Δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ των κρατών

08/11/2018 - 13:18 Ενημερώθηκε 07/11/2018 - 13:21

, υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Οι παραδοσιακοί εχθροί της Τουρκίας είναι η Ρωσία και το Ιράν. Το συμφέρον τους έκανε προσωρινά φίλους.

Λάο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος είπε:

«Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει θάρρος».

«Όσο πληθαίνουν οι νόμοι, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι».

«Τα ειλικρινή λόγια δεν είναι ωραία, τα ωραία λόγια δεν είναι ειλικρινά».

«Αυτός που μιλά για ένα γεγονός δεν ξέρει. Αυτός που ξέρει δεν μιλά».

«Μην στεναχωριέσαι, άφησε τα πράγματα να πάνε μόνα τους. Οι ηλίθιοι και οι κακοί θα νικηθούν στο τέλος».

«Το να ξέρεις τους άλλους είναι ευφυΐα. Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι σοφία».

«Το να κυβερνάς τους άλλους είναι ισχύς. Το να κυριαρχείς στον εαυτό σου είναι πραγματική δύναμη».

Έζησε ο Λάο Τσε πριν 2.622 χρόνια στην Κίνα. Γεννήθηκε το 604 π.Χ.

 

Τα γεύματα του Ωνάση

Το φαγητό και ο ύπνος δεν υπήρξαν ποτέ σημαντικά για τον ίδιο τον Ωνάση. Κοιμόταν ελάχιστα και έτρωγε λιτά. Όταν όμως παρέθετε δείπνα ή γεύματα στους διάσημους καλεσμένους του ήταν ο άρχοντας. Γι’ αυτό προμηθευόταν τα καλύτερα εδέσματα του κόσμου. Όπως χαβιάρι από την Περσία, μεταλλικό νερό από το Παρίσι, πορτοκάλια απ’ τη Γλυφάδα, μοτσαρέλα από τη Ρώμη, ούζο από τη Μυτιλήνη, τσιγάρα από την Ελβετία, πούρα από την Αβάνα, βιταμίνες από την Ελβετία. Απ’ τη βιογραφία του.

 

ΟΠΕΚΕΠΕ- Τράπεζα Πειραιώς

Διάβασα στον τοπικό τύπο ότι η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του ελαιολάδου θ’ άρχιζε αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του ίδιου μηνός. Αυτά διάβασα στο «Εμπρός».

Φαίνεται όμως ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η διορισμένη διοίκηση του ξέχασε να παρατηρήσει ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς που πληρώνει τις επιδοτήσεις είχε λήξει και χρειαζόταν ανανέωση. Προκειμένου η νέα σύμβαση να κυρωθεί και να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως πρέπει πρώτα να περάσει απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό είναι μια υποχρεωτική διαδικασία που θέλει τον χρόνο της. Συμπέρασμα: προχειρότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Την τελευταία στιγμή ανακαλύπτουν τα βασικά και οι αγρότες περιμένουν!

 

Τεντόμας, ο συντονιστής και οι Βρισαγώτες

Παρακολουθήσαμε τελευταία στο «Εμπρός» την αντιπαράθεση του συντονιστή των σεισμόπληκτων με το Δ.Σ. των Βρισαγωτών Αθηνών για την καθυστέρηση ανανέωσης της σύμβασης του κ. Τεντόμα.

Δεν νομίζω ότι θέματα που άπτονται προσωπικών υποθέσεων και διαδικασιών πρέπει να λαμβάνουν τέτοια έκταση στον τοπικό Τύπο, όταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την εποχή είναι πολλά. Ορθώς το ΔΣ των Βρισαγωτών Αθηνών ζήτησε να διοριστεί συντονιστής χωρίς να ενδιαφέρεται για συγκεκριμένο πρόσωπο. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε συνέχεια στο μέλλον επ’ αυτού. Ήθελα να ‘βλεπα τη χαρά του Βασιλάκη όταν πήρε το νέο διορισμό απ’ τον Φώτη Κουβέλη το σύντροφο και γνωστό απ’ τα παλιά…

 

Πανεπιστημιακό άσυλο και ταραχές

Τα φαινόμενα που παρατηρούνται σήμερα στα πανεπιστήμια της χώρας με τις μειοψηφίες να επιβάλουν τη θέλησή τους στο άσυλο και τους εμπόρους ναρκωτικών και χρήστες ν’ αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, δεν είναι τωρινά περιστατικά.

Άρχισαν επί των «ενδόξων» ημερών του ΠΑΣΟΚ με τα δικαιώματα που δόθηκαν στους φοιτητές -ορθά στη σύλληψή τους- τα οποία διαχειρίστηκαν αρνητικά φοιτητές, πανεπιστημιακοί και κόμματα.

Οι καταλήψεις για ασήμαντον αφορμήν σ’ αυτές διέπρεψε ο σημερινός πρωθυπουργός, η διατάραξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και ο προπηλακισμός καθηγητών από αναρχικές ομάδες είναι σύνηθες φαινόμενο επί σειρά ετών.

 

Πανεπιστημιακό άσυλο και ταραχές (2)

Τις πταίει; Πρώτα οι καθηγητές οι οποίοι από συμφέρον ορισμένοι ή από φόβο ήθελαν να τα έχουν καλά με τους φοιτητές που διέθεταν ψήφο και είχαν λόγο. Ανέχτηκαν αυθαιρεσίες και δεν αντέδρασαν δυναμικά στην αρχή και επέτρεψαν στις μειοψηφίες να πάρουν θάρρος και να επιβληθούν. Όσοι καθηγητές έκαναν το καθήκον τους έγιναν στόχος:

Η πλειοψηφία των φοιτητών οι οποίοι, μοιραίοι και άβουλοι επέτρεψαν στις ελάχιστες δυναμικές ομάδες να επιβάλλουν τις παράνομες θέσεις τους και να κυριαρχήσουν. Τα κόμματα με τις οργανώσεις τους που δια μέσω των φοιτητών επέβαλαν την παρουσία και τις πολιτικές τους. Το άσυλο των πανεπιστημίων έχει την έννοια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και θέσεων και όχι να μετατρέπεται σε χώρος καταφυγής περιθωριακών κακοποιών και αρρώστων ψυχικά και σωματικά ατόμων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey