Διαδίκτυο

10/08/2021 - 10:00 Ενημερώθηκε 10/08/2021 - 14:15

Είναι ο χώρος που το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων έχει βήμα να εκφράσει τις απόψεις του, να κάνει την κριτική του, να διαπομπεύσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χωρίς υπογραφή τις πιο πολλές φορές. Γι' αυτό έχει τους περισσότερους οπαδούς, όπως το ποδόσφαιρο και άλλα ομαδικά παιχνίδια. Χωρίς κόπο, με τον κόπο των άλλων απολαμβάνουν το θέαμα με ένα μικρό αντίτιμο. Ότι απαιτεί κόπο και σκέψη είναι για τους λίγους και τους υπεύθυνους.

Ρωτούσε για την τιμή των χυμών...

Όταν ο παρανοϊκός Ιωαννίδης ενθαρρυνόμενος από ξένες μυστικές υπηρεσίες αποπειράθηκε να ανατρέψει τον Μακάριο έδωσε αφορμή στην Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη να καταλάβει το 30% περίπου της Κύπρου και να το κατέχει μέχρι σήμερα. Η Κυβέρνηση των ανδρείκελων διαλύθηκε και τον μόνο που βρήκε ο αμερικανός υφυπουργός, για να κουβεντιάσει την κατάπαυση του πυρός με τους Τούρκους ήταν ο ναύαρχος Αραπάκης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στρατηγός Γκιζίκης κάλεσε την πολιτική ηγεσία να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση μέχρι να γίνουν οι εκλογές και ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όλοι οι πολιτικοί παρευρισκόμενοι πρότειναν για πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Κανελόπουλο.

Ρωτούσε για την τιμή των χυμών...(2)

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ ενώ συμφώνησε για την επιλογή Κανελόπουλου, επικοινώνησε με τον Καραμανλή που βρισκόταν στο Παρίσι και του ζήτησε να αναλάβει την πρωθυπουργία. Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι τον Καραμανλή προτιμούσαν Γάλλοι και Αμερικανοί. Ο Ζισκάρ Ντε Εστέν διάθεσε το δικό του αεροπλάνο. Ο Καραμανλής έφτασε στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον Τάκη Λαμπρία, τον ανιψιό του Μιχάλη Λιάπη και τον Γραμματέα του Χρυσοστάλη. Ο Καραμανλής τοποθέτησε τον Αβέρωφ στο Άμυνας και τον στρατηγό Σόλωνα Γκίκα στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Ο Γκίκας απολάμβανε μεγάλου σεβασμού στο στράτευμα και κατάφερε να αφοπλίσει όλους τους συνωμότες και να συλλάβει τους πρωταίτιους. Και μέσα σε όλη αυτή τη βαβούρα και αβεβαιότητα ένας επιχειρηματίας χυμών από την Άρτα κατάφερε να εισδύσει στη Μεγάλη Βρετάνια, που είχε εγκατασταθεί η νέα κυβέρνηση και ρώταγε ποια πολιτική θα ασκήσουν στην προώθηση της εξαγωγής των χυμών... Εδώ ταιριάζει το «εδώ ο κόσμος χάνεται και μπιπ μπιπ μπιπ». Αθάνατε Έλληνα ψεκασμένε!

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Φαίνεται ότι η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε αυτό το πόστο για να αφήσει εποχή. Εν όψει πανδημίας, την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας τίμησε όλος ο Ελλαδικός πληθυσμός δια των αντιπροσώπων του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά γι' αυτό σχολιάστηκε ευρύτατα ευνοϊκά. Ως πολίτης αυτής της χώρας απευθύνω ένα ΜΠΡΑΒΟ στην κ. Πρόεδρο και της εύχομαι το αντιπροσωπευτικό έργο στις δεξιώσεις που ανέλαβε να το συνεχίσει διευρύνοντάς το. Το αντιπροσωπευτικό, μου άρεσε ιδιαίτερα.

Οι ανεμβολίαστοι

Άκουσα από το κρατικό ραδιόφωνο τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου να επισημαίνει ότι στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν οι ανεμβολίαστοι στην πλατεία Σαπφούς συμμετείχαν και ορισμένοι ιατροί και νοσηλευτές. Είναι αυτοί που τις Κυριακές και θρησκευτικές εορτές παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία σε ναούς εκτός πόλεως Μυτιλήνης. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις κάποιον να θρησκεύεται. Αλλά σε πανδημίες θα ήθελα αυτοί οι επιστήμονες να είναι πιο υπεύθυνοι διατηρώντας τις απόψεις τους. Δεν μπορεί όλοι οι πολίτες να σκεπτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Πάντως μ' αυτούς τους θρησκευόμενους δεν θα ήθελα να είμαι μαζί ούτε στην Κόλαση ούτε στον Παράδεισο... Είναι μια ειδική κατηγορία από μόνη της.

Οι εχθροί της ανθρωπότητας

«Η ανθρωπότητα έχει τρεις μεγάλους εχθρούς: την πείνα, την πανδημία και τον πόλεμο. Ο μεγαλύτερος και τρομερότερος εχθρός από τους τρεις είναι η πανδημία». Ουίλιαμ Όσλερ.

Στη βουβωνική πανώλη που άφησε εκατοντάδες νεκρούς έφταιγαν οι Εβραίοι, στο AIDS οι ομοφυλόφιλοι και στον Covid 19 οι μετανάστες. Σε κάθε περίπτωση κάποιος άλλος φταίει. Ποτέ εμείς οι ίδιοι! Πάντως στις συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν οι ανεμβολιαστές ανά την Ελλάδα συγκέντρωσαν 50.000 άτομα. Σ' άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι περισσότεροι.

Αυτοί οι Γιαπωνέζοι...

«Η γλυκύτερη γυναίκα του κόσμου είναι η γυναίκα του φίλου σου. Μετά έρχεται η γκέισα, μετά η δούλα σου και τελευταία η γυναίκα σου». Γιαπωνέζικη παροιμία.

Η εκλογή του πανίβλακα...

«Η εκλογή του πανίβλακα Ντόναλτ Τράμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ από θυμωμένους Αμερικανούς της περιφέρειας, χωρίς υψηλή μόρφωση που θεωρούσαν ότι οι υπόλοιποι τους κοιτούσαν αφ' υψηλού και δεν τους σέβονταν» είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να διερευνηθεί απ' τους κοινωνιολόγους. Είναι αυτοί οι πολύ θρησκευόμενοι που πιστεύουν στις συνωμοσίες, είναι αυτοί που εξακολουθούν να αμφισβητούν την εκλογή του Μπάιντεν, είναι αυτοί που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο (Βουλή) και κυνηγούσαν τους βουλευτές και γερουσιαστές. Είναι οι δικοί μας «αγανακτισμένοι» που έκαψαν τους τρεις ανθρώπους στην MARFIN και προσπάθησαν ν' αλώσουν τη βουλή εκτοξεύοντας εμπρηστικά συνθήματα.

 Οι κρίσεις εντός εισαγωγικών είναι του αμερικανού Φράνσις Φουκογιούμα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορτ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey