Εις μνήμην

17/05/2019 - 11:52

Πριν εννιά χρόνια στις 5 Μαΐου του 2010 οι: Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών έγκυος, Νώντας Τσάκαλης 30 ετών και Παρασκευάς Ζούλιας 35 ετών, βρήκαν φριχτό θάνατο από αναθυμιάσεις μέσα στην Τράπεζα Marfin. Η φωτιά προήλθε από μολότοφ που πέταξαν διαμαρτυρόμενοι για το πρώτο μνημόνιο. Οι ένοχοι δεν βρέθηκαν μέχρι σήμερα. Οι τρεις νεκροί ήταν υπάλληλοι της τράπεζας.

Δικηγόρος διόρθωσε ψυγείο

Πριν πολλά-πολλά χρόνια ο κτηνίατρος κ. Στρατής Αρώνης, με σπουδές στην Ιταλία διόρθωσε τα μηχανήματα του ελαιοτριβείου Παπάδου, που ήταν Ιταλικής προέλευσης. Ο κτηνίατρος διάβασε απλώς ότι το ντεκάρτερ δεν είχε το απαραίτητο υγρό, που προέβλεπε ο κατασκευαστής. Μηχανικοί όλων των κατηγοριών έμειναν με ανοιχτό το στόμα να κοιτάζουν τον Αρώνη, όπως οι συγγενείς το μάγο τους ύστερα από θεραπεία ασθενούς. Έγραψα το περιστατικό στο «Εμπρός» και ο τότε πρόεδρος του συνεταιρισμού με αποπήρε και μού ’κοψε την καλημέρα γιατί τους ρεζίλεψα! Βρέθηκα αυτές τις ημέρες σε συγγενικό σπίτι. Είχαμε συγκεντρωθεί πάνω από δέκα άτομα για να τιμήσουμε την εορτάζουσα οικοδέσποινα. Σε κάποια στιγμή μας παραπονέθηκε ότι η πόρτα του ψυγείου δεν κλείνει κανονικά και όταν κλείσει σφυρίζει… Όλοι κοιταχτήκαμε αμήχανα. Τότε μια νεαρή δικηγόρος που ήταν στην παρέα μας ζήτησε από την οικοδέσποινα μια μεγάλη βελόνα που πλέκουν πουλόβερ κλπ. Όλοι οι παραβρισκόμενοι σταμάτησαν την κουβέντα και πρόσεχαν τη δικηγόρο. Άνοιξε την πόρτα του ψυγείου και έχωσε τη μύτη της βελόνας σε κάποια τρύπα στο κάτω μέρος του ψυγείου και το θαύμα έγινε… Η πόρτα έκλεισε κανονικά και δεν σφυρίζει…

Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων

Έχω λίγα ζώα σ’ ένα στάβλο πλησίον του χωριού που διαμένω. Τρία σκυλιά, πέντε έξι κουνελάκια, κάπου δέκα κότες και πολλές γάτες, όχι όλες δικές μου. Δικό μου είναι ένα χαδιάρικο πονηρό γατάκι που το φροντίζω ιδιαίτερα.

Αφού αλλάξω τα νερά, βάλω τροφές, τότε αρχίζω να παίζω και να μιλώ με τα σκυλιά και οι κότες ελεύθερες τρέφονται με χορτάρι σ’ ένα χώρο μισού στρέμματος.

Προχθές άνοιξα μια κονσέρβα και τάισα τα σκυλιά. Πέταξα το κονσερβοκούτι στο έδαφος.

Το γατάκι μου μπήκε στο κουτί και άρχισε να γλύφει ότι είχε απομείνει. Καταφτάνει ένας άσπρος γάτος και το βγάζει έξω. Προσπάθησε να μπει μέσα αλλά το κεφάλι του δεν χωρούσε…

Τότε περίμενε να βγει απ’ το κουτί το γατάκι και έγλειψε το τρίχωμά του! Αυτό έγινε τρεις φορές. Μετά το γατάκι σταμάτησε να μπαίνει προφανώς γιατί είχε γλύψει όλο το περιεχόμενο. Τότε ο κεφάλας γάτος το έσπρωχνε και το εξανάγκαζε να ξαναμπεί… Καθόμουν στο κάθισμα και παρακολουθούσα το περιστατικό και θαύμαζα τη νοημοσύνη των ζώων. Τις σκέψεις μου διέκοψαν οι κότες που έμπαιναν στο κοτέτσι.

Ευρωεκλογές - αυτοδιοίκηση

Χρόνια τώρα συνηθίζω ν’ ανακοινώνω απ’ αυτή τη στήλη το τι θα ψηφίσω στις εθνικές, ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό το κάνω για να μπορούν οι αναγνώστες να εκτιμήσουν ή να κριτικάρουν τα σχόλια και τις απόψεις μου, σύμφωνα με τα πολιτικά μου πιστεύω. Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, θα ψηφίσω τον καθηγητή Γραμματικάκη και τον Κύρκο του Ποταμιού. Στην Αυτοδιοίκηση Δεν θα ψηφίσω τους συνδυασμούς πρώτου και δευτέρου βαθμού του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους άλλους δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Όταν καταλήξω θα σας το ανακοινώσω εγκαίρως…

Η ακροδεξιά και ο κ. Τσίπρας

Αφού εξέθρεψε επί τέσσερα χρόνια τη λαϊκή δεξιά του Καμμένου στους κόλπους της κυβερνήσεως του και αφού στέγασε στην ετοιμόρροπη αριστερή συνομοταξία τα απολειφάδια του παλαιοκομματισμού, επισείει τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού για προεκλογικούς λόγους. Ας σοβαρευτούμε όμως. Η Μεγάλη Βρετανία, στην πιο νεοφιλελεύθερη χώρα της Ευρώπης, το ακροδεξιό κόμμα συγκεντρώνει 1,8%!

Ενώ στη Δανία με το πιο ισχυρό Κοινωνικό Κράτος στην Ευρώπη, η ακροδεξιά συγκεντρώνει το 21,1% των ψήφων. Μπορεί ο επί του στρατηγικού σχεδιασμού κ. Καρανίκας να μας κάνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση επ’ αυτού;

Η ΔΕΗ χρεοκοπεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΕΗ με 16.000 εργαζομένους και 7 εκατομμύρια νοικοκυριά πελάτες παραδόθηκε προ τετραετίας στην κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων με 400 περίπου εκατομμύρια κέρδη ετησίως και θα παραδοθεί στην επόμενη κυβέρνηση με ζημιά 92 εκατομμύρια ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey