Αποστόλου- Βέρρος

21/01/2021 - 13:32

Ας ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω. Δήμαρχος Μυτιλήνης ο δάσκαλος Απόστολος Αποστόλου, άξιον τέκνον της πόλεως με περγαμηνές, επιστημονικές και αντιστασιακές. Τότε που το νησί μας το ονόμαζαν «κόκκινο» και άλλα ηχηρά παρόμοια! Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αρχηγός της ΕΡΕ και διάδοχος του Παπάγου, επισκέπτεται τη Μυτιλήνη. Ο Δήμαρχος είχε σπάσει το ένα του πόδι και εκινείτο δύσκολα με τον νάρθηκα και δύο δεκανίκια. Δεκαετία του 1950 προς το τέλος. Αυτό δεν τον εμπόδισε να παραστεί στην υποδοχή του πρωθυπουργού και να τον προσφωνήσει μ’ αυτά τα λόγια: «Κύριε πρωθυπουργέ σας περιμέναμε, αργήσατε να μας έρθετε…». Έκανε εντύπωση η χειρονομία ενός κομμουνιστή Δημάρχου προς έναν Δεξιότατο Πρωθυπουργό. Αλλά ήταν Δήμαρχος μιας πόλεως, ο πρώτος πολίτης, και είχε υποχρέωση ως οικοδεσπότης να είναι ευγενής.

Αποστόλου- Βέρρος (2)

Πάλι ο δήμαρχος Αποστόλου υποδέχθηκε στην πόλη μας τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο  την 8ην Νοεμβρίου ημέρα απελευθερώσεως του  νησιού. Μαζί παρακολούθησαν την παρέλαση. Αυτές τις ημέρες εγχειριζόταν η γυναίκα του Αποστόλου στην Αθήνα και ο διάδοχος τον μετέφερε με το δικό του αεροπλάνο. Τέλος.

 Ο κ. Βέρρος ορθώς παρέστη πριν λίγες μέρες στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη του κ. Πρωθυπουργού.

Οι εμβολιασμένοι και οι «ψεκασμένοι»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων δήλωσε ότι τα συστατικά του εμβολίου κατά του Covid 19 προέρχονται από τα προϊόντα των αμβλώσεων, όπως τον πληροφόρησε κάποιος γνωστός του απ’ την Ιταλία! Ο ίδιος Μητροπολίτης είχε δηλώσει  στο παρελθόν ότι το κλείσιμο των ναών λόγω πανδημίας  είναι «διωγμός κατά της Εκκλησίας». Για τις πιο πάνω δηλώσεις ο αρμόδιος τοπικός εισαγγελεύς διέταξε προκαταρκτική εξέταση κατά του  Μητροπολίτη. Αλλά και στο νησί μας ένας πολυπράγμων ιερέας είπε στο εκκλησίασμα κάποια Κυριακή «σας ευχαριστώ που δεν φοράτε μάσκες»! Αχ μωρέ παπά!

Οι εμβολιασμοί και οι «ψεκασμένοι» (2)

Ουδείς σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους μπορεί να υποχρεώσει Έλληνες πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, άμεσα. Ακόμα, αν θέλετε ούτε η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο εγκλεισμός στο σπίτι, οι συναθροίσεις, είναι καθ’ όλα νόμιμες και έρχονται σε αντίθεση προς συγκεκριμένα άρθρα του συντάγματος. Ωστόσο γίνονται υποχωρήσεις όταν πρόκειται για την δημόσια υγεία και οι έχοντες κοινωνική συνείδηση, ανέχονται όλα αυτά τα μέτρα  με κατανόηση.  Κάπου διάβασα ότι ν’ ανοίξουν εστιατόρια, θέατρα, καφενεία, γήπεδα και να επιτρέπεται η είσοδος μόνον στους εμβολιασμένους. Έχει μια λογική η πρόταση δεν νομίζετε; Ή είναι έμμεσος τρόπος εκβιασμού;

Αυτεπάγγελτη  δίωξη

Αν σου άνοιγαν το σπίτι οι κλέφτες και το λεηλατούσαν, αν σου έκλεβαν τα ζώα σου, αν λήστευαν ηλικιωμένα ζευγάρια και αφαιρούσαν την πενιχρή  σύνταξη και κατέφευγες στην Αστυνομία, η απάντηση ήταν μια: κάνε μήνυση κατ’ αγνώστων. Και ξεμπέρδευαν. Όταν από σύμπτωση συλλάμβαναν κάποιον ληστή ή κλέφτη και ομολογούσε την κλοπή ή τη συγκεκριμένη ληστεία τότε ενεργοποιούνταν η «μήνυση κατ’ αγνώστων». Με πρόσφατο νόμο που ψηφίζεται οσονούπω τα αδικήματα αυτά θα διώκονται αυτεπαγγέλτως χωρίς να καταθέσεις μήνυση. Όχι βέβαια  ότι θα αλλάξει κάτι ως προς το αποτέλεσμα…

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα»

Χρόνια μας ταξιδεύει δεν βουλιάξαμε

Χίλιους καπετανέους τους αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δεν λογαριάσαμε

Μπήκαμε μέσα σε όλα και περάσαμε

Και έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα

Παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα

Οδυσσέας Ελύτης

Οι πρώτοι εμβολιασθέντες

Στις 27Δεκεμβρίου  ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη, που εργάζεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ο δεύτερος ήταν ο Μιχάλης  Γιοβανίδης υπερήλικας φιλοξενούμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων!

Τζώρτζ Κλούνεϊ

Ο γνωστός αμερικάνος ηθοποιός Τζώρτζ Κλούνεϊ» ευθύς μόλις εκλέχτηκε ο Ντόναλτ Τράμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ μετακόμισε οικογενειακώς στην Αγγλία. Δήλωσε: «Δεν μπορούσα με τίποτα να πιστέψω ότι έγινε Πρόεδρος ο άνθρωπος που κοροϊδεύαμε στα πάρτι. Ο Τράμπ ήταν αυτός που ρωτούσε πάντα πως λένε τη σερβιτόρα. Είναι με κάποιον τώρα. Είναι με κάποιον αυτή την περίοδο»… Οι δηλώσεις του Κλούνεϊ έγιναν στην εφημερίδα Observer και τα γεγονότα τον δικαίωσαν. Τελικά αυτός ο κλόουν της πολιτικής έχασε την δεύτερη τετραετία λόγω κορονοϊού.  Διαφορετικά είχε σίγουρη την εκλογή του.

Ο Μπάιντεν εξασφάλισε  306 εκλέκτορες και ο Τράμπ 232. Ο Μπάιντεν είναι  78  ετών και θεωρείται γέρος! Είδαμε τους δικούς μας νέους Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Γεώργιο Α. Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα που οδήγησαν τη χώρα. Αλλά ας μη βιαζόμαστε.

Το ύψος της βροχής

Το βροχόμετρο στον Παπάδο  έφτασε τις 16 ίντσες. Μια ίντσα 2,5 εκατοστά περίπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey