Λίγα απ’ όλα

26/01/2017 - 14:35

Το ύψος της βροχής και άλλα τινά

Άρχισα να αισιοδοξώ μετά τις τελευταίες συνεχόμενες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Η γη μαλάκωσε και ημέρεψε, το χώμα έγινε αφράτο και το λιώσιμο του χιονιού γέμισε τις υπόγειες αποθήκες.

Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου, που μετράω τις βροχοπτώσεις, το βροχόμετρο θα φθάσει και θα ξεπεράσει τις 30-35 ίντσες. Σήμερα (22-1), το ύψος της βροχής στον Παπάδο έφτασε τις 22 ίντσες. Επιπλέον έχουμε και το χιόνι.

 

Το ύψος της βροχής και άλλα τινά (2)

Η ίντσα είναι αγγλικό μέτρο και ισούται με 2,54 εκατοστά (πόντους) του γαλλικού μέτρου.

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το αντίστοιχο ύψος χιονιού σε ίντσες παρ’ όλο που το ύψος του, μπορεί να μετρηθεί επακριβώς με το χιονόμετρο. Χιονόμετρο μπορεί να γίνει οποιοδήποτε δοχείο με μεγάλο άνοιγμα στην επάνω επιφάνεια. Π.χ. ένα δοχείο που βάζουμε λάδι ή κάτι παρόμοιο στρογγυλό, αφού απελευθερώσουμε την επάνω επιφάνεια. Το βροχόμετρο δεν μπορεί να μετρήσει το ύψος του χιονιού γιατί το άνοιγμα είναι μικρό.

 

«Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Όταν μετά τη Δικτατορία, αρκετοί ονειροπόλοι οραματιστές στρατεύτηκαν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, δεν περίμεναν να δημιουργηθεί ένα λαϊκίστικο αρχηγικό κόμμα, που κατασπατάλησε τα κοινοτικά κονδύλια σε ρουσφέτια για να διατηρηθεί στην εξουσία αντί να τα επενδύσει σε έργα υποδομής.

Εξαφάνισε την αξιοκρατία και διόρισε στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάθε μετριότητα. Η αξιοκρατία, η εργατικότητα έπαψαν να είναι αρετές και το χειρότερο όλων, καθοδήγησε το λαό στο ότι δεν έχει υποχρεώσεις αλλά μόνο δικαιώματα!

Μ’ αυτήν την τακτική άνοιξε το δρόμο στους ολετήρες της λεγόμενης Αριστεράς, να οδηγήσουν τη χώρα πίσω στην εποχή του «Τζουμπέ».

 

Αχθοφόροι σημαντικών ονομάτων

Ξαφνικά οι αχθοφόροι σημαντικών ονομάτων συνεπικουρούμενοι από ορισμένους επαγγελματίες πολιτικούς, που δεν είναι ικανοί να λειτουργήσουν ούτε μπακάλικο, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν για να ιδρύσουν, λέει, τη μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη. Δυστυχώς γι’ αυτούς, με παλαιά φθαρμένα υλικά δεν κτίζεις καινούριο οικοδόμημα.

Εκείνους το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να διατηρήσουν τα στασίδια τους στη Βουλή, γιατί δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο.

Γι’ αυτούς τους ορισμένους, η νέμεσις έρχεται όταν χάσουν την εξουσία. Τότε η εκδίκηση του κοινού που τους ψήφισε, έρχεται ποικιλόμορφη και ακραία.

 

Ο ιδιωτικός τομέας διαμαρτύρεται

Πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κάθε νέος άνθρωπος με προσόντα τυπικά και ουσιαστικά, αν επιλέξει να εργαστεί στο δημόσιο τομέα, τα προσόντα του, ισοπεδώνονται  προς τα κάτω. Είμαι υπερήφανος που τα παιδιά μου, επέλεξαν τον ιδιωτικό τομέα.

Για να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται ένα εξορθολογισμένο και σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα πεδίο πολικά ειρηνικό στην αγορά και στην οικονομία. Αυτά επιτυγχάνονται όταν λειτουργούν οι θεσμοί και το πολιτικό σκηνικό είναι γαλήνιο. Μέχρις εδώ όλες οι προϋποθέσεις και οι θέσεις μας.

 

Ο ιδιωτικός τομέας διαμαρτύρεται (2)

Εδώ όμως και δεκαετίες, τα υποζύγια του φορολογικού συστήματος ήταν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διότι λόγω της φύσεως της εργασίας τους, δήλωναν όλα τα εισοδήματα προς φορολόγηση.

Και οι περισσότεροι φοροφυγάδες και φοροκλέφτες ήταν ως επί το πλείστον του ιδιωτικού τομέα. Με αφορολόγητο εισόδημα τα 12.000 ευρώ, οι περισσότεροι δήλωναν 11.500 και λίγο πιο κάτω ή λίγο πιο πάνω!

Γνωρίζω πολλούς επαγγελματίες ιδιώτες που δημιούργησαν περιουσίες, σπούδασαν παιδιά, πάντρεψαν κορίτσια και δήλωναν εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ ετησίως.

Δεν ανήκω σ’ αυτούς που «μισούν» τον ιδιωτικό τομέα αλλά η απαράδεκτη κατάσταση του παρελθόντος δεν μπορεί να συνεχιστεί. Νταγιανάμαντι!

 

Οι μπαταχτσήδες

Ο μπαταχτσής είναι λέξη τουρκική. Η αντίστοιχη ελληνική είναι αφερέγγυος. Μπαταχτσής είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του και δεν το κάνει.

Δεν θεωρώ μπαταχτσή τον συνταξιούχο των 350-500 ευρώ μηνιαίως, που δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις πληρωμές που υποχρεούται. Πρόσφατα μού κατήγγειλαν έναν καραμπαταχτσή, που στο σπίτι του δεν έχει καλοριφέρ, ούτε ξυλόσομπα, αλλά χρησιμοποιεί ηλεκτρικές σόμπες και δεν πληρώνει τη ΔΕΗ! Ευελπιστώντας σε μια ευνοϊκότατη ρύθμιση του χρέους του, για ν’ ανταποκριθεί, γιατί ποτέ δεν του έλειψαν τα χρήματα! Μασκαρά γκρέκο μασκαρά!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey