Απαξίωση

13/07/2021 - 11:45 Ενημερώθηκε 16/07/2021 - 11:47

Είναι σπάνιο  στην πολιτική ιστορία το φαινόμενο η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όχι μόνο να μην κερδίζει πόντους στην λαϊκή εκτίμηση, απέναντι σε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει  και διαχειρίζεται πρωτόγνωρα και δυσεπίλυτα προβλήματα, που απαιτούν, συχνά, την επιβολή δυσάρεστων μέτρων, αλλά και να κατρακυλά- δημοσκοπικά- χαμηλότερα, από τα εκλογικά ποσοστά του.

Το φαινόμενο που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα εξηγείται για  λόγους που έχουν σχέση γενικότερα με την Αριστερά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, και για λόγους που έχουν σχέση- ειδικότερα- με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα.

Ο κόσμος που έχει, πλέον, αρκετή εμπειρία από την πολιτική παρουσία των διαφόρων «… ΙΣΜΩΝ», από την καθημερινή τους δράση- και σε κάποιες περιπτώσεις- από την ανάληψη  κυβερνητικών ευθυνών,  έχει απογοητευτεί από τα παντός είδους « αριστεριλίκια» και από τις επαναστατικές φαντασιώσεις τους περί της  ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και της οικοδόμησης ενός κόσμου… « όμορφου, αγγελικά πλασμένου».

Ο σύγχρονος άνθρωπος της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, που βιώνει την έκρηξη της πληροφόρησης, διαθέτει, σήμερα, αρκετές γνώσεις που του επιτρέπουν να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος δεν προχωρεί με « σάλτα μορτάλε», με άλματα στο κενό ή με την συθέμελη κατεδάφιση του υπάρχοντος οικονομικού και κοινωνικοπολιτικού συστήματος· ο κόσμος προχωρεί και προοδεύει ειρηνικά και βήμα βήμα· διαλέγεται και συνθέτει τις αντίθετες απόψεις και αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης μεταρρυθμίζει το παλιό και το ξεπερασμένο.

Εκείνο που επιθυμεί ο σύγχρονος άνθρωπος και υπεύθυνος πολίτης είναι:  να ζει σε καθεστώς ελευθερίας και ασφάλειας, ειρήνης και Δημοκρατίας. Και εκείνο που διεκδικεί είναι: περισσότερες και ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση και την εργασία, δίκαιη αμοιβή του κόπου του και ποιοτική βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής του.

Και, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ:

ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει απαξιωμένος στη λαϊκή συνείδηση για τους παρακάτω, ειδικότερους, λόγους: διότι Α. βαρύνεται από το κυβερνητικό του παρελθόν και δεν μπορεί - και δεν γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες-να κατηγορεί τους σημερινούς κυβερνώντες για πολιτικές που εφαρμόζουν ή που δεν εφαρμόζουν, οι οποίες είναι, είτε πολιτικές που εφάρμοσαν και οι ίδιοι- όταν κυβερνούσαν- είτε είναι πολιτικές που οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν και δεν τόλμησαν να το κάνουν.

Και, βεβαίως, είναι συντριπτικό το βάρος του κυβερνητικού  τους παρελθόντος από τις συνεχείς αποκαλύψεις του «ηθικού… μειονεκτήματος» ( αντί του αυτοδιαφημιζόμενου « ηθικού τους πλεονεκτήματος») και του δημοκρατικού ελλείμματος,  με το οποίο πολιτεύτηκαν       ( αντί του ισχυρισμού τους ότι  οι πράξεις τους είναι « κάθε λέξη του Συντάγματος»)!

Β. Διαψεύστηκαν και διαψεύδονται, καθημερινά, αναφορικά με τις προεκλογικές κατηγορίες που εκτόξευαν κατά του Κ. Μητσοτάκη για- δήθεν- νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές, τις οποίες θα ακολουθούσε, στην περίπτωση, που κέρδιζε τις εκλογές και αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας.

Και συνέβη, όχι μόνον να  διαψευστούν, όσον αφορά τις καταστροφολογικές, για την χώρα και τον λαό, προφητείες τους, αλλά, αντίθετα ο λαός γνώρισε και αναγνωρίζει: την συνέπεια των προεκλογικών λόγων και  των κυβερνητικών έργων, της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, την ευαισθησία της απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία, καθώς και την συνεχή και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει για την αντιμετώπιση, τόσο της επιθετικής απειλής, εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας, όσο και του υγειονομικού κινδύνου από την πανδημία του κορονοϊού.

Γ. Η ανευθυνότητα, με την οποία αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, η οποία, πολλές φορές, εγγίζει τα όρια της υπονόμευσης της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Πολιτεία και τους πολίτες, προκειμένου να  ελεγχθεί η πανδημική κρίση, τόσο στον τομέα της υγείας των κατοίκων της χώρας, όσο και στον τομέα της Οικονομίας · και επίσης όσον αφορά την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού και της αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ, εκ μέρους της Τουρκίας.

Η άγνοια του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, ηθελημένη ή μη, της διεθνούς πραγματικότητας, των προβλημάτων που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημική κρίση, καθώς και των τρόπων που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα οι υγειονομικές Αρχές και οι πολιτικές ηγεσίες των περισσότερων κρατών ( βλέπε καθιέρωση κινήτρων για τον εμβολιασμό των νέων σε Η.Π.Α. και Ε.Ε.) προκαλεί την νοημοσύνη και του απλού πολίτη.

Η  περίκλειστη στα τείχη της Κουμουνδούρου προπαγανδιστική υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ,  σε μια επίδειξη αγραμματοσύνης, αναφορικά με την έννοια της «δωροδοκίας» (η οποία αποσκοπεί στην διαφθορά κάποιου για την διάπραξη παράνομου ή ανήθικου έργου), χαρακτηρίζει ως «δωροδοκία των νέων» το κίνητρο- δώρο των 150 ευρώ το οποίο, ως κίνητρο, αποσκοπεί στην προστασία των νέων, με τον εμβολιασμό τους,  και  ως δώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από τους νέους, για ταξίδια και την παρακολούθηση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων!

Παραμένουν αθεράπευτοι  από την πολιτική «τύφλωση»  της  «ένδοξης» για αυτούς εποχής του 2012-14.

Δεν καταλαβαίνουν ότι οι σημερινοί πολίτες- όλων των ηλικιών- έχουν βαρεθεί, πια, τις κραυγές και τα κούφια συνθήματα, ότι αναζητούν την ΘΕΣΗ, δίπλα στην ΑΡΝΗΣΗ, ότι δεν δελεάζονται, πια, από αυτούς που μοιράζουν λεφτά από το παραμυθένιο…  «Λεφτόδεντρο», αλλά εμπιστεύονται μόνον αυτούς που τους πείθουν- με επιχειρήματα και συγκεκριμένα στοιχεία- ότι μπορούν να μεγαλώσουν την « πίτα» της ανάπτυξης, ώστε να αυξηθεί και το κομμάτι της πίτας που αναλογεί στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας!

Κάποιοι, στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να έχουν καταλάβει πώς σκέφτεται ο σύγχρονος κόσμος. Το δυστύχημα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ότι ο αρχηγός της Αλ. Τσίπρας παραμένει στάσιμος στο επίπεδο του 15μελούς της γυμνασιακής του περιόδου.

Κι αυτό είναι δυστύχημα και για την χώρα, η οποία έχει ανάγκη και χρειάζεται μια σύγχρονη, σοβαρή και υπεύθυνη Αντιπολίτευση!

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey