Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα

22/02/2022 - 10:31 Ενημερώθηκε 22/02/2022 - 10:32

Είναι μόνον 13 χρονών και φοιτά στην πρώτη γυμνασίου. Πήρε το πρωί τη σάκα του αποχαιρέτησε τους γονείς του και ξεκίνησε για το σχολείο. Στο δρόμο έβγαλε ένα φουστάνι από την τσάντα του το φόρεσε πάνω από τα ρούχα του και παρουσιάστηκε στην τάξη. Οι συμμαθητές του όταν τον είδαν βουβάθηκαν προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός, αλλά δεν γέλασαν. Ένας καθηγητής χωρίς περίσκεψη και ντροπή πέταξε κατάμουτρα στο παιδί «είσαι ρεμάλι της κοινωνίας» και απήλθε... 

Την άλλη ημέρα οι συμμαθητές του αντέδρασαν. Τα αγόρια φόρεσαν φουστάνια και τα κορίτσια ανδρικά ρούχα και παρουσιάστηκαν στην τάξη για συμπαράσταση. Αυτά διαβάσαμε και ακούσαμε στα ΜΜΕ. Ως δάσκαλος (παλιός) στέλνω τη συμπάθεια μου στο παιδάκι και συγχαίρω τους συμμαθητές του για τη συμπαράσταση. 

Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα (2) 

Δεν συμπεριφέρεται η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών βάρβαρα, ως ο συγκεκριμένος συνάδελφος τους. Αντιθέτως! Ωστόσο οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης στην πλειοψηφία τους δίνουν την προσοχή και τις προσπάθειες τους περισσότερο στον διδακτικό τομέα της ειδικότητας τους και λιγότερο στον παιδαγωγικό-ψυχολογικό τομέα. Είναι μέγα λάθος η Πολιτεία μέχρι σήμερα να μην έχει διορίσει σε κάθε Γυμνάσιο-Λύκειο έναν ψυχολόγο. Τι έπρεπε να γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση; Να μεταφερθεί ο μαθητής στο γραφείο του Διευθυντή, να κληθούν οι γονείς του και την υπόθεση να αναλάβει παιδοψυχολόγος. Κάποια αιτία οδήγησε το παιδί να φερθεί έτσι. Κάτι ήθελε να «πει», κάτι βασάνιζε την ψυχούλα του. Μόνον αυτά. 

Ο Άλκης της Ελλάδας 

Ήταν μόλις 19 χρονών και αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Πριν ένα χρόνο μπήκε στο Πανεπιστήμιο και η χαρά του και η χαρά των γονιών του απερίγραπτη και δικαιολογημένη. Πολλά είχε να του δώσει και να δώσει στη ζωή και στην οικογένεια του. Τα υπόλοιπα γνωστά. Τραμπούκοι φονιάδες χωρίς συναισθήματα του αφαίρεσαν τη ζωή ξημερώματα και χωρίς αιτία. Τις πταίει;  

  1. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν να κάνουν ό,τι η Μάργκαρετ Θάτσερ στην Αγγλία, γιατί δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το πόπολο που τους ψηφίζει.
  2. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου που κάνουν τα στραβά μάτια στις ανομίες τους, μερικές φορές και τις ενθαρρύνουν για να εξυπηρετούν τις πολιτικές φιλοδοξίες ή να προωθούν τις δουλειές τους.
  3. Η πλειοψηφία των φιλάθλων του ποδοσφαίρου που χρόνια ανέχεται τους τραμπούκους χωρίς ν' αντιδρά. Για τους τελευταίους ταιριάζει γάντι ο αφορισμός του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις σκληρές καταδίκες των κακών ανθρώπων, όσο για την απαράδεκτη σιωπή των καλών ανθρώπων». Οι «απαράδεκτες σιωπές των καλών ανθρώπων», έκαναν το γελαστό παιδί της Θεσσαλονίκης «Άλκη της Ελλάδας». Και τώρα σιωπή...

Αθανασίου-Πολάκης 

Δόθηκε ο λόγος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το γνωστό Πολάκη ν' αναπτύξει τις απόψεις του επί του συζητούμενου αναπτυξιακού σχεδίου. Προεδρεύων ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου της ΝΔ. Ο βουλευτής Πολάκης αντί για το νομοσχέδιο άρχισε να λύνει τις διαφορές του με τον Άδωνη Γεωργιάδη με ανοίκειους πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς. Στις επανειλημμένες συστάσεις του προέδρου ο αψύς Κρητικός συνέχισε ακάθεκτος. Ορθώς ο Προεδρεύων του έκλεισε το μικρόφωνο. Δεν ξέρω το λόγο που διαδραμάτισε ο πατέρας του Αθανασίου στα πέτρινα χρόνια, ούτε θέλω να μάθω. Και δεν θέλω να μάθω διότι ορισμένοι που σήμερα παριστάνουν τους ακραιφνείς αγωνιστές, ίσως οι πρόγονοί τους υπήρξαν συνεργάτες των εχθρών της δημοκρατίας σε σκοτεινές εποχές... Δεν είμαι υποστηρικτής του Αθανασίου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είχε δίκιο. Δεν χρειαζόμαστε νέο «Αυριανισμό». Οι πρόγονοι δεν μας προσδιορίζουν πολιτικά πάντοτε... Στην μπουνάτσα πολλοί κάνουν τους δημοκράτες. 

Τα δύσκολα βήματα του ΚΙΝΑΛ 

Μετά τη μεταπολίτευση έγινε πρόταση στον Ανδρέα Παπανδρέου να ηγηθεί της Ενώσεως Κέντρου, του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, μαζί με άλλα παλαιά στελέχη. Ο Ανδρέας σοφά ποιούμενος απέρριψε την πρόταση και ίδρυσε ένα νέο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με νέα στελέχη ως επί το πλείστον, άγνωστα τα περισσότερα στο ευρύτερο κοινό. Το νέο κόμμα πολεμήθηκε λυσσαλέα τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΚΚΕ για διαφορετικούς λόγους από το καθένα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το χαρακτήρισε «αριστερά της αριστεράς», γιατί φοβήθηκε ότι θα χάσει τους κεντρώους ψηφοφόρους που κέρδισε με τις μεταγραφές. Το ΚΚΕ συναισθάνθηκε ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο γιατί του «έκλεψε» μαζί με τους ψηφοφόρους τα συνθήματα, την τακτική και την οργάνωση. Ο Ανδρέας συνέχισε την πορεία του απτόητος με στόχο περισσότερο τη ΝΔ και λιγότερο το ΚΚΕ. Τα αποτελέσματα γνωστά. Κάτι παρόμοιο και σήμερα συμβαίνει με το ΚΙΝΑΛ. Μέχρι τις εκλογές ο αγώνας πρέπει να είναι διμέτωπος και το βάρος να ριχτεί στην οργάνωση του κόμματος. Μετά τις εθνικές εκλογές και ανάλογα από το αποτέλεσμα σε ποσοστά, θα γίνουν οι επιλογές! Κατά την άποψή μας η στάση του κόμματος στην πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση ήταν η μόνη ενδεδειγμένη. Δεν είχε άλλη! Ο γράφων δεν είναι «θαυμαστής» ή ψηφοφόρος του ΚΙΝΑΛ. Τη γνώμη του λέει.  

Το ύψος της βροχής 

Στον Παπάδο το βροχόμετρο έφτασε τις 26 ίντσες. Ο υετός εφέτος (βροχή, χιόνι, χαλάζι, πάχνη ή γενικώς ότι πέφτει από τον ουρανό) μας παρουσιάστηκε μ' όλα τα πρόσωπα. Μέχρι το Μάρτιο έχουμε ελπίδες. Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου η περισσότερη βροχή έπεσε στην Ιθάκη, Μόλυβο, Αγία Παρασκευή. Απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey