Επικίνδυνες αυταπάτες

03/04/2019 - 11:35

Με την… «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών έπεσε ο σπόρος για να …φυτρώσει και η Σλαβομακεδονική «μειονότητα» εντός της ελληνικής Μακεδονίας!

Και υπάρχει κίνδυνος, εάν συνεχίσουν να κυβερνάν οι… «Προοδευτικοί, Δούρειοι Πώλοι» και να διαχειρίζονται με την ίδια αφέλεια και επιπολαιότητα τα εθνικά θέματα, να μας προκύψει και η αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής μειονότητας και να ανοίξει η όρεξη της Τουρκίας για περαιτέρω διεκδικήσεις.

Οι ανιστόρητοι και κοντόθωροι διαπραγματευτές του «Μακεδονικού ζητήματος» αγνόησαν την βασική αρχή: Ότι η Γλώσσα αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την δημιουργία και την αναγνώριση ενός εθνικού συνόλου, ακόμα και μιας εθνικής μειονότητας. Και διέπραξαν το εθνικό ανοσιούργημα με την επίσημη αναγνώριση της Ελλάδας να μονοπωλήσουν οι προς βορράν γείτονές μας τους όρους «Μακεδονική Γλώσσα» και «Μακεδονικόν Έθνος».

Παρά την αλήθεια του ισχυρισμού ότι, και πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, το πρώην Γιουγκοσλαβικό κρατίδιο ονομάζονταν, διεθνώς, «Μακεδονία» (FYROM), κανείς, στο παρελθόν, δεν είχε αναγνωρίσει «Μακεδονική Γλώσσα» και «Μακεδονικό Έθνος». Αυτό το κατόρθωμα και η… δόξα πιστώνεται εξολοκλήρου στον Τσίπρα και στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

ΟΙ « νταραβεριτζήδες» των εθνικών θεμάτων και πρόθυμοι «νεροκουβαλητές» του ΝΑΤΟ, όχι μόνον δεν θέλησαν να ακούσουν κανέναν εμπειρότερο στην διαχείριση εθνικών θεμάτων, αλλά βάφτισαν ως εθνικιστές και ακροδεξιούς όλους όσοι έβλεπαν λίγο μακρύτερα από την μύτη τους!

Και υπήρξαν πολλοί εχέφρονες, οι οποίοι, έγκαιρα, είχαν προειδοποιήσει, ότι η αναγνώριση «Μακεδονικής Γλώσσας» και «Μακεδονικού Έθνους», αργά ή γρήγορα, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυνε, όπως την εμφάνιση -και στην ελληνική επικράτεια- κάποιων ομιλούντων την «Μακεδονική Γλώσσα», οι οποίοι θα διεκδικήσουν -κατά τα ισχύοντα διεθνώς- και την αναγνώρισή τους ως μειονότητα που ανήκει στο Σλαβοβουλγαρικό… «Μακεδονικόν Έθνος».

Και όπως η ιστορία διδάσκει, μετά την ύπαρξη και αναγνώριση εθνικής μειονότητας, ακολουθεί -ευκαιρίας δοθείσης- η επιχείρηση «ενσωμάτωσης» των «αλύτρωτων αδελφών» με την «Μητέρα Πατρίδα»!

Ένα, ακόμα, δυσμενές για την ελληνική Μακεδονία αποτέλεσμα είναι ότι το επίθετο «Μακεδονικός», στο εξής, θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως παράγωγο του κράτους της «Βόρειας Μακεδονίας» και θα καθιερωθεί -με αυτή την έννοια- ως εμπορική ονομασία διαφόρων προϊόντων εκτοπίζοντας( ή και απαγορεύοντας) την παρόμοια ονομασία που αναφέρεται σε προϊόντα από την περιοχή της ελληνικής Μακεδονίας.

Ακόμα πιο επικίνδυνα θα είναι τα προβλήματα, εάν οι δοκησίσοφοι διαπραγματευτές των εθνικών μας θεμάτων, με την απειρία και την ανευθυνότητα που τους διακρίνει, επιχειρήσουν -για το… καλό του ΝΑΤΟ και τα «μπράβο» της Μέρκελ και του Τραμπ- να «λύσουν» και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Μπορεί και πάλι να εμφανιστεί ο Τσίπρας ως ο… Μέγας Αλέξης που λύνει τον «Γόρδιο Δεσμό»! Να δηλώσει και πάλι υπερηφάνως ότι προβλήματα που δεν τόλμησαν «οι άλλοι» -οι δειλοί- να λύσουν, επί 50 χρόνια, τα λύνει αυτός με την ίδια… επιτυχία που σημείωσε και στο «Μακεδονικό»!

Από την «ίωση της αυταπάτης» πάσχει παιδιόθεν ο Αλ. Τσίπρας.

Από την εποχή που ως μαθητής έκανε «κατάληψη» στο σχολείο του, πίστευε πως ήταν κάτι σαν τον Τσε Γκεβάρα και πως με την «κατάληψη» που έκανε θα… ανέτρεπε τον υπουργό της Παιδείας και την Ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, όταν φοιτούσε στο Πολυτεχνείο, ως Κνίτης και αρχηγός του «Εγκέλαδου», πίστεψε πως θα ανέτρεπε τον… καπιταλισμό. Κι όταν ξεγέλασε τον Αλαβάνο κι έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια αρχηγός της Αντιπολίτευσης, τότε πια οι «αυταπάτες» του άρχισαν να καλπάζουν ασυγκράτητες στο αντιμνημονιακό πεδίο: Θα τους τάξω την επάνοδο στον «απολεσθέντα παράδεισο» και αποπλανώντας ανηλίκους και ενηλίκους και εκμεταλλευόμενος την προεδρική εκλογή θα καταλάβω την εξουσία. Στη συνέχεια, θα τρομοκρατήσω τους Ευρωπαίους πως θα διαλύσω την Ε.Ε. Έτσι θα καταργήσω τα μνημόνια και θα με παρακαλούν να με δανείζουν με τους δικούς μου όρους!

Και τότε πια, θα εγκαθιδρύσω τη «Δημοκρατία» που ονειρευόμασταν στις «καταλήψεις» κι όταν τα …πίναμε παρέα με την Περιστέρα, τον Τζανακόπουλο και τον Καρανίκα!

Κι όταν οι αυταπάτες του προσέκρουσαν στον τοίχο της πραγματικότητας, αφήνοντας πίσω «στάχτες και θρύψαλα», capital controls, ζημιά 100 δις και ένα, ακόμα, αχρείαστο Μνημόνιο, ούτε τότε θεραπεύτηκε από τις αυταπάτες του. Ακολούθησαν: η αυταπάτη «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια». Η αυταπάτη «κάνω πλιάτσικο» στη Μεσαία τάξη και από τα « λάφυρα» μοιράζω επιδόματα στο προλεταριάτο και κερδίζω τις επόμενες εκλογές. Η αυταπάτη διχάζω τη Ν.Δ. προχωρώντας σε συμφωνία με τα Σκόπια και «αποψιλώνω» το ΚΙΝΑΛ από τα… «σοσιαλδημοκρατικά θαμνώδη», του είδους: Μωραΐτη, Τόλκα, Μπίστη, Ραγκούση...

Και η τελευταία αυταπάτη του… Καραγκιόζη: «θα με βαράν, θα με βαράν, στο τέλος, θα κουραστούν και θα με αφήσουν ήσυχο»! Έτσι πιστεύει και ο Τσίπρας: Θα με βρίζουν, θα με βρίζουν, αλλά ως τον Οκτώβριο θα ξεχάσουν γιατί με έβριζαν και θα με ξαναψηφίσουν!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey