Εκλογές το 2023

05/07/2022 - 10:30

Πρέπει να τιμούμε το λόγο μας κύριε Πρωθυπουργέ και να πειθαρχούμε στις συνταγματικές δεσμεύσεις. Εκλεχτήκατε για μια 4ετία. Βεβαίως είναι δικαίωμα του εκάστοτε Πρωθυπουργού να μην εξαντλεί την τετραετία. Είναι αυτό η εξαίρεση του κανόνα για να μην πω εκτροπή από τη Συνταγματική δέσμευση. Ο λαός δεν επιθυμεί εκλογές, κύριε Πρωθυπουργέ, προφανώς γιατί πιστεύει ότι τίποτε δεν θα αλλάξει μετά από αυτές. Ούτε ο κ. Τσίπρας θέλει τις εκλογές τώρα. Τις επικαλείται για να κρατά συσπειρωμένο το ντοβλέτι του. Πρέπει να ξέρετε κ. Μητσοτάκη ότι ο λαός έχει απογοητευθεί από υποσχέσεις και ταξίματα και μπορεί να αντιληφθεί το προσωρινό «δωράκι» απ' το δομικό έργο που θα του βελτιώσει τη ζωή. Δείξτε ένα άλλο πρόσωπο πολιτικού και ο λαός, να είστε σίγουρος, θα το εκτιμήσει.

Απολυμένοι της Τράπεζας Πειραιώς

Ο γράφων και η στήλη συμπαρίστανται με όλες τις δυνάμεις του στους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους λόγω απόλυσης. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε 950 καταστήματα Πανελλαδικά και απέλυσε 11.500 υπαλλήλους. Προφανώς γιατί η νέα τεχνολογία περιόρισε την ανθρώπινη παρουσία, αλλά ουσιαστικά για τα δικά της συμφέροντα. Σκέπτομαι όμως όλους αυτούς τους απολυμένους που έχουν δημιουργήσει οικογένειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έχουν λάβει δάνεια, έχουν δημιουργήσει χίλιες μύριες υποχρεώσεις, τι θα απογίνουν. Οι νεότεροι στην ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες να απασχοληθούν σε κάποιον άλλο τομέα, το πρόβλημα είναι για τους μεσήλικες. Γνωρίζουμε ότι όλοι οι απολυμένοι θα λάβουν κάποια αποζημίωση απ' την Τράπεζα Πειραιώς. Το μέτρο της αποζημίωσης είναι για ν' αντιμετωπιστούν τρέχουσες ανάγκες και μόνο. Μετά τί; Δεν είμαι ειδικός για να έχω πρόχειρες λύσεις. Οι αρμόδιοι πρέπει να ενημερωθούν πως αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Τουρκικό κράτος

Η Τουρκία είναι περισσότερο κράτος και λιγότερο Έθνος. Από στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η Τουρκία αποτελείται από 52 εθνότητες και περιλαμβάνει μόνον 25-30% Τούρκους. Οι υπόλοιποι είναι Αλεβίδες 12.000.000, Γιουρούκοι 70.000, Κούρδοι 20.000.000, Τσερκέζοι 1.000.000 καθώς και λαοί "Γεωργιανοί", "Αζέροι", "Έλληνες", "Ραχτατζήδες" κλπ. (πηγή Σπύρος Μίλλας, αναδημοσίευση Χουτζαίος). Τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι του 1965 όπου ο πληθυσμός της Τουρκίας ήταν 62.000.000 και οι καθαρόαιμοι Τούρκοι 20.000.000 μόνον. Σήμερα ο πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται σε 83.000.000 κατοίκους.

Πληθυσμοί κρατών και Ε. Ένωσης

Ο πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέρχεται σε 330 εκατομμύρια κατοίκους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 450 εκατ., της Ρωσίας 140 εκατομμύρια, της Ουκρανίας 44 εκατ., της Κίνας 1 δις. 400 εκατ. και της Ινδίας 1 δις 38 εκατ. και τέλος η Ελλάδα με 11 εκατομμύρια.

17 Νοέμβρη

Η τρομοκρατική οργάνωση έδρασε επί 27 χρόνια χωρίς να μπορέσει να τους συλλάβει η Αστυνομία. Έκανε 103 ληστείες, βομβιστικές ενέργειες και 23 δολοφονίες. Η πρώτη δολοφονία του Σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς δεν εκδικάστηκε, γιατί όταν συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης είχε περάσει η 20ετία και τα αδικήματα είχαν παραγραφεί. Τα τεράστια ποσά από τις ληστείες Τραπεζών κλπ. παραμένουν άγνωστο που διατέθηκαν. Η τρομοκρατική οργάνωση εξαρθρώθηκε όταν από λάθος έσκασε βόμβα στα χέρια του Σ. Ξηρού, μέλους της οργάνωσης.

Η γιορτή του πατέρα

Έχει πλέον καθιερωθεί να τιμάται ο πατέρας ως συναρχηγός της οικογένειας την τρίτη Κυριακή κάθε Ιουνίου. Το ευχαριστήθηκα όταν τα τρία παιδιά μου τηλεφώνησαν για να μου ευχηθούν. Η μικρή κόρη μου έστειλε και ένα βιβλίο. Είναι δίκιο να τιμάται και ο πατέρας έστω και υποτονικά σε σύγκριση με τη γιορτή της μητέρας. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά κλείνουν προς τη μεριά της μητέρας απ' τη μικρή ηλικία ως τα βαθιά γεράματα, αλλά και η συμβολή του πατέρα είναι σημαντική. Ωστόσο επί διαζευγμένων ζευγαριών τα δικαστήρια δίνουν την επιμέλεια των παιδιών το πλείστον στη μάνα. Ας είναι και εγώ ο γέροντας είχα αδυναμία στη μάνα μου, ενώ εκείνη ήταν περισσότερο προστατευτική στο μικρό αδελφό. Την κατανοούσα και την λάτρευα.

Απ' εδώ απ' εκεί

-Είναι αυτονόητο αλλά θα παρακαλέσω τους κ. κ. μικροβιολόγους να συνιστούν επιτακτικά στους πελάτες τους που κάνουν εξέταση αίματος, να δείχνουν τα αποτελέσματα στον θεράποντα ιατρό. Κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.

-Όταν στο καντράν του αυτοκινήτου και κάτω από την ένδειξη των χιλιομέτρων ανάψει ένα πορτοκαλί τετραγωνάκι, ενδέχεται η βενζίνη να είναι νοθευμένη, αν δεν υπάρχει μηχανική βλάβη.

-Ο Ιούνιος και Ιούλιος είναι οι πιο ζεστοί μήνες του χρόνου. Στη Λάρισα ο υδράργυρος εγγίζει ενίοτε και τους 45C! Ας σταματήσουν οι «άσχετοι» να μιλούν για καύσωνες και ακραία καιρικά φαινόμενα. Δεν αναφέρομαι στους ειδικούς.

-Όσο ζούσε ο Γιώργος Τράγκας οι «μεγαλόσχημοι» σημερινοί δημοσιογράφοι τον λιβάνιζαν και τον φοβόταν. Τώρα που πέθανε και με όσα αποκαλύφτηκαν οι περισσότεροι ή σιωπούν ή ξεσπαθώνουν...Τα 100 εκατ. περιουσία δεν γίνονται εύκολα!

-Μας έπρηξαν τα «ούμπαλα» τα ΜΜΕ με τις ίδιες και ίδιες ειδήσεις, τι είπε ο Ερντογάν, η Πισπιρίγκου, οι υποθέσεις καλλιτεχνών που εκδικάζονται κλπ. κλπ. Δεν είναι αυτές ειδήσεις που ενδιαφέρουν επαναλαμβανόμενες, τους ακροατές. Ξεφύγαμε επικινδύνως. Έλεος!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey