Ένα γράμμα σε έναν υποψήφιο Δήμαρχο

01/11/2022 - 11:30

Διάβασα στο διαδίκτυο ότι ο κ. Παναγιώτης Χριστόφας, Πολιτικός Μηχανικός, κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης. Δεν έτυχε να γνωρίζω προσωπικά τον κ. Χριστόφα, αλλά έχω διαβάσει ότι δεν είναι πρωτάρης ως υποψήφιος στους ΟΤΑ. Τελευταία μαθήτευσε ως Αντιπεριφερειάρχης πλησίον του κ. Μουτζούρη και πιστεύω κάτι θα απεκόμισε απ' αυτή τη μαθητεία, για να πορευτεί προς τα άνω. Έχω να μοιραστώ δύο σκέψεις μου μαζί του.

1. Να αρχίσει να δημοσιεύει σταδιακά την πρώτη «ομάδα» συνεργατών του. Το θεωρώ απαραίτητο.

2. Να επισκεφθεί τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο, ένα νέο άνθρωπο 49 ετών Ηλεκτρολόγο Μηχανικό πρωτοπόρο. Αυτά για την ώρα.

Οικογενειακή υπόθεση

Ο γράφων δυσκολεύεται ν' αναφερθεί σε γεγονότα που έχουν σχέση με το οικογενειακό του περιβάλλον γιατί απεχθάνεται την αυτοπροβολή. Δεν του αρέσουν τα παινέματα. Ενίοτε όμως κάμπτονται οι αναστολές του, όταν τα γεγονότα εγγίζουν τα εγγόνια του και η χαρά ξεχειλίζει. Ο εγγονός μου Στρατής φοιτά στην Β΄ τάξη Γυμνασίου Μυτιλήνης και όπως λένε είναι καλός μαθητής. Στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στο σχολείο του ήρθε πρώτος σε ψήφους και έγινε πρόεδρος της τάξης του και ένατος στο 15μελές και ορίστηκε μέλος. Ακολούθησε την παράδοση της μάνας του Μαρίας, του θείου του Θοδωρή του (επαναστάτη) και ολίγον του παππού... Πάντως τα γονίδια επιβεβαιώνονται. Ζητώ συγγνώμη απ' τους αναγνώστες που «ευλογώ τα γένια» της οικογένειας, αλλά η χαρά μου ήταν ασυγκράτητη.

«Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο»

Τα κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εκτέλεση έργων κλπ. προέρχονται απ' το Δημόσιο και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τουτέστιν πληρώνονται απ' τον Έλληνα και Ευρωπαίο φορολογούμενο. Οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου στο καμπαναριό των Ταξιαρχών Παπάδου χρηματοδοτήθηκαν απ' την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα εγκαίνια του έργου έγιναν πριν λίγες μέρες παρουσία του βουλευτή κ. Αθανασίου, του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, της τοπικής Εκκλησίας και αρκετών κατοίκων. Ορισμένοι κάτοικοι κλήθηκαν με προσωπικές προσκλήσεις... προφορικά. Είναι διδακτικό να υπενθυμίσω ότι για να ολοκληρωθεί το έργο απαιτήθηκε μια δεκαετία και δεν ευθύνεται η Περιφέρεια...

«Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο» (2)

Μετά το πέρας των εγκαινίων τοποθέτησαν μαρμάρινη πλάκα στη βάση του κωδωνοστασίου με την ένδειξη ότι το έργο εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εις μνήμην Στρατή Αρώνη. Το «εις μνήμην» το διευκρίνισε ο κ. Περιφερειάρχης: «Ο Στρατής Αρώνης ως τέως Περιφερειακός Σύμβουλος επιτακτικά μου ζητούσε να χρηματοδοτήσω το έργο και το έκανα. Δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα το σχόλιο. Εξ' άλλου πολύ λίγο γνώριζα τον τιμώμενο. Γνωρίζω και τιμώ τα παιδιά του και ως επιστήμονες, αλλά προπάντων για τον χαρακτήρα τους. Θέλω να στηλιτεύσω την παλαιοκομματική νοοτροπία ορισμένων αρχόντων και τον απλουστευτικό τρόπο που κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα. Δηλαδή επειδή θα έχω γράψει σε αυτή τη στήλη πάνω από δέκα φορές για την ανάγκη να γίνει η νότια παράκαμψη στη Μυτιλήνη πρέπει να μνημονευτώ για αυτό; Και δεν είμαι μόνο εγώ. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Αν έπρεπε στην προκειμένη περίπτωση να μνημονευτεί κάποιος, αυτός έπρεπε να είναι ο παπά Στρατής Κωνσταντάρας. Αυτός και αν προσπάθησε να ολοκληρωθεί το έργο. Τέλος τα περίφημα εγκαίνια άφησαν απλήρωτο τον καφετζή της πλατείας για τα τραταρίσματα στους καλεσμένους. Συμβαίνουν και αυτά ενίοτε!

Επιστροφή στο χειμαδιό του Παπάδου

Την Πέμπτη 13 τρέχοντος μηνός επιστρέψαμε από την εξοχή στον Παπάδο. Όταν αυτό το δρομολόγιο το κάνεις 39 ολόκληρα χρόνια δεν μπορείς να δεις πολλές αλλαγές στη ζωή σου. Μόνον τα «καλωσορίσματα» και του «χρόνου» περισσεύουν και είναι ευχάριστα. Την ίδια ρουτίνα παρατηρώ και στις γάτες και τα σκυλιά. Αμέσως προσαρμόζονται στη νέα τους ζωή για να επιβιώσουν. Στο νου μου έρχεται το επιστημονικό συμπέρασμα του Μένδελ. «Στη φύση δεν επιβιώνουν τα ισχυρότερα ζώα, αλλά αυτά που προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον». Πρέπει να πω ότι στο δωμάτιο, το καθιστικό που βρίσκεται η βιβλιοθήκη, βρίσκω πιο εύκολα τα βοηθήματα που χρειάζομαι όταν γράφω. Αυτό το απολαμβάνω.

Πόλεμος στην Ουκρανία

143 χώρες μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καταδίκασαν την απόπειρα παράνομης προσάρτησης από τη Ρωσία των τεσσάρων Ουκρανικών επαρχιών, Χερσώνας, Ντονιέσκ, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια. Μόνο πέντε χώρες είναι υπέρ της Ρωσίας. Η Συρία του Άσαντ, η Βενεζουέλα του Μαδούρο, η Βόρεια Κορέα του Κιμ και η Λευκορωσία.

Α! ξέχασα! Το δικό μας το ΚΚΕ με επικεφαλής την Πασιονάρια Μποφίλιου διαμαρτυρήθηκε υπέρ της Ρωσίας. Ξεκίνησε πορεία απ' τη Ρωσική Πρεσβεία της Αθήνας και τερμάτισαν στην Αμερικανική Πρεσβεία! Πάντα και σ' όλα η Αμερική. Τα συμπεράσματα δικά σας, φίλοι και αναγνώστες.

Ο παιδοβιαστής του Κολωνού

Ήταν καλός χριστιανός, εκκλησιαζόταν ανελλιπώς, έκανε αγαθοεργίες, ήταν φιλεύσπλαχνος, καλός οικογενειάρχης, ήταν και εθνικόφρων...Φωτογραφιζόταν με το σταυρό στο χέρι, ήταν ενίοτε και ιεροψάλτης, φωτογραφιζόταν με παπάδες, αστυνομικούς, ηθοποιούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους! Προμήθευε με απορρυπαντικά και χαρτικά δημόσιες υπηρεσίες με το αζημίωτο. Μ' άλλα λόγια ήταν υπόδειγμα ευπόληπτου πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας το κά.....μα. Αυτό το τομάρι, υπεράνω υποψίας βίαζε ένα 12χρονο παιδί και το εκπόρνευε εισπράττοντας την ταρίφα. Πάντα στη μακρόχρονη ζωή μου αντιπαθώ εκ προοιμίου τους υπερπατριώτες και τους υπερχριστιανούς. Μέχρι σήμερα στα χωριά μας αυτοί που εκκλησιάζονται ανελλιπώς οι περισσότεροι, δεν ανήκουν στα πιο ηθικά στοιχεία που διαθέτει ο τόπος μας. Αυτά και με θυμό.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey