Λίγα απ’ όλα

02/02/2017 - 13:49 Ενημερώθηκε 02/04/2017 - 09:15

Χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ

Η εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, που καταρτίστηκε από τη Βουλή προκειμένου να διερευνήσει τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών), έβγαλε το πόρισμα της.

Το πόρισμα επισημαίνει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς και ορισμένοι διευθυντές τραπεζών, έχουν πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και να επιβληθούν ποινές, όπου προκύψουν.

 

Χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ (2)

Διότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να έχουν λάβει κατά καιρούς δάνεια από τις τράπεζες πάνω από εκατό (100) εκατομμύρια ευρώ, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς να εξοφλούνται.

Διότι δεν μπορεί το Συγκρότημα Λαμπράκη να χρωστά στις τράπεζες 80-120 εκατομμύρια ευρώ και να μην δύναται να τα αποπληρώσει.

Ούτε η εφημερίδα «Κήρυκας των Χανίων» ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να έχει λάβει δάνεια 800 χιλιάδων ευρώ, να πληρώνει ετήσια δόση 2.000€ και τον τελευταίο χρόνο της εξόφλησης να πληρώνει το υπόλοιπο των 600 χιλιάδων ευρώ εφάπαξ.

Σε ποιον έντιμο πολίτη δίνονται τόσο μεγάλα δάνεια χωρίς εγγυήσεις και με τόσες διευκολύνσεις;

Το σπουδαιότερον δε, τα δάνεια αυτά μένουν σχεδόν ανεξόφλητα, εκτός της ΝΔ, η οποία με τη σημερινή ηγεσία καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια να συμμαζέψει τα χρέη της και να τα εξυπηρετήσει.

 

Ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ

Θα ‘ταν το 1998 ή ένα χρόνο μπρος ή πίσω, δεν θυμάμαι πια ακριβώς. Φιλική οικογένεια μάς προσκάλεσε να παραστούμε στην εορταστική εκδήλωση που θα γινόταν στο «Στρατόπεδο Κυριαζή» στην Παγανή, για τους οπλίτες που θα απολύονταν σε λίγο.

Ο νυν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, θα έφερε τότε το βαθμό του υπιλάρχου ή ιλάρχου.Μου έκαναν εντύπωση δύο γεγονότα: α) Ο αποχαιρετιστήριος θερμός και εμπνευσμένος λόγος του προς τους οπλίτες και β) η τελετή προς τιμή των απολυομένων.

Επειδή έμεινα στο στράτευμα επί τρεισήμισι χρόνια ως έφεδρος αξιωματικός, τέτοιες τιμές και τέτοιους συναισθηματικούς λόγους δεν είχα ακούσει. Τις εντυπώσεις μου, τις δημοσίευσα στο «Εμπρός». Ύστερα από λίγο καιρό πήρα πρόσκληση από τον κ. Στεφανή να παραστώ σε άλλη εκδήλωση, αλλά δεν ανταποκρίθηκα γιατί ήμουν άρρωστος στην Αθήνα.

Επάξια η προαγωγή σας κ. Αρχηγέ, μ’ ένα τέτοιο βιογραφικό.

 

Η κρίση στον Τύπο

Η κρίση στις εφημερίδες και στα περιοδικά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο, αλλά μαστίζει τον Τύπο γενικότερα όπου γης.

Δεν λυπήθηκα ιδιαίτερα που το «Βήμα» και τα «Νέα» αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κυκλοφορία τους, σκέπτομαι όμως με κατανόηση τους εργαζόμενους σ’ αυτές, που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το «Ελεύθερο Βήμα» και τα «Αθηναϊκά Νέα» -μ’ αυτά τα ονόματα πρωτοκυκλοφόρησαν- δεν έπαψαν την κυκλοφορία τους κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, ούτε στην εφτάχρονη δικτατορία και εξακολουθούν να κυκλοφορούν μέχρι τις μέρες μας.

Ο ιδρυτής τους, Δημ. Λαμπράκης προσλάμβανε αριστερούς και κυρίως κομμουνιστικών φρονημάτων, στα «Νέα» και το «Βήμα» επειδή ήταν μορφωμένοι, συγκροτημένοι, πειθαρχημένοι και εργασιομανείς.

Οι εφημερίδες απέκτησαν κύρος και αξιοπιστία, είχαν μεγάλο αναγνωστικό κοινό και μαζί με την «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου, «ανεβοκατέβαζαν» κυβερνήσεις! Ο πρεσβύτερος Καραμανλής  συνήθιζε να λέει ένας… και μια… κυβερνούν τη χώρα.

Αυτά για την ιστορία, χιλιοειπωμένα και επαναλαμβανόμενα. Έχουν όμως την αξία τους.

 

Μυκητιάσεις των ποδιών

Οι μυκητιάσεις προκαλούνται από μικροοργανισμούς που μεταβάλλονται σε παράσιτα. Οι μύκητες που ονομάζονται δερματόφυτα, προκαλούν λειχήνες στους μηρούς, στο δέρμα ή το κρανίο ή το αποκαλούμενο «πόδι του αθλητή».

Προφυλάξεις: Διατηρείτε τα πόδια σας στεγνά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Φοράτε παπούτσια που αερίζονται και αποφεύγετε παπούτσια από συνθετικό υλικό. Μη φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα και μην τα αποθηκεύετε σε πλαστικές σακούλες. Αλλάζετε κάλτσες δυο φορές την ημέρα αν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ. Πηγή: Mayo Clinik.

 

Βιβλία που έλαβα

Από τον κ. Αριστείδη Καλάργαλη έλαβα τα βιβλία: «Χρονογραφία - Ποίηση Γιώργου Ζεϊμπέκη», «Ελευθέρια Λέσβου 1912-2012» και «Ασημάκης Βεϊνόγλου. Ο ποιητής των ονείρων». Περισσότερα προσεχώς. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey