Αλκιβιάδη Στεφανή ανάβαση

29/03/2022 - 12:06

Από την 1η Μαρτίου 2022 με απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Παναγιώτη Πικραμμένου τοποθετήθηκε σύμβουλος του ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο συμπατριώτης μας. Ο Άλκης Στεφανής διετέλεσε και Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το στρατηγό Στεφανή τον γνώρισα από κοντά μια και μοναδική φορά όταν υπηρετούσε σε μονάδα των Τεθωρακισμένων ως Υπίλαρχος στην Παγανή τον καιρό εκείνο. Έκτοτε έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του, αλλά και από ανώτατους αξιωματικούς που τον είχαν στη μονάδα τους. Εργατικός, πλήρως καταρτισμένος στρατιωτικά, με διοικητικές ικανότητες αναμφισβήτητες. Λίγα τα λόγια του και αυστηρός εκεί που πρέπει. Ο κ. Αντιπρόεδρος, τέως δικαστής, τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αλλά προπάντων έντιμος πολίτης και οξυδερκής έκανε σωστή επιλογή άξιου συνεργάτη. Το Μαξίμου θωρακίζεται με ικανούς συνεργάτες εν όψει πολιτικής «βαρυχειμωνιάς» στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η στήλη και ο γράφων δεν έχουν εύκολους τους επαίνους για πρόσωπα που δεν τα αξίζουν. 

Γκάλοπ πολιτικό 

Μου αρέσει να λέω τις απόψεις μου για τα πολιτικά δρώμενα, γι' αυτό δεν αγανακτώ κάθε φορά που γίνεται δημοσκόπηση πολιτικού περιεχομένου με το τηλέφωνο. Αφού με ρώτησε ο δημοσκόπος που κατοικώ, τι δουλειά κάνω, τι κόμμα ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, φτάσαμε και στην ηλικία... Μόλις άκουσε τις πολλές δεκαετίες που σηκώνω στην πλάτη μου μ' ένα γρήγορο «συγγνώμη» έκλεισε το τηλέφωνο και συνέχισε... αλλού. Γέλασα χωρίς παράπονο. Όταν φτάσει κάποιος στην ηλικία μου πρέπει να περιμένει πρόσκληση μόνον από τον Χάροντα... φαίνεται! 

Φυσική θεραπεία σακχάρου και χοληστερίνης 

Χρειάζονται τρία υλικά. Πέντε μεσαία λεμόνια, μια χοντρή ρίζα σέλινο και τρία φύλλα δάφνης. Βάγια τη λέμε εδώ στη Μυτιλήνη. Βάζουμε τα λεμόνια σ' ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε ζεστό νερό να τα καλύψει και μια κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού. Τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με πανί να φύγουν τα φυτοφάρμακα. Αφού ξεπλυθούν τα λεμόνια τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό σ' ένα ποτήρι. Τα πέντε στυμμένα λεμόνια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε μικρά κομματάκια κόβουμε και τη ρίζα του σέλινου. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα λεμόνια, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης και αφού ρίξουμε δύο ποτήρια νερό τα βράζουμε ίσα να μαλακώσουν. Αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά και αφαιρέσουμε τα φύλλα δάφνης τα σουρώνουμε. Το ζουμί που συγκεντρώνουμε είναι κατάλληλο για τα κρυολογήματα. το υπόλοιπο μείγμα (λεμόνια και σέλινο) το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε. Το βότανο είναι έτοιμο. Παίρνουμε μια μεγάλη γυάλα ρίχνουμε μέσα τον πολτό και προσθέτουμε το χυμό των πέντε λεμονιών που στύψαμε στην αρχή, τρεις τέσσερις φρέσκες ροδέλες λεμόνι και λίγο λάδι να το καλύψει. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και κάθε πρωί νηστικοί τρώμε ένα κουταλάκι. Την «συνταγή» την αντέγραψα από το διαδίκτυο, τη πρότεινε Γάλλος βοτανολόγος. Προσοχή οι συνταγές με βότανα ποτέ δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα που προτείνουν οι επιστήμονες ιατροί.  

Τα λαμόγια του ΟΑΕΔ 

Ο Οργανισμός Ανέργων Εργατικού Δυναμικού δημιουργήθηκε για να συνδράμει τους χρονίως ανέργους με μικρά βοηθήματα μέχρι να βρουν μόνιμη δουλειά. Αυτό το ευεργετικό μέτρο για τους αδύναμους οικονομικά εκμεταλλεύονταν ορισμένα τρωκτικά των Βορείων προαστίων τα οποία επί σειρά ετών παρίσταναν τους ανέργους φτωχούς! Ιδού: 

Άνεργη αλλά με εισόδημα 250.000 ευρώ το χρόνο (21.000 ευρώ το μήνα) από τον Διόνυσο, εισέπραττε επί 10 χρόνια επίδομα από τον ΟΑΕΔ... 

Ζευγάρι στην Κηφισιά, με ετήσιο εισόδημα 130.000 ευρώ, με 11.000 ευρώ μηνιαίως, εισέπρατταν το επίδομα του ΟΑΕΔ επί 11 χρόνια. 

Έγγαμη 56 ετών από το Λυκαβηττό με ετήσιο εισόδημα 160.000 ευρώ (13.000 ευρώ μηνιαίως) εισέπραττε το επίδομα του ΟΑΕΔ επί 11 χρόνια. Δεν υπάρχουν σχόλια κ. Πιερρακάκη. 

Οι Πανεπιστημιακοί 

Θεωρείται ότι οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι Ακαδημαϊκοί αποτελούν την κορωνίδα της διανόησης στη χώρα μας με όλες τις εξαιρέσεις νεποτισμός κλπ. Έγιναν Ακαδημαϊκοί σαν τον ποιητή Νόβα και δεν έγινε ένας Καβάφης και ένας Καζαντζάκης και ένας Σικελιανός. Έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου άνθρωποι που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα (Διδακτορικό) και «έφαγαν πόρτα» διανοούμενοι με βαριά βιογραφικά που διακρίθηκαν αργότερα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι γεγονός ότι ορισμένοι Πανεπιστημιακοί έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Πριν λίγους μήνες 160 Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι -δύο του Πανεπιστημίου Αιγαίου- υπέγραψαν δήλωση διαμαρτυρίας να μην μεταφερθεί ο καταδικαστείς δολοφόνος Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Δομοκό... Το 2016 το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Διαχειρίσεως Πολιτιστικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγόρευσε τον Πούτιν επίτιμο διδάκτορα. Πριν αρκετά χρόνια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιβράβευσε, ως Ιστορικό, άτομο ελλιπούς μορφωτικού επιπέδου. Και τότε η στήλη δημοσίευσε τεκμηριωμένες αντιρρήσεις. Βέβαια οι Μπαλήδες, οι Ράμμοι, οι Τσακυράκηδες πέρασαν και τίμησαν τα ΑΕΙ, αλλά χρόνο με τον χρόνο τέτοιες προσωπικότητες συνεχώς περιορίζονται. 

Αυτοψία στα καταφύγια 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Εκτάκτου Ανάγκης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια του ελέγχου καταφυγίων και λοιπών δομών, διενεργεί αυτοψία και εκτελεί έργα. Είναι μια ρουτινιάρικη εργασία που πρέπει να γίνεται κατά καιρούς, για να είναι ενεργά όταν παραστεί ανάγκη. Ευχόμαστε να μην χρειαστούμε ποτέ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey