Αδειοδότηση καναλιών

10/05/2018 - 11:25

Επιτέλους τα ιδιωτικά κανάλια τηλεόρασης, Σκάι, Αντέννα, Star, Έψιλον και Alpha πήραν προέγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και αναμένουν την αδειοδότηση, ενώ απορρίφθηκε η αίτηση του κ. Σαββίδη. Ο κ. Καρατζαφέρης και το Mega δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό και θα πάψουν να εκπέμπουν σε λίγο.
Σειρά θα πάρουν μετά τα επαρχιακά κανάλια και ραδιοσταθμοί για να σταματήσει η αναρχία του παρελθόντος, όποιος είχε χρήματα, θράσος και αμάθεια σκάρωνε ένα κανάλι και άνοιγε έναν ραδιοσταθμό. Και επιτέλους ν’ αρχίσουν να πληρώνουν ενοίκιο συγκεκριμένο στο Κράτος άπαντες.
Ο κ. Νίκος Παππάς και ο Σύριζα αφού «έπαιξαν» με τους θεσμούς και δεν τους βγήκε, αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι το μόνο όργανο αρμόδιο για τις άδειες των καναλιών και ραδιοφώνων είναι το ΕΣΡ. Αναγνωρίζουμε τελικά, ότι ο Σύριζα έβαλε τάξη στην αναρχία των καναλιών και το πιστώνουμε στα υπέρ…
Αποτεφρωτήρια νεκρών
Από το μακρινό 2006 ψηφίστηκε από τη Βουλή νόμος που επιτρέπει στους δήμους να λειτουργήσουν αποτεφρωτήρια νεκρών. Μέχρι σήμερα οι συγγενείς των νεκρών καταφεύγουν στην Βουλγαρία για ικανοποιήσουν την επιθυμία των οικείων τους, να αποτεφρωθούν.
Ούτε ο πολυπράγμων Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ούτε ο διστακτικός Δήμαρχος Αθηνών τόλμησαν ως αρχή να κατασκευάσουν αποτεφρωτήρια στους δήμους τους, για να μη δυσαρεστήσουν την εκκλησία και τους ελάχιστους Αγιατολάχ μέλη της. Κρίμα!
Η αρχή του τέλους
Οπόταν και αν κάνουν εκλογές οι Συριζαίοι θα τις χάσουν, διότι η άνοδος στην εξουσία αυτού του κόμματος ήταν ένα συγκυριακό φαινόμενο που έκανε τον κύκλο του και έκλεισε!
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, συν τοις άλλοις, στερούνται μεταρρυθμιστικής λογικής και η πολιτική τους γνώση βρίσκεται στο μέτριο και για ελαχιστότατους λίγο πιο πάνω. Θα προσπαθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν ως κυβέρνηση, να καταλάβουν την δεύτερη θέση επιτυχίας με ένα «ευπρεπές» ποσοστό που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στην επικαιρότητα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα «μικρά» κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής. Οι γνωρίζοντες εκλογολόγοι αυτά λέγουσι.
Η ΝΔ του Μητσοτάκη
Όπως και αν διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση και όποτε και αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των Ελλήνων.
Το ζητούμενο είναι με ποιο ποσοστό θα κερδίσει τις εκλογές και πως ως κυβέρνηση πια θα εξορκίσει τις πολιτικές αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν ξεχνάμε ότι η ΝΔ και το Πασόκ οδήγησαν στη πτώχευση τη χώρα και άνοιξαν το δρόμο στον Σύριζα. Αυτό και οι πελατειακές σχέσεις, τα θαλασσοδάνεια, ο νεποτισμός, η ανικανότητα των περισσότερων στελεχών, είναι νωπά ακόμα για να ξεχαστούν. Ας ξεκινήσει πρώτα με την αλλαγή προσώπων, γιατί οι χαλασμένες νοοτροπίες δεν αλλάζουν εύκολα. Και ας μη σκέφτεται το πολιτικό κόστος, αν θέλει να μακροημερεύσει ως πολιτικός.
Κίνημα Αλλαγής
Δεν φοβάμαι ότι θα διαλυθεί πριν τις εκλογές, όπως επιθυμούν ορισμένοι! Ελπίζω, όπως βλέπω και ακούω στον περίγυρό μου, ότι δεν είναι ακατόρθωτο το διψήφιο ποσοστό στις εκλογές.
Μας βρίσκει σύμφωνους η απόφαση της Προέδρου να τοποθετήσει νέα παιδιά σε καίριες θέσεις αλλά κάνει λάθος αν αγνοήσει τους εταίρους της και το λαό που τους ακολουθεί.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, στην ώρα τους. Αλλά στις εκλογές των ΟΤΑ και σε τοπικό επίπεδο δεν βλέπουμε εμείς οι απλοί πολίτες αρνητικά συνεργασίες με ολίγα στελέχη του Σύριζα, του Πασόκ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ των ορθόδοξων αριστερών. Με την έννοια ότι πρέπει ν’ αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασιών.
Το μουσείο Βρανά
Διάβασα στον τοπικό Τύπο ότι το μουσείο Βρανά στον Παπάδο θα μεταβιβαστεί στο δημόσιο. Αυτό το θεωρώ φυσική κατάληξη. Αναγνωρίζω ότι χωρίς την προσωπική συμβολή του κ. Σηφουνάκη μουσείο δεν θα υπήρχε, αλλά γνωρίζω ότι κανένα από τα μέλη της εταιρίας «Αρχιπέλαγος» δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του. Όλο το ποσό που απαιτήθηκε για να στηθεί το μουσείο προέρχεται από το Δημόσιο, τις τράπεζες ακόμα και από τη βουλή των Ελλήνων. Ένα φοβάμαι. Ό,τι παραχωρείται στο δημόσιο, καταστρέφεται…
Το Δημόσιο χρέος επί Σύριζα
Το 2015 το Δημόσιο χρέος ήταν 311,7 δισ., το 2016 315 δισ., και το 2017 317,4 δισ. Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους «αριστεροί»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey