Δεν θα μας «συλλήψουνε»!

30/09/2021 - 14:00

Ευτυχώς! Όχι απλώς ευτυχώς! Δόξα τω Θεώ να λέμε, κύριε Εισαγγελέα μου! Που δεν ξέρω και πώς σας λένε να σας στείλω μια τούρτα, ένα ζαρζαβατικό, κάτι τέλος πάντων που μας γλυτώσατε από τις νέες εμπειρίες! Και έχω και τον διελαύνοντα Ουρανό τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη! Να έρθει σ’ αυτήν τη συγκυρία ο κηδεμόνας και να μου ζητήσει δύο κόμμα εφτά εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, επειδή είχα ζητήσει από το σπλάχνο του να φορέσει μάσκα. Και να μου χώσει και μια μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς και να μου προκύψει και το όργανον με περιπολικό να με κουβαλά στον σταθμό, διότι άντε να καταλάβει το όργανον ως όργανον πως άλλο η μήνυση του πολίτη και άλλο αυτή του ψεκασμένου.

Και να κάνω ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τύπου: αισθάνομαι υπέροχα με Υποδιευθύντρια και Υπεύθυνη Covid 19 στην τοποθεσία κρατητήριο. Να πέφτουνε τα like σαν πεφταστέρια, να μας παραλάβει το twitter τα ξεπερασμένα τηλεοπτικά κανάλια και όσο κάνω δηλώσεις για τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, να ψάχνω στο πορτοφόλι μου αν έχω ψιλά να δώσω τριχίλιαρο στον ψεκασμένο να μου γυρίσει 300 χιλιάρικα ρέστα. Για την οδύνη, ρε γαμώτο! Και να μη με αποφυλακίζει το όργανον εντωμεταξύ, να πρέπει να περάσω το βράδυ στο κελί, παρέα, πλην των συναδέλφων μου, με πρεζόνια, κλεφτρόνια, πεταλούδες της νύχτας και συγκατοίκους που πιάστηκαν στα χέρια, γιατί ξέμειναν από ηρεμιστικά. Θυμάστε, κύριε Εισαγγελέα μου, τη Ρένα Βλαχοπούλου στη «Χαρτοπαίχτρα» του Ψαθά; Τη θυμάστε με το ατσαλάκωτο ταγιεράκι και τον στρατηγό α λα μπρατσέτα να μπαίνουν στο κελί, γιατί τους τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω να παίζουν μπιρίμπα; Που εγώ ούτε τριάντα μία δεν έχω αξιωθεί να μάθω! Έρχεται Πρωτοχρονιά και τη βγάζω στο τραπέζι με τα γλυκά στανταράκι! Να μπω στη μπουζού, να συναντήσω τον παπατζή του προαστίου και να μην με απασχολεί ουδόλως πού είν’ ο παπάς! Να την πάθω την έξαψη, να μην μπορώ να εξέλθω του κελίου διότι είναι αντικανονικόν, να μη συνεννοούμαι με τους άλλους τι θα δούμε στη μοναδική (και αν) τηλεόραση του ευαγούς ιδρύματος και να με κόψει και πείνα.

Το ρώτησα και έμαθα. Φασολάδα έχει μόνον αν σε χώσουν για τα καλά μέσα. Στην ολονυχτία θα εξυπηρετηθώ λαμπρά. Θα παραγγείλω delivery. Έτσι κι αλλιώς αυτό κάνω και στο σπίτι μου. Είμαι εξοικειωμένη με το σπορ! Ναι αλλά θα έχει ο αστυνομικός σταθμός φυλλάδια παραγγελίας της προκοπής ή θα πάρουμε στη ζούλα (και αν) κάτι στα κλεφτά από το διπλανό σουβλατζίδικο κι αυτό επειδή το όργανον υπηρεσίας έχει καρδιά, έχει ψυχή, έχει τακιμιάσει και με τον σουβλατζή και για κάθε δέκα σουβλάκια «φιλοξενούμενων» κερδίζει το δικό του και μια pepsi δίλιτρη;

Όλα αυτά με απασχόλησαν πολύ από τις αρχές του μήνα, κύριε Εισαγγελέα μου, εξαιρετικά θα έλεγα, ώσπου βγήκε η εγκύκλιος που γράφει ότι δε χρειάζεται να μας συλλήψουνε (όπως ακριβώς το γράφω) τα όργανα και να μας χώσουν στη στενή, αν μας μηνύσει κανένας τρελαμένος. Μια ανακούφιση την πήρα. Και εγώ και η Υποδιευθύντρια και η Υπεύθυνη Covid 19. Τώρα και τα όργανα της τάξεως να μην εμπέδωσαν το περιεχόμενο, δεν κινδυνεύουμε. Θα τους το ανέλυσαν τα δελτία ειδήσεων.

Γυρίζω στους διαδρόμους και στις τάξεις με περηφάνια : «Βάλε, Μαρία τη μάσκα σου» λέω και τραντάζεται ο τόπος. «Πού είναι Γιαννάκη το χαρτί της αυτοδιάγνωσης;» αναρωτιέμαι, χώνεται μισός ο Γιαννάκης στην τσάντα να το βρει και νιώθω λίγο Κολοκοτρώνης αναμένων τον Δράμαλη στα  Δερβενάκια! Επιχείρηση «Ελευθερία», ρε γαμώτο! Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο! Να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, ρε γαμώτο! Να ξαναγίνουμε άνθρωποι! Να μη φοβόμαστε! Να είμαστε ελεύθεροι! Να σας έχει καλά ο Θεός, κύριε Εισαγγελέα μου! Και τα όργανα παροπλισμένα! Γιαννάκη! Ακόμα;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey