«Εάν οι ιερείς δαιμονίζονται...»

18/05/2021 - 16:38

«Εάν οι ιερείς δαιμονίζονται τις αγιάζει ημάς». Άκουσα στο κρατικό ραδιόφωνο  ότι οι Έλληνες νοσηλευτές όλων των βαθμίδων της ιατρικής ιεραρχίας, έχουν εμβολιαστεί οι λιγότεροι, από όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Κύριε Κικίλια η πανδημία ήταν μάστιγα που προέκυψε ξαφνικά και αιφνιδίασε άρχοντες, πολιτείες, δημόσια συστήματα υγείας, λαό. Αναμφισβήτητα το δημόσιο σύστημα υγείας άντεξε και αντέχει και αυτό οφείλεται πρωτίστως στο νοσηλευτικό προσωπικό. Τους αξίζουν τα εύσημα που καθημερινά τους αποδίδετε, αλλά φτάνει πια!

Νοσηλευτές και πανδημία

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν ενσκήψει η πανδημία ήταν 560 και σήμερα έφτασαν τις 1.400 περίπου. Στην αύξηση βοήθησε η Πολιτεία, αλλά και οι δωρητές, που ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα και δεν είναι λίγοι. Με δωρεές στο στρατό, λιμενικό, αστυνομία, σχολεία, νοσοκομεία. Είμαι υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας και θεωρώ  την ιδιωτική ιατρική συνοδοιπόρο του ΕΣΥ, και ενίοτε πρωτοπόρο σε παροχή  υπηρεσιών υγείας και πρωτοπόρο σε ιατρικά μηχανήματα και νέες  μεθόδους επεμβάσεων. Ωστόσο μου έτυχε «δύσκολο» ιατρικό περιστατικό σε ιδιωτική κλινική να παραπεμφθεί στο ΕΣΥ!

Νοσηλευτικό προσωπικό και εμβολιασμοί

Θέλω να πιστεύω ότι στα κέντρα εμβολιασμών οι νοσηλευτές να έχουν κάνει το εμβόλιο. Υπεύθυνοι είναι οι Διοικητές των νοσοκομείων γι' αυτό. Διότι αν συμβεί να νοσήσει εμβολιασθείς και αποδειχθεί ότι τον μετέδωσε νοσηλευτής «μαύρο φίδι κολοβό θα τους φάει όλους». Οι νοσηλευτές κύριε Πρωθυπουργέ σπουδάζουν για να υπηρετούν το ΕΣΥ. Οι εφοριακοί να εισπράττουν τα έσοδα του κράτους, οι αστυνομικοί να προστατεύουν τους πολίτες από τους έκνομους. Βγήκε κάποιος υπεύθυνος λέω, να παινέψει ποτέ τους εφοριακούς; Αυτή είναι η δουλειά τους. Τέλος ορισμένοι ειδήμονες, ευτυχώς λίγοι που φλυαρούν επί παντός του επιστητού, ας φροντίσουν να πείσουν τους συναδέλφους τους και τους νοσοκόμους να εμβολιαστούν.

Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη

Εξυπακούεται ότι οι λοιμωξιολόγοι καταθέτουν την επιστημονική θέση τους για την πορεία του κορωνοϊού και η  κυβέρνηση λαμβάνει τα διοικητικά απαγορευτικά μέτρα. Υπάρχει σαφής διάκριση των αρμοδιοτήτων. Όταν η Βουλή ψήφισε νόμο  για να προστατέψει τους λοιμωξιολόγους  από τυχόν  ποινικές και αστικές ευθύνες, δεν έδωσα σημασία αφενός γιατί δεν είμαι νομικός και αφετέρου γιατί κάποιος σοβαρός λόγος  θα υπήρχε. Ώσπου διάβασα  στα "ΝΕΑ" άρθρο του κ. Γρηγόρη Καλφέλη με τίτλο «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκαθιστά τις εισαγγελικές αρχές» και πολύ προβληματίστηκα. Γιατί ο κ. Καλφέλης δεν είναι όποιος και όποιος, αλλά καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη (2)

Λέει λοιπόν ο κ. καθηγητής ότι «στις 24 Απριλίου ψηφίστηκε από την κυβέρνηση μια ρύθμιση που το λιγότερο προκαλεί κατάπληξη και απορία και κατά την άποψή μου είναι αντισυνταγματική. Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι δεν ευθύνονται, δεν διώκονται, δεν εξετάζονται για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους....». Και συνεχίζει ο κ. Καλφέλης: Και το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το εξής: Για ποιο λόγο  η κυβέρνηση πέρασε μια τέτοια κακή ρύθμιση από τη στιγμή που υπάρχει το άρθρο 367 του Ποινικού Κώδικα; Τα υπόλοιπα για τους νομικούς.

Η Περιφέρεια ενισχύει το Βοστάνειο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διάθεσε 350.000 ευρώ για να αγοραστεί νευροχειρουργικό μικροσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας. Το ιατρικό εργαλείο θα διατεθεί στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην κλινική που εργάζεται ο νευροχειρουργός κ. Μπαϊραμίδης. Με την ευκαιρία σας κάνω γνωστό ότι και άλλοι συμπολίτες μας και ΜΚΟ έκαναν μικροπροσφορές στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αυτό επιβεβαιώνει τη στήριξη του ΕΣΥ από το λαό μας και τους φίλους μας. Κύριε Περιφερειάρχη και άλλα τέτοια.

Εγκλήματα και υπόκοσμος

Την τελευταία τετραετία έχουν σημειωθεί 25 δολοφονίες που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα και εξιχνιάστηκε μόνο το 10% περίπου. Δεν έχει σημασία που τα θύματα ανήκουν στον κόσμο των παραβατικών. Κάθε ευνομούμενη κοινωνία οφείλει να συλλαμβάνει τους ενόχους και να τους οδηγεί στη δικαιοσύνη. Κύριε Χρυσοχοϊδη έχετε εγκληματικό άθλο να εξιχνιάσετε και είναι ορθή η απόφαση σας να ζητήσετε τη συνδρομή των Ιταλών, Εγγλέζων, Γάλλων ειδικών. Αυτοί έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και μπορούν να βοηθήσουν. Μετά τη δολοφονία του Ταξιάρχου Σόντερς απ' τη 17 Νοέμβρη Άγγλοι αστυνομικοί βοήθησαν να την προσωποποιήσετε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey