Δήμαρχον Βέρρον

06/09/2019 - 14:59

Κύριε Δήμαρχε συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του πανεπιστημιακού Σταύρου Τσακυράκη με καταγωγή από τον Μόλυβο. Η Λέσβος αλλά και η Ελλάδα δεν έχει πολλά τέτοια τέκνα, άξια της πατρίδας. Αντιστασιακός με διώξεις, δεν ζήτησε ποτέ να εξαργυρώσει τους αγώνες του με οφίτσια. Δημοκράτης με ήθος και συνέπεια δεν διαπραγματεύτηκε την αξιοπρέπεια του κάνοντας εκπτώσεις. Τέλος ο καθηγητής της Νομικής Τσακυράκης έχαιρε εκτιμήσεως από φίλους και αντιπάλους πολιτικούς. Έχουμε τη γνώμη ότι μια προτομή και μια οδός με το όνομα του είναι το λιγότερο που μπορεί να του προσφέρει η γενέτειρα του.

Υπερβολές στις νέες συντάξεις

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για μια σύνταξη 23.000 ευρώ μηνιαίως, που είδε το φως της δημοσιότητας και δεν χορηγήθηκε ύστερα από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού. Ο κ. Κουτρουμάνης πρώην υπουργός εργασίας έγραψε: «Για ν’ απονεμηθεί μια σύνταξη 24.000 ευρώ μηνιαίως θα πρέπει να έχουν πληρωθεί εισφορές για 40 χρόνια με μηνιαίες αποδοχές 55.000 ευρώ».

Η σύνταξη των 23.000 ευρώ αφορά μεγαλοσυμβολαιογράφο των Αθηνών ο οποίος σε 17 χρόνια υπηρεσίας πλήρωσε εισφορές της τάξεως των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο Νομικών. Ας σημειωθεί ότι σε κάθε συμβόλαιο που συντάσσεται, πλην των άλλων επιβαρύνσεων, υπάρχει εισφορά και για το ταμείο συντάξεων των συμβολαιογράφων. Αν δεν τεθεί ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις θα παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα, έστω και λίγα.

Το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους

Το 1856 με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα του Βαυαρού, απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, για να αποφευχθούν πυρκαγιές… Επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου του μικρού με νόμο απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους δημόσιους και κλειστούς χώρους. Ο κ. Παπανδρέου αφού εισέπραξε τα εύσημα για την σωστή απόφαση της κυβερνήσεως του επαναπαύτηκε στις δάφνες του και οι Έλληνες συνέχισαν να καπνίζουν όπου τους βολεύει. Οι μαγαζάτορες για να μην χάσουν την πελατεία τους, ανέχονται εις βάρος των μη καπνιζόντων τους καπνιστές.

Είναι γνωστό ότι κάθε αρχή που ψηφίζει νόμους ή δίνει διαταγές (στρατός) πρέπει να ελέγχει τη συμμόρφωση και εκτέλεσή τους. Αποδεδειγμένα το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύσει την υγεία των πολιτών του. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ανάξια λόγου.

Χάρης Θεοχάρης

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής κάτω από τη σημαία του «Ποταμιού». Ψηφίστηκε από χιλιάδες ψηφοφόρους και από την αφεντιά μου. Το 2016 για τους δικούς του λόγους και χωρίς να λογοδοτήσει σ’ αυτούς που τον ψήφισαν ανεξαρτητοποιήθηκε χωρίς να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα που τον εξέλεξε. Ως να ήταν η βουλευτική έδρα κληρονομιά από τον πατέρα του.

Όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Πρωθυπουργός τον έκανε υπουργό Τουρισμού. Κύριε Μητσοτάκη αν θέλετε να βοηθήσετε να πάει προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή η χώρα μην επιβραβεύσετε τέτοιες νοοτροπίες. Μόνον ο κ. Αμυράς απ’ όλους τους βουλευτές που άλλαξαν κόμμα παρέδωσε την έδρα του στο «Ποτάμι» και προσχώρησε στην ΝΔ.

Για να σταματήσουν τη μετανάστευση...

Η Πολωνία για να σταματήσει τη μετανάστευση νέων κάτω των 26 ετών και με εισόδημα κάτω των 22.547 ευρώ το χρόνο τους απαλλάσσει από το φόρο εισοδήματος. Η Πολωνία εντάχτηκε στην Ευρωπαϊκή ένωση το 2004 μετά από εμάς.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια επισκέφτηκα με ένα γκρουπ την Ισπανία. Μεταξύ άλλων ο ξεναγός μας είπε ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας επιχορηγούσε με 18.000 ευρώ κάθε οικονομικό μετανάστη, με την υποχρέωση να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ζήτησε τεχνογνωσία από την Εσθονία προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία για ν’ αναμορφώσει τη δημόσια διοίκηση. Η Εσθονία, αυτό το μικρό κράτος της Ευρώπης, κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ της πλέον τέλειας διοίκησης με σύγχρονη τεχνολογία.

Αυτά τα τρία παραδείγματα δείχνουν τρόπους αντιμετώπισης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Ο πληθυσμός της Εσθονίας είναι 1.316.000 κάτοικοι!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey