Δωρεές στο στρατό

31/05/2022 - 10:30

Α) Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821, δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις 20 οχήματα αξίας 840.000 ευρώ. Η αξία των οχημάτων προήλθε από τα υπόλοιπα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από χορηγίες και έσοδα της εν λόγω επιτροπής. Φαίνεται ότι έχουν περισσέψει αρκετά χρήματα ακόμα γιατί η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ότι θα ενισχύσει οικονομικά και άλλους δημόσιους κοινωνικούς φορείς. 

Β) Η Motor Oil δώρισε στο στρατό σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ. Αξίζει τις προσφορές ο στρατός μας. 

Ο μεγάλος πόνος είναι βουβός 

Παρακολουθώ με συμπόνια αλλά και απορία τον απέραντο πόνο που βιώνουν οι γονείς και συγγενείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους με αποτρόπαιο τρόπο από κακοποιούς. Στην πρώτη κατηγορία διερωτώμαι πως βρίσκουν το κουράγιο να εμφανίζονται στα ΜΜΕ συχνά-πυκνά και να διεκτραγωδούν τη συμφορά τους. Και έχουμε και την άλλη κατηγορία, όπως των συγγενών των θυμάτων της ΜARFIN, που βιώνουν τον μεγάλο πόνο τους σιωπηλά και με αξιοπρέπεια μακριά από τα ΜΜΕ. Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους έχουν ανάγκη στις μεγάλες χαρές και λύπες να περιστοιχίζονται από γνωστούς και φίλους και προπάντων συγγενείς γιατί στην πρώτη περίπτωση η χαρά τους πολλαπλασιάζεται και στη δεύτερη περίπτωση ο πόνος μοιράζεται και αντέχεται. Προσωπικά πιστεύω ότι ο μεγάλος πόνος βιώνεται σιωπηλά. 

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δεν κηδεμονεύεται 

Κουβέντιασα μετά τις εκλογές του κόμματος για τον προσδιορισμό του ονόματος, μ' ένα στέλεχος σταθερό και με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Διαπίστωσα με λύπη μου ότι ορισμένοι θεωρούν το κόμμα προσωπική τους ιδιοκτησία και άλλοι περιουσία που κληροδότησαν απ' τους γονείς τους... 

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα που ιδρύθηκε, σας κάνω γνωστό ότι υπήρχε πολύ μοναξιά στις οργανώσεις τα πρώτα χρόνια...Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να φουντώνει και να αυξάνει όταν το τρένο μπήκε στις γραμμές και άρχισε ν' αναπτύσσει ταχύτητα. Όσο για τα τοπικά στελέχη που αναδείχτηκαν μετά το 1981, ουδείς είχε τα κότσια του αγωνιστή... Μέσα τα κεφάλια λοιπόν και προσπάθεια για σοσιαλισμό με δημοκρατία, πρώτα απ' όλα. 

Κάντο όπως ο Ερντογάν 

Συχνά πυκνά ακούω από τους Συριζαίους αλλά και τους οπαδούς του Βελόπουλου να κατηγορούν την κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική και να την καλούν να μιμηθεί τον Ερντογάν. Πρέπει να μην είμαστε προβλέψιμοι, να παζαρεύουμε, να αντιστεκόμαστε στην πολιτική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Μας λείπει η πονηρία των Βυζαντινών την οποία αφομοίωσε η Τουρκική διπλωματία. Λένε! Γιατί να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία και να απελάσουμε 12 Ρώσους διπλωμάτες. Γιατί να κάνουμε εχθρό τον Πούτιν και άλλα πολλά.  

Απάντηση: Η πολιτική του Ερντογάν με τους εγχώριους θαυμαστές δεν βελτίωσε την οικονομία της χώρας του. Το αντίθετο, ένα (1) ευρώ έφθασε να αντιστοιχεί τον τελευταίο καιρό από 8-16 τουρκικές λίρες! Το γνωρίζουν πολύ καλά οι Μυτιληνιοί που ταξιδεύουν στην Τουρκία για ψώνια. Έχει η Τουρκία συμμάχους που θα της σταθούν σε μια δύσκολη ώρα; Θεωρείται η Τουρκία αξιόπιστη σύμμαχος της Ρωσίας, των ΗΠΑ, των Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Ισραήλ; Όχι για όλα. Εκμεταλλευόμενη τα 83 εκατομμύρια του πληθυσμού προσπαθεί να εισαγάγει στην γεωπολιτική σκακιέρα τον τυχοδιωκτισμό και τον κούφιο μεγαλοϊδεατισμό. 

Εσωκομματικές εκλογές 

Η ΝΔ εξέλεξε αρχηγό το 2015-2016 τον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Μεϊμαράκη με 404.078 ψηφισάντων. Το ΚΙΝΑΛ εξέλεξε αρχηγό τον κ. Ανδρουλάκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου το 2021 με 270.206 ψηφισάντων στον πρώτο γύρο και 207.658 στον β' γύρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να συγκεντρώσει 150.853 ψήφους, βρέθηκαν 983 λευκά, 951 άκυρα και ψήφισαν και παιδιά από 15 χρονών. Άποψή μου είναι ότι οι εσωκομματικές εκλογές εδραίωσαν τη θέση του κ. Τσίπρα ως αρχηγού του κόμματος. Ως προς τα νούμερα συμμετοχής των ψηφισάντων ουδέν σχόλιον. 

Το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη 

Το ΚΚΕ αρέσκεται να προκαλεί, προφανώς για να επισημάνει την παρουσία του. Δεν το ενδιαφέρει αν η ξύλινη γλώσσα της προπαγάνδας και τα χιλιοειπωμένα συνθήματα δεν αγγίζουν πια τα πολιτικά ένστικτα του λαού. Ούτε νοιάζεται που η απήχησή σου στις μάζες μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Πήγαν και κόλλησαν στην Ακρόπολη ένα πανό με τα γνωστά συνθήματα. Τα ιερά τοις κυσί κ. Κουτσούμπα; Δεν σας έφταναν οι τοίχοι σπιτιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων που χρόνια χρωματίζατε; 

Παιδική χαρά Κάτω Τρίτους 

Στα «Πηγαδάκια» περιοχή Κάτω Τρίτους έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια παιδική χαρά-πάρκο, ύστερα από παραχώρηση δημόσιας έκτασης. Θα παρακαλούσα τον κ. Δήμαρχο Μυτιλήνης και εν όψει θερινής περιόδου να στείλει ένα συνεργείο να περιποιηθεί το χώρο, να φυτέψει δέντρα και λουλούδια, γιατί τα χρειάζεται. Παλαιότερα όταν στα πράγματα ήταν ο Γιωργής Κατζανός το πάρκο απολάμβανε τις ανάλογες φροντίδες. Σήμερα έχει γεμίσει αγριόχορτα και τα παρτέρια είναι ακαλλιέργητα και εγκαταλειμμένα. 

Οι Γιουρούκοι της Ελλάδας και της Λέσβου 

Από τον συγγραφέα Φυσικό-Μαθηματικό κ. Γεώργιο Μ. Χουτζαίο έλαβα το βιβλίο με τίτλο «Οι Γιουρούκοι της Ελλάδας. Οι Γιουρούκοι της Νήσου Λέσβου». 

Ο κ. Χουτζαίος απ' τον κατάλογο των κυκλοφορούντων βιβλίων του διαπιστώνεται ότι είναι ένα σοβαρός συγγραφέας που διαπραγματεύεται εξειδικευμένα θέματα επιστημονικής υφής. Χωρίς να διαθέτω τη δική του επιστημονική φαρέτρα θα προσπαθήσω, λίαν προσεχώς, να προσεγγίσω το βιβλίο του με σεβασμό, αφού το διαβάσω προσεχτικά. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey