Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

11/10/2021 - 12:18

Αδυνατώ να συμμεριστώ την κυβερνητική ευτυχία επί τη περατώσει του καταυλισμού ΚΥΤ της Σάμου.

Προχτές μάλιστα έγιναν και τα εγκαίνια μέσα σε γενικό κλίμα αποδοκιμασίας, αλλά με πολύ χλιαρές αντιδράσεις.

Αυτό ήταν πράγματι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή το νησί του Πυθαγόρα.

Ενδώσαμε προφανώς στις «φιλανθρωπικές» πιέσεις της Ευρώπης (εάν δεν συναίνεσε κιόλας η προηγούμενη κυβέρνηση ...)  και αποδεχτήκαμε τη χρηματοδότηση και την εγκατάσταση ενός μουσουλμανικού οικισμού τριών χιλιάδων ψυχών μέσα στον γενέθλιο χώρο του δυτικού πολιτισμού, σε έναν χώρο που καραδοκείται συνεχώς από τους εξ ανατολών βαρβάρους.

Μπορούσαμε κάλλιστα να μην αποδεχθούμε, και να αντιπροτείνουμε στην Ευρώπη να χτίσει τέτοιους οικισμούς στα παράλια της Τουρκίας, διότι όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού άρχισε ως ΚΥΤ (κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης) και θα εξελιχθεί ως ΔΙΣ (Δούρειο Ίππο Σάμου) που θα μπορούσε μάλιστα να έχει και την ονομασία «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

Εν τω μεταξύ, πέραν της κινδυνολογίας και του φόβου που σπέρνει ένας τέτοιος καταυλισμός, εγείρει και δέσμη ιταμών προκλήσεων.

Οι ξεβράκωτοι, ριψάσπιδες και προς την Ευρώπη κατευθυνόμενοι πληθυσμοί έπρεπε - κατά την κυβέρνηση και κατά την Ευρώπη- να δικαιούνται σύγχρονους όρους διαβίωσης και έργα υποδομής που δεν απολαμβάνουν δυστυχώς οι δυστυχείς Σάμιοι.

Ένας δρόμος τριών περίπου χιλιομέτρων της οδικής αρτηρίας Μυτιληνιοί-Βαθύ έχει πλήρως ξεχαρβαλωθεί από τα υπερμεγέθη φορτηγά που πρώτη φορά είδε το νησί, ενώ το ΚΥΤ διαθέτει ήδη νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Το παρακείμενο χωριό των Μυτιληνιών πίνει νερό με αρσενικό (!) και οι λαθρομετανάστες μετά των προσφύγων διαθέτουν πλήρεις εγκαταστάσεις πόσιμου νερού και βιολογικού καθαρισμού με προηγμένα συστήματα ανακύκλωσης (greywater), σύστημα πυρασφάλειας, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, σύστημα παραγωγής ζεστού νερού με αντλίες θερμότητας, κλιματισμό με αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου, πρόσβαση στο διαδίκτυο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (ενώ εμείς πρέπει να βάλουμε κυβερνητικό μέσον για να τρέξει το ίντερνετ), φωτιστικά LED, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού BMS, συστήματα παρακολούθησης και ασφάλειας, και χώρους άθλησης, φιλοξενίας και διοίκησης (τζαμί δεν αναφέρεται ακόμα πουθενά ...).

Τα περισσότερα από αυτά τα στερείται ο γηγενής και δουλευταράς Σαμιώτης, τα διαθέτει όμως από προχθές ο «άσωτος υιός» της προσφυγιάς.

Και βέβαια διερωτάται κάποιος και πολύ εύλογα: Γιατί τόσο πλήρεις και σύγχρονες εγκαταστάσεις για εντελώς προσωρινή διαμονή των προσφύγων, και μάλιστα ερήμην της θέλησης του τοπικού λαού;

Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να θέλει να επουλώσει η Ευρώπη τις ενοχές της, είναι όμως έγκλημα να το επιχειρεί πάνω στη Σάμο, που δεν πάτησε ποτέ πόδι απίστου ούτε ποτέ στήθηκε υψικόρυφος μιναρές, άσχετα αν η λέξη «μιναρές» είναι αραβική, και η επ’ αυτού «ημισέληνος» ελληνική ....

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey