Έκανε τη χυδαιότητα μπαϊράκι

18/03/2020 - 15:37

Τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε προσπάθησα να τον γνωρίσω πριν δημιουργήσει έργο. Γνώριζα όμως από απόσταση τους γονείς του καθηγητές στο Γυμνάσιο Θηλέων, εγώ μαθητής στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων. Αμφότεροι οι γονείς του κ. Περιφερειάρχη σοβαροί, έντιμοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι. Με τον πατέρα του αργότερα συναντηθήκαμε στην Κόρινθο, εκείνος Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαιδεύσεως, εγώ νεαρός δάσκαλος στο Κιάτο. Ο γιος μου, Πολιτικός Μηχανικός σήμερα του ΑΠΘ, κοιμήθηκε αρκετές φορές στο Μετσόβιο, όταν κατέβαινε απ’ τη Θεσσαλονίκη για να ενώσει τις δυνάμεις του, με τους συμφοιτητές του. Τότε άκουσα για πρώτη φορά για τον συμπατριώτη μας κ. Πρύτανη.

Έκανε τη χυδαιότητα μπαϊράκι (2)

Είναι αλήθεια ότι η ΝΔ το κόμμα του δεν τον αντιμετώπισε θετικά. Το 2010 διεκδίκησε το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης, αλλά το κόμμα έδωσε το χρίσμα στον Άρη Χατζηκομνηνό. Το 2011 κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο νομό Λέσβου στηριζόμενος από κορυφαία κομματικά στελέχη, αλλά δεν εκλέγεται γιατί η επίσημη «γραμμή» ήταν για άλλον… Το 2019 για να μην μακρυγορώ το χρίσμα δόθηκε στην κ. Καλογήρου, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες από τη βάση του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μουτζούρης διεκδίκησε δυναμικά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και επικράτησε στον δεύτερο γύρο.

Στον πρώτο γύρο ψηφίστηκε από ένα κομμάτι της ΝΔ που δεν ήθελε την κ. Καλογήρου και εισέπραξε ακόμα και ολίγους ψηφοφόρους απ’ όλα τα κόμματα. Στον δεύτερο γύρο επικράτησε καθαρά γιατί στηρίχτηκε δυναμικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθησα κ. Μουτζούρη να είμαι αντικειμενικός μαζί σας γιατί αυτό αποτελεί αρχή της στήλης. Ως πολίτης και ως παππούς πέντε εγγονών καταδικάζω απερίφραστα ως χυδαία τη χειρονομία σας προς τον πρωθυπουργό της χώρας. Ούτε οι αείμνηστοι γονείς σας δεν θα ενέκριναν αυτή τη συμπεριφορά. Όσον αφορά το «ανεξάρτητος» και το «δεν είμαι πολιτικός» μια άλλη φορά.

Το ύψος της βροχής

Υπενθυμίζουμε ότι μετράμε τις βροχοπτώσεις στον Παπάδο από 1/9/2019 μέχρι τέλος Μαρτίου 2020. Το διάστημα αυτό το ύψος της βροχής μόλις έφτασε τις 12 ίντσες. Είναι πολύ λίγες για τη γεωργία και τις άλλες ανάγκες του ζωικού βασιλείου γι’ αυτό οι δήμοι του νησιού πρέπει να το λάβουν υπόψη. Το νερό δεν είναι ατελείωτο για να το σπαταλάμε ασκόπως.

Εσωτερικά δικά μας

Όταν το «Εμπρός» κυκλοφορούσε σε καθημερινή βάση τα σχόλια μας δημοσιεύονταν κάθε Πέμπτη και έφταναν στην εφημερίδα κάθε Δευτέρα για στοιχειοθέτηση. Τώρα που το «Εμπρός» έγινε εβδομαδιαίο πάλι τα κείμενα στέλνονται κάθε Δευτέρα για να δημοσιευτούν το Σάββατο.

Είναι επόμενο λοιπόν τα γεγονότα να μας ξεπερνούν. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το σχόλιο δεν είναι είδηση που όταν μπαγιατέψει δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη. Το σχόλιο γίνεται πιο ζουμερό και περισσότερο αντικειμενικό όταν «κατασταλάξουν τα νερά» και αποκαλυφθούν τα αίτια και οι πηγές που το προκάλεσαν. Με την κυριαρχία του ίντερνετ, μ’ όλα τα προσόντα του, ο έντυπος Τύπος δέχτηκε καίριο πλήγμα και συρρικνώνεται καθημερινά.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα

Έχει καταντήσει το «γεφύρι της Άρτας» δικαστικά, που χρόνια σέρνεται στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να τελεσιδικήσει. Να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι, που οδήγησαν σε πτώχευση τις οικονομίες των μικρομετόχων με τις ανεύθυνες ενέργειες.

Και ευτυχώς που πρώτο το «Εμπρός» έφερε στην επικαιρότητα το θέμα και το ανέδειξε στις σωστές του διαστάσεις. Ας συνεχίσει την προσπάθεια χωρίς να στρογγυλεύει το θέμα και λειαίνει τις γωνίες.

Τέλος πάντων εμείς οι Μυτιληνιοί δεν είμαστε ικανοί για συλλογικές προσπάθειες. Δημιουργήσαμε μια ναυτιλιακή εταιρεία λαϊκής βάσεως και τη διαλύσαμε γιατί δεν την διαχειρίστηκαν επαγγελματίες. Το ίδιο έγινε με τη συνεταιριστική, κατά κάποιο τρόπο και με άλλη συλλογική προσπάθεια του νησιού. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey