Ας σοβαρευτούμε επαρκώς…

14/03/2019 - 17:19 Ενημερώθηκε 15/03/2019 - 17:23

Ο κ. Πολάκης έλαβε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Αττική Τράπεζα αφού έβαλε σε δεύτερη υποθήκη κατοικία που, όπως λέγεται, η αξία της υπερτιμήθηκε. Το δάνειο εξυπηρετείται.

  1. Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Σπυράκη έλαβε δάνειο 430.000 ευρώ. Και αυτό εξυπηρετείται.
  2. Η εφημερίδα «Κήρυξ Α.Ε.» των Χανίων, ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Καταγγέλθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ 2016.
  3. Η Τεχνική Εταιρία «ΔΙΟΔΟΣ», η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα, ρύθμισαν δάνειο, 243.544 ευρώ με μηνιαία δόση 300 ευρώ. Υπολογίστε σε πόσα χρόνια θα το αποπληρώσουν! Εσύ πολίτη, ανώνυμε μπορείς να πάρεις καταναλωτικό δάνειο 500 ευρώ;

Αφιερώνεται εξαιρετικά…

«Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν μήτε τίποτα. Ένας τυχαίος αστείος άνθρωπος/ Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνες / έμαθε επάνω κάτω σαν τους Έλληνες να φέρεται/ κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν/ χαλάσει την καλούτσικην εντύπωση/ μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά/ κ’ οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό/ ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι».

Απόσπασμα από το ποίημα «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» του Κων/νου Καβάφη. Αφήνω τη φαντασία σου αναγνώστη να περιπλανηθεί όπου επιθυμεί.

 

«Ρόδον μοσχοβόλημα»

«Εφέτος άγρια μ’ έδειρεν η βαρυχειμωνιά

Που μ’ έπιασε χωρίς φωτιά και μ’ εύρε χωρίς νιάτα

Κι ώρα την ώρα πρόσμενα να σωριαστώ βαριά

Στη χιονισμένη στράτα.

Μα χθες καθώς με θάρρεψε το γέλιο του Μαρτιού

Και τράβηξα να ξαναβρώ τα’ αρχαία τα μονοπάτια,

Στο πρώτο μοσχοβόλημα ενός ρόδου μακρινού

Μου δάκρυσαν τα μάτια.

Κωστής Παλαμάς (Απ’ την Πολιτεία και Μοναξιά).

Μαύρισαν την καρδιά μου οι Τσιπροπολάκηδες, οι Πετρόπουλοι, η Γεροβασίλη, ο αγγλοτραφής Τσακαλώτος, που μιλά με βαρβαρισμούς τα ελληνικά και ζήτησα καταφύγιο σε Καβάφη και Παλαμά.

Βιβλίο που έλαβα

Από ένα φίλο παλιό απ’ το στρατό τον Βασίλη Γαβριήλ Φαρασόπουλο απ’ την Κομοτηνή, έλαβα το βιβλίο με τίτλο «Ο Γλυκασμός των Αγγέλων» εκδόσεις 2018. Φίλε Βασίλη για το βιβλίο σου περισσότερα λίαν προσεχώς. Θα λάβεις την εφημερίδα η οποία θα συνοδεύεται από χειρόγραφη επιστολή γιατί είμαι γέροντας και δεν διδάχτηκα τη νέα τεχνολογία. Ευτυχώς βοηθά η Ελένη. Πάντως με ερέθισες αρκούντως με την αφιέρωσή σου και θα πορευτώ στα ίδια μονοπάτια…

Το ύψος της βροχής

Σπάσαμε ρεκόρ φέτος στον Παπάδο. Το βροχόμετρο αυτή την ώρα που γράφω δείχνει 44 ίντσες. Εσείς προσθέστε και το χιονάκι που έχει διπλή επίδραση στη γη και στους ελαιώνες.

Οι λαοί άλλους θαυμάζουν άλλους ακολουθούν…

«Οι λαοί θαυμάζουν ότι τους ξεπερνά αισθητικά και πολιτισμικά, πλην όμως μιμούνται και ακολουθούν μόνον ότι τους κολακεύει, τους εκφράζει ή τους μοιάζει». Κάπου το διάβασα. Δεν θυμάμαι πια, ούτε που το διάβασα, ούτε ποιος το είπε.

Η παρέα του κ. Τσίπρα στα νιάτα του

Γνωρίζετε τα αισθήματα της στήλης και του γράφοντα για τον κ. Πρωθυπουργό και την παρέα του που κυβερνά τη χώρα επί τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο και τώρα με τα ρετάλια της πολιτικής. Σήμερα θα σας ενημερώσω για τη νεανική παρέα του κ. Τσίπρα. Έχουμε και λέμε: Νίκος Καρανίκας, ο γνωστός Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, Αλέξης Τσίπρας, Περιστέρα Μπαζιάνα, Γιούλα Ντούσικου, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο γνωστός Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο αποχωρήσας απ’ την παρέα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιους θέλω στους ΟΤΑ

Σε προηγούμενο σχόλιο σας υποσχέθηκα ότι μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα δημοσιεύω ονόματα συμπολιτών μας που θα ήθελα να ασχοληθούν στους ΟΤΑ. Βασική προϋπόθεση να έχουν επιτύχει στο επάγγελμά τους ή με ότι ασχολούνται. Στο θέμα: Από το Δήμο Λέσβου οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατσαρός, Αναστασία Αντωνέλλη να συνεχίσουν. Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Βαλσαμίδης. Ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος Παγγεραγωτικού Παπάδου, οι Αφοί Πρωτούλη από το Πλωμάρι, η δικηγόρος Τσιριγώτη, ο Λαμπρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Δημήτριος Βελούτσος απ’ το Πλωμάρι. Αυτοί για την ώρα.

«Η άλλη αριστερά» του Νιόνιου

Ο Θεσσαλονικιός Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδοποιός είναι συνομήλικος μου. Όταν εγώ στρατεύτηκα να υπηρετήσω τη διετή στρατιωτική θητεία, ο Νιόνιος κατάφερε ν’ απαλλαγεί με τους γνωστούς τρόπους… Παράτησε τη Νομική και ακολούθησε το ταλέντο του στο τραγούδι. Εξεγερμένος και αριστερός στα νιάτα του, καταξιωμένος πια ως καλλιτέχνης, κατέληξε στη Δεξιά. Έγραψε ένα ωραίο τραγούδι για έναν δολοφόνο τον οποίον εξιδανίκευσε. Τελευταία αντιδιαστέλλει το ΣΥΡΙΖΑ με την «άλλη αριστερά». Ποια αριστερά Νιόνιο; Του υπαρκτού σοσιαλισμού; Κατέρρευσε ύστερα από εβδομήντα πέντε χρόνια Σταλινικής θηριωδίας. Προτιμώ Νιόνιο να απολαμβάνω ορισμένα από τα υπέροχα τραγούδια σου παρά ν’ ακούω αυτά που λες.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey