καθιερωθεί και να αποκτήσει εγκυρότητα. Δυστυχώς ο ηλεκτρονικός Τύπος υπερσκέλισε  τον κλασικό και δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα, οικονομικά και υπαρξιακά. Αποτέλεσμα η Μυτιλήνη με πέντε ημερήσιες εφημερίδες κάποια εποχή, να έχει αυτή τη στιγμή δύο ημερήσιες, μια εβδομαδιαία και  τη διαδικτυακή έκδοση του «Εμπρός». Όλες ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, συγκριτικά με αλλοτινές ευτυχισμένες εποχές… Όπως έμαθα τελευταία είμαι ο μοναδικός συνεργάτης της εφημερίδας που στέλνω τα σχόλια μου με FAX και μου υπέδειξαν να το αντικαταστήσω με email. Δυστυχώς ο γέροντας δεν προσπάθησα να εκσυγχρονιστώ και αντιμετωπίζω πρόβλημα. Προσφέρθηκε η κόρη μου να με εξυπηρετήσει αλλά διστάζω γιατί της έχουμε φορτώσει πολλές  δουλειές και δεν θέλω να την απασχολώ με επιπλέον υποχρεώσεις. Θα αναγκαστώ όμως να ενδώσω γιατί δεν βλέπω άλλη  διέξοδο.

Κουρουμπλής- Παπαχριστόπουλος

Και οι δύο βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ από μεταγραφή. Ο πρώτος αναδείχθηκε πολιτικά απ’ το ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε βουλευτής και διετέλεσε και υπουργός. Όταν το ΠΑΣΟΚ άρχισε να φθίνει πολιτικά, σαλτάρισε στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξακολουθήσει να σιτίζεται απ’ τον κρατικό κορβανά. Ο άλλος λεβέντης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των ΑΝΕΛ του Καμμένου, όπου είχε εκλεγεί βουλευτής. Στις εκλογές του 2019 εκλέχτηκε βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος και ο Κουρουμπλής ήλθε επιλαχών. Πριν λίγες μέρες με απόφαση το εκλογοδικείο δικαίωσε τον  Κουρουμπλή και έστειλε στο σπίτι του τον Παπαχριστόπουλο. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί ο Παπαχριστόπουλος δεν θα επιστρέψει ούτε ένα ευρώ από όσα εισέπραξε  μέχρι σήμερα ως «δεδουλευμένα»  και ο Κουρουμπλής ως δικαιωθείς  θα εισπράξει αναδρομικά απ’ τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Τουτέστιν  αυτοί οι δύο «εθνοπατέρες»  θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο  με 200.000 ευρώ. Είπατε τίποτα;

Πολιτικές σκέψεις

Το ΠΑΣΟΚ λίγο χρόνο πριν το 1989 εγκαταλείψει την εξουσία ψήφισε  την απλή αναλογική και δυσκόλεψε τη ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.  Το ίδιο έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, αλλά ακόμα δεν είδαμε τι αποτέλεσμα θα  έχει στις προσεχείς εκλογές. Από αυτή εδώ τη στήλη έχει αρκετές φορές αναφερθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα. Ο τόπος έχει ανάγκη από τρία κόμματα. Το φιλελεύθερο ή νεοφιλελεύθερο,  ένα σοσιαλδημοκρατικό και το ΚΚΕ. Το νεοφιλελεύθερο το εκπροσωπεί σήμερα η ΝΔ, το σοσιαλδημοκρατικό μπορεί να εκφράσει τους κεντρώους, σοσιαλιστές, αριστερούς γενικώς μη κομμουνιστές. Το σοσιαλδημοκρατικό  μπορεί να συμπεριλάβει και τους οικολόγους πράσινους, αλλά να είναι  ένα νέο κόμμα και όχι προέκταση των παλαιών. Να πλαισιωθεί με νέους ανθρώπους με σύγχρονες προοδευτικές ιδέες, χωρίς τις πολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.  Όταν λέμε με νέους ανθρώπους δεν εννοούμε ηλικιακά νέους, αλλά νέους σε ιδέες. Δεν χρειαζόμαστε πια «χαρισματικούς ηγέτες» τους ανεχτήκαμε χρόνια και μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Η εποχή μας χρειάζεται σύγχρονους μορφωμένους πολιτικούς της «διπλανής πόρτας»  αλλά με πρακτικό μυαλό  και δορυφορικές κεραίες. Υπάρχουν τέτοιοι; Υπάρχουν, αλλά πρέπει και ο λαός ν’ αναβαθμιστεί πολιτικά και θα τους βρει ανάμεσα του.

Η πανδημία και οι συνέπειες της

Είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκηςς στη βουλή ότι οι σημερινές οικονομικές ενισχύσεις παραγωγικών τάξεων της οικονομίας λόγω πανδημίας, είναι «αυριανοί φόροι». Δεν έχουμε κάποιο δέντρο που θα γεννά ευρώ… είπε. Ορθώς οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο  υποχρεώθηκαν  λόγω της πανδημίας  και του εγκλεισμού να ενισχύσουν τις παραγωγικές τάξεις, αλλά όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα όλα αυτά τα δάνεια  θα εξοφληθούν. Και προκειμένου  να εξοφληθούν θα επιβληθούν πρόσθετοι φόροι που θα πληρώσουμε αυτοί που πληρώνουμε πάντα! Είναι γεγονός  ότι στη χώρα μας οι «έχοντες και κατέχοντες» είναι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες και οι μεγαλύτεροι οφειλέτες σε τράπεζες, δημόσιο, ΔΕΗ κ.α. Και επί των ενδόξων ημερών της διακυβέρνησης του «ηθικού πλεονεκτήματος» της «πρώτης φοράς» ΣΥΡΙΖΑ!

Τέλος να καθιερωθεί πάγιο εκλογικό σύστημα για να εκλείψουν τα πολιτικά παίγνια  των επαγγελματιών της πολιτικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey