Εγχειρίδιο πολιτικής ευπρέπειας και σωφροσύνης!

01/12/2020 - 16:06

Όπως είναι γνωστό, το καλό ή το κακό, «το αμάρτημα», μπορεί να γίνει «λόγω, έργω ή διανοία», δηλαδή με τα λόγια, με τις πράξεις και με τη σκέψη ακόμα. Ο μήνας Νοέμβριος που βαίνει στο τέλος του δεν μας άφησε να πλήξουμε. Μας πρόσφερε πολλά «ακούσματα» και «θεάματα» και πίσω από αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει και το «φρόνημα» των εμπλεκομένων. Αν κάποιος τα συγκέντρωνε όλα, θα μπορούσε να συντάξει ένα «Εγχειρίδιο πολιτικής ευπρέπειας και σωφροσύνης». Ο κ. Πολάκης, για παράδειγμα, απαντώντας σε αυτούς που σχολίασαν αρνητικά την ανάρτησή του με το τραπέζι και τους φίλους του που δεν φορούσαν μάσκες τους χαρακτήρισε «τσογλάνια» και τους προέτρεψε «να πάνε να χαθούν» και να ψάξουν να βρουν και «να κάνουν κάποια άλλη δουλειά». Δεν ξέρω ποιους εννοούσε, αλλά οπωσδήποτε εκφράζουν πολιτική ευγένεια και ευπρέπεια! Και ο κ. Γιαννούλης, νεόκοπος πολιτικός αυτός, ωρυόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ως «δολοφόνο» και είπε πως αυτός ευθύνεται για τους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού! Ο ίδιος, πάλι, σχολιάζοντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση, μίλησε για «βλακώδη και προβοκατόρικη» απόφαση αντιγράφοντας τον κ. Τσίπρα που απέδωσε στον πρωθυπουργό αυτό τον χαρακτηρισμό. Οξύτερος όσον αφορά αυτό το θέμα ήταν ο κ. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, που μίλησε στη Βουλή για «πολιτική μ…κία» και δεν επέτρεψε, μάλιστα, τον Πρόεδρο της Βουλής να διαγράψει τη φράση αυτή από τα σχετικά Πρακτικά!

Όμως, η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Εμείς κάναμε και εξαγωγή πολιτικής ευπρέπειας και ευβουλίας! Η ομάδα του Ευρωβουλευτή κ. Αρβανίτη και Σία που υποτίθεται πως εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρωβουλή κατέθεσε αίτημα στις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν το θέμα της επαναπροώθησης από το ελληνικό Λιμενικό και τη Frontex, παρακαλώ, των μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Φαίνεται πως στενοχωρήθηκαν, γιατί η είσοδος προσφύγων (;) και μεταναστών έχει περιοριστεί δραστικά τώρα τελευταία. Βέβαια, αυτοί δεν προβληματίστηκαν καθόλου που ο τσιχαντιστής που συνελήφθη στη χώρα μας και ομολόγησε τις εγκληματικές του πράξεις έχει πέντε παιδιά (!), δηλαδή όσα τέσσερις ελληνικές οικογένειες με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Οι ίδιοι κάλεσαν τις ευρωπαϊκέ αρχές να εξετάσουν και το θέμα της απαγόρευσης των συναθροίσεων από τη κυβέρνηση, γιατί τάχα είναι αντι-συνταγματική. Κάλεσαν ακόμη τους πολίτες να «ταράξουν», όπως είπαν, την κυβέρνηση στις αγωγές , γιατί με την εγκληματική της πολιτική στέλνει στον θάνατο πολλούς αθώους. Δεν ξέρω μόνο αν οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να «ταράξουν» στις αγωγές και όλους εκείνους που οργανώνουν «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις που είναι απαγορευμένες και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους!

Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε η στάση της εφημερίδας «Αυγή» απέναντι στις εθελόντριες νοσηλεύτριες που άφησαν τις οικογένειές τους και πήγαν από την Κρήτη και από αλλού στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δοκιμάζονται και να σώσουν ζωές. Έγραψε η εφημερίδα αυτή πως «πρέπει να βλέπει κανείς πίσω από το παραβάν» και χαρακτήρισε την αλληλέγγυα στάση τους «φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού». Βέβαια, η εφημερίδα αυτή δεν περίμενε πως όλοι οι βουλευτές-γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του βουλευτή-γιατρού του ΚΚΕ, αποφάσισαν να γίνουν εθελοντές, όπως έπρεπε να κάνουν, και να συμβάλουν στην κατασκευή αυτού του «φερετζέ»! Είναι πάντως σίγουρο πως η εφημερίδα αυτή θα εκθείαζε μια παρόμοια πράξη, αν συνέβαινε επί της διακυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκθειάζει την αλληλεγγύη, όταν πρόκειται για τους μετανάστες! Η υποκρισία δηλαδή σε όλο το μεγαλείο τους.

Και δεν έφταναν όλα αυτά, είχαμε τώρα τελευταία τη δήλωση του κ. Φίλη με την ευκαιρία του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των ενόπλων δυνάμεων. Επιτέθηκε ο κ. Φίλης στην κυβέρνηση, γιατί πρόβαλε στην πρόσοψη της Βουλής εικόνες από ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το Έθνος μας στη μακραίωνη ιστορία του. Δε θα μιλήσω για την αξία της παράδοσης ή για τον ρόλο που μπορεί να παίξουν παρόμοιες ενέργειες όσον αφορά το φρόνημα του λαού. Θυμίζουν, λένε, Ερντογάν! Ίσως αυτός να είναι ο στόχος και καλά κάνουν. Γιατί ο καθένας πρέπει να πληρώνεται με το δικό του νόμισμα. Όμως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με παρόμοιες ενέργειες και πολιτικές πρακτικές -σημειωτέον ότι ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε στο στράτευμα «Χρόνια Πολλά», όπως οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων, γιατί , όταν ήταν στην κυβέρνηση, δεν κατήργησε τις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών μας εορτών, αλλά τις έντυσε μάλιστα με ιδιαίτερη λαμπρότητα;

Ιδιαίτερα, όμως, ενόχλησε τον κ. Φίλη και τους όμοιούς του η προβολή στην πρόσοψη της Βουλής της εικόνας της Παναγίας! Όπως είπε, αυτό μας θυμίζει το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», λες και οι αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έχουν πεθάνει ή πρέπει να τις σκοτώσουμε, και αποτελούν προσβολή για τη δημοκρατία. Δε ξέρω τι εννοεί ο «πολύς» κ. Φίλης με τον όρο «δημοκρατία», αλλά οπωσδήποτε δεν εννοεί την Ισονομία και την Ισοπολιτεία, γιατί, αν την εννοούσε, αυτός και οι όμοιοί του δεν θα οργάνωναν ατιμωρητί συγκεντρώσεις απαγορευμένες από την Πολιτεία σε αντίθεση με αυτούς που μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ας λάβουμε υπόψη πως πέρα από το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα για το οποίο ενδιαφέρονται όλοι, το θρήσκευμα της Ελλάδας ακολουθεί το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα που θέτει ως κεφαλή τον Χριστό και την Παναγία, πέρα από τη θέση που κατέχει η Θεοτόκος στη συλλογική εθνική συνείδηση και τον ρόλο που κατά την παράδοση διαδραμάτισε στον πόλεμο του 1940, η ημέρα αυτή πέρα από γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν και γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Εμπορεύονται κάποιοι, είπαν, τη θρησκεία, για ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να το κάνουν, αλλά και κάποιοι άλλοι εμπορεύονται άλλα πράγματα, όπως, για παράδειγμα, το Πολυτεχνείο και την «αθεϊα» που είναι και αυτή μεγάλη δύναμη και προσπαθούν να την επιβάλουν.

Δεν πρόκειται για ένα ή δύο τα περιστατικά που ξεφεύγουν από την «πολιτική ευπρέπεια και σωφροσύνη». Και αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία. Μας αναγκάζουν, όπως λέει και η «Αυγή», να δούμε «πίσω από το παραβάν» και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πού το πάνε όλοι αυτοί οι «επαγγελματίες δημοκράτες». Γιατί όλοι αυτοί που τα λένε και τα κάνουν αυτά έχουν ως επιμύθιο ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία! Θα τελειώσω το άρθρο μου αυτό με όσα λέει ο Διευθυντής της Εφημερίδας «Εμπρός» στο άρθρο του με τίτλο «Συγκρούονται με τη λογική επικίνδυνοι ακτιβισμοί εν μέσω πανδημίας» που δημοσιεύθηκε στις 21-11-2020. Λέει, λοιπόν, ο κ. Μανώλας: «Τα όποια λάθη και οι όποιες παραλείψεις της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζονται με αντιπολιτευτικές κορώνες για αντιπολίτευση και μόνο , που δεν στοχεύουν να συνετίσουν την κυβέρνηση, για να κάνει τις όποιες διορθωτικές κινήσεις και δεν πείθουν και την κοινωνία για το δίκιο τους» και «Όποιος, λοιπόν, επενδύει στην αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας για να έχει τα όποια πολιτικά οφέλη , παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτό σημαίνει εκατοντάδες θύματα, μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτε από την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey