Επί των τύπων των ήλων

12/04/2022 - 10:33

Στις 24 Μαρτίου του 1999 οι τραγουδιστές κ.κ. Γεώργιος Νταλάρας και Αλκίνοος Ιωαννίδης έδωσαν συναυλία στο Βελιγράδι για να συμπαρασταθούν στον Σέρβικο λαό που βομβαρδιζόταν από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Για την ιστορία η Σερβία είχε εισβάλλει στο Κοσσυφοπέδιο και άρχισε εχθροπραξίες με την Αλβανική μειονότητα. Μετά τη λήξη του πολέμου ο ηγέτης της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο πολέμαρχος Ραζνάντοβιτς καταδικάστηκαν από το διεθνές Δικαστήριο ως «εγκληματίες πολέμου». 

Θα ήθελα οι δύο γνωστοί τραγουδιστάδες να έκαναν δύο συναυλίες στο Κίεβο και στην Μαριούπολη για να συμπαρασταθούν στον Ουκρανικό λαό που βομβαρδίζεται από τους Ρώσους. Θα ήθελα ακόμα οι αριστεροί όλων των αποχρώσεων να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στη Ρωσική πρεσβεία για ν’ αποσύρουν οι Ρώσοι τις μονάδες τους από την Ουκρανία και να σταματήσει ο πόλεμος. Τα πράγματα με το όνομα τους κ. Νταλάρα… 

Της Δικαιοσύνης 

Με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκαν 13 δικαστές διαφόρων βαθμών για ανεπάρκεια και καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων. Οι παραπάνω απολυθέντες είχαν ήδη πολλές πειθαρχικές καταδίκες για τον ίδιο λόγο. Συγκεκριμένα: 

Πρωτοδίκης που απολύθηκε είχε πέντε πειθαρχικές καταδίκες για καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων και της αφαιρέθηκαν 400 υποθέσεις που κρατούσε στα συρτάρια της επί 10 χρόνια, χωρίς να εκδώσει απόφαση! 

Άλλος δικαστικός ζούσε μόνιμα στην Αμβέρσα και η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων ήταν πολύ μεγάλη. Θα επακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανεπαρκών δικαστών, όπου μέχρι σήμερα η συντεχνιακή αλληλεγγύη προήγαγε στον επόμενο βαθμό ικανούς και ανεπαρκείς, αφού αξιολόγηση ουσιαστικά δεν υπήρχε. 

Έκαστος κρινόμενος παρουσίαζε στον επιθεωρητή δύο τρεις αποφάσεις της δικής του επιλογής και ο κριτής βαθμολογούσε… 

Τέλος νομίζουμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση των εισαγγελέων να υπάρχει όριο στις αναβολές των δικών για να περιοριστεί η αρνησιδικία, αφού αποποινικοποιηθούν ορισμένα αδικήματα. Με κοινή λογική οι γνώμες. Οι απολυθέντες δικαστές μπορούν να συνεχίσουν την ευδόκιμη σταδιοδρομία τους στο Δημόσιο… αν το επιθυμούν! Αν και ορισμένοι, όπως απεφάνθη η ηγεσία της δικαιοσύνης, ούτε για εκεί είναι ικανοί! 

Ρωσία- Ουκρανία 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε το 73,22% των ψήφων έναντι του Πιότρ Ποροσένκο 24,4%. Ο Ζελένσκι πριν εκλεγεί Πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν κωμικός ηθοποιός με γονείς Εβραίους. Το ακροδεξιό Ουκρανικό κόμμα στις εκλογές του 2019 έλαβε 2,2% του συνόλου των ψήφων και δεν αποτελεί σημαντική πολιτική δύναμη, όπως θέλει να το παρουσιάσει η Ρωσική προπαγάνδα και οι εγχώριοι υπερασπιστές του Πούτιν. Ο προσκείμενος στη Ρωσία πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας δραπέτευσε με ελικόπτερο στη Μόσχα μετά την εξέγερση του Ουκρανικού λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν αντέδρασαν με μέτρα τιμωρίας όταν η Τουρκία κατέλαβε το 30% του εδάφους της Κύπρου και διατηρεί εδώ και 48 χρόνια 45.000 στρατό στο βόρειο μέρος του νησιού. Αυτά είναι ιστορικά γεγονότα και εσείς αναγνώστες της στήλης βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

Ρωσία - Ουκρανία (2) 

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν κυβερνά τη Ρωσία από το 2000 μ’ ένα πολιτικό σύστημα δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ο πατέρας του ήταν μάγειρας του Στάλιν και με την εύνοια του μεγάλου πατερούλη ο γιος του κατατάχτηκε στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Η πολιτική σταδιοδρομία του Πούτιν άρχισε επί Γέλτσιν όταν τον διόρισε πρωθυπουργό. Επί των ημερών του Πούτιν προσαρτίστηκε μέρος της Γεωργίας, η Τσετσενία και η Κριμαία. Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, χωρίς τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων τους και στη Συρία με την συγκατάθεση του Προέδρου Άσαντ καθώς και στη Λιβύη. Ο Πούτιν παρόλο που είναι άθεος χρησιμοποιεί τη θρησκεία (Ορθοδοξία) για να επιτύχει τους σκοπούς του. Την πολιτική του Πούτιν στην Ουκρανία και Αφγανιστάν χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν και η ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία τον καιρό εκείνο. Αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα. Οι εκτιμήσεις δικές σας. 

Κύριον Κουτσούμπα Γ. Γραμματέα ΚΚΕ 

Είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας «θα απεξαρτηθούμε, ως προς το αέριο και πετρέλαιο, από τη Ρωσία και θα εξαρτηθούμε από τις ΗΠΑ». Κύριε Γενικέ όταν σου λείπει η ενέργεια σ’ όλες τις μορφές της από κάποιον θα την προμηθευτείς. Από της συστάσεως του Ελληνικού κράτους από κάποιον ή κάποιους ήταν εξαρτημένο. Κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως οι προστάτιδες δυνάμεις ήταν η Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία. Σήμερα Ρώσοι, ΗΠΑ, Ε.Ε. και ολίγον Κίνα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. 

Το είπε ο Φιόρντ Ντοστογιέφσκι για τους Ρώσους 

Πριν από 135 χρόνια περίπου ο Ρώσος συγγραφέας Ντοστογιέφσκι είπε: «Στην Ευρώπη είμαστε παράσιτα και μουζίκοι ενώ στην Ανατολή είμαστε αφέντες. Στην Ευρώπη είμαστε Τάταροι ενώ στην Ασία Ευρωπαίοι». 

Οι νέοι και ο κ. Τσίπρας 

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σπούδαζε στο Πολυτεχνείο έκανε κατάληψη για να καταργηθούν οι απουσίες των φοιτητών απ’ τα μαθήματα! Απολαύστε τον: «Οι καταληψίες διεκδικούν την κατάργηση των απουσιών επειδή οι νέοι θέλουν ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, τη ζωή, τον έρωτα, τον κόσμο κλπ.». Χωρίς πολλά σχόλια (verba volant scripta manent: τα γραπτά μένουν τα λόγια πετούν) και τιμωρούν μερικές φορές…  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey