«Ακραία καιρικά φαινόμενα»

30/01/2020 - 17:16

Κάθε εποχή στην εύκρατη ζώνη έχει τα χαρακτηριστικά της. Το καλοκαίρι τα λιοπύρια, το λίβα, τον καύσωνα γενικώς. Ο χειμώνας το κρύο, τους χιονιάδες, τις νεροποντές, τους θυελλώδεις ανέμους. Κάθε οργανωμένο κράτος έχει τις αρμόδιες υπηρεσίες κάνει τις απαραίτητες προεργασίες, καθαρισμός χειμάρρων, φρεατίων κλπ. για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του χειμώνα. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Δεν μπορώ όμως να ανεχθώ, ούτε να δικαιολογήσω, τα ιδιωτικά ιδίως κανάλια με τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» που σε τίποτα δεν βοηθούν, αλλά πανικοβάλλουν τον κόσμο. Ευτυχώς σταμάτησαν στα χωριά από τα μεγάφωνα να σπέρνουν τον πανικό. Κάτι είναι κι αυτό. Ένα απλό δελτίο καιρού είναι αρκετό, για να μας παίρνουν στα σοβαρά οι ξένοι.

Καλλιτέχνες και πολιτική

Οι καλλιτέχνες γενικώς είναι ευλογημένοι και ξεχωριστοί γιατί με τα έργα τους ομορφαίνουν τη ζωή μας και ημερεύουν τα πάθη μας. Ως προς την πολιτική τους τοποθέτηση χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Εκείνοι που έχουν έναν σταθερό πολιτικό προσανατολισμό από την αρχή μέχρι το τέλος και τον διακηρύσσουν, οι άλλοι που έχουν το οποιοδήποτε φρόνημα αλλά το κρατούν μόνο για τον εαυτό τους και οι τελευταίοι και περισσότεροι που μετακυλίονται πολιτικά κατά καιρούς.

Ο εθνικός συνθέτης Θεοδωράκης είναι ένας πολίτης που δεινοπάθησε για τα αριστερά του φρονήματα: εξορίες, φυλακίσεις, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί. Και όμως το 1974 είπε το αμίμητο «Καραμανλής ή τανκ» προτρέποντας το λαό να ψηφίσει ΝΔ. Λίγο αργότερα ορκίστηκε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στη ΝΔ του γέρο Μητσοτάκη. Τον «έκραξαν» οι ΚΝΙΤΕΣ και παραιτήθηκε.

Την Κυριακή διάβασα συνέντευξη του Χάρη Ρώμα ηθοποιού και σεναριογράφου του «Κωνσταντίνου και Ελένη», «Καφέ της Χαράς» κλπ. σήριαλ που άφησαν εποχή. Το πρώτο μπήκε στον κατάλογο των βραβείων Γκίνες. Είπε λοιπόν ο κ. Ρώμας ότι ξεκίνησα από την ΚΝΕ πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία συνεργάζεται με τον κ. Πατούλη… Τι να πεις!

Απλή αναλογική

Είναι γνωστό στους αναγνώστες της στήλης ότι είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής ως εκλογικό μέτρο. Πρέπει κάποτε τα κόμματα να μάθουν να συνεργάζονται. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχουμε μονοκομματικές κυβερνήσεις για πολλά χρόνια και παρ’ όλα αυτά δεν αποφύγαμε την πτώχευση, δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, δεν έχουμε κτηματολόγιο, έχουμε τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, δεν αποφύγαμε την δικτατορία και έχουμε παγκοσμίως τους περισσότερους στρατηγούς 50-55 ετών!

Την απλή αναλογική την επιδιώκουν τα μικρά συνήθως κόμματα που κινδυνεύουν να μην εισέλθουν στη βουλή. Κύριε Πρωθυπουργέ βοηθήστε τους Έλληνες να μάθουν να συνεργάζονται. Αυτό μόνον.

Σεξουαλική παρενόχληση - Ρατσισμός

Μου φαίνεται ότι το παρακάνουμε και στη μια περίπτωση και στην άλλη. Ώστε όταν δω μια όμορφη κοπέλα και εκφράσω τον θαυμασμό μου φωναχτά για την ομορφιά και την κορμοστασιά της παρενοχλώ σεξουαλικά; Ή όταν δω στην πλαζ ένα γυναικείο όγκο 120 κιλών με μπικίνι που ξεχειλίζουν οι σάρκες πάνω και κάτω από τη μέση και αποστρέφω το πρόσωπό μου από αηδία είμαι ρατσιστής;

Το ίδιο αισθάνομαι απέχθεια όταν προκαλεί ένας στρέιτ ή ένας ομοφυλόφιλος δημοσίως. Βεβαίως ο καθείς έχει το δικαίωμα να διαθέτει το σώμα του όπως θέλει αλλά πρέπει να σέβεται και την αισθητική του περίγυρου του. Αλλιώς θα τα ακούει.

Αγωγός αερίου EAST MED

Αρχικός σχεδιασμός για τον παραπάνω αγωγό ήταν να ξεκινήσει από το Ισραήλ να περάσει από Κύπρο, Τουρκία, Ελλάδα και να καταλήξει στην Ευρώπη. Πολιτικοί λόγοι έκαναν το Ισραήλ, χώρα παραγωγής του αερίου, να παρακάμψει την Τουρκία και να γίνει δεύτερος σχεδιασμός Ισραήλ - Κύπρος - Κρήτη - Πελοπόννησος - Πατραϊκός Κόλπος - Θεσπρωτία - Ευρώπη. Ο αγωγός θα έχει μήκος 1872 χιλιόμετρα εκ των οποίων 1335 υποθαλάσσια και 537 χερσαία.

Επειδή το θαλάσσιο βάθος μεταξύ Κύπρου και Κρήτης αγγίζει γα 3000 μέτρα και επειδή η περιοχή είναι σεισμογενής πρέπει στη μελέτη που θα αρχίσει εφέτος και θα ολοκληρωθεί το έργο το 2025, να λάβει υπόψη αυτές τις δύο παραμέτρους. Η παράκαμψη της Τουρκίας πανικόβαλε και εξόργισε τον Ερντογάν γι’ αυτό στράφηκε στη Ρωσία και το δικό τους αγωγό.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey