Λίγα απ’ όλα

12/01/2017 - 13:39

Καλή χρονιά φίλοι αναγνώστες με υγεία. Όλα τ’ άλλα υποφέρονται. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλή χρονιά φίλοι αναγνώστες με υγεία. Όλα τ’ άλλα υποφέρονται. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τέλη ύδρευσης ΔΕΥΑΛ

Πήρα αυτές τις ημέρες ένα λογαριασμό «Ύδρευσης - Αποχέτευσης», που καλύπτει την περίοδο από 1-10-2015 έως 30-3-2016. Τουτέστιν ο λογαριασμός αφορά δύο τρίμηνα. Τον αναλύω:

Αξία νερού                                            54,60

Τέλος αποχέτευσης                              16,38

Πάγιο                                                     16

Συντήρηση υδρόμετρου                      4,20

ΦΠΑ 9%                                                6,35

ΦΠΑ 17%                                             3,49

Προηγούμενη στρογγυλοποίηση      0,03

Νέα στρογγυλοποίηση                        0,05

Σύνολον περιόδου                               101,00

Αυτός είναι ο λογαριασμός.

 

Τέλη ύδρευσης ΔΕΥΑΛ (2)

Επ’ αυτού έχω δύο - τρεις παρατηρήσεις:

Ι. Για την κατανάλωση του νερού, ουδεμία αμφισβήτηση, αλλά τα τέλη κλπ., πλησιάζουν την αξία του νερού και αυτό το θεωρώ υπερβολικό, μέρες που περνάμε.

ΙΙ. Είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η ΔΕΥΑΛ ένα χρόνο περίπου, να χρεώσει την κατανάλωση του νερού και να εισπράξει τα τέλη.

ΙΙΙ. Να φροντίσει να εισπράξει τις οφειλές χρόνων απ’ τους μπαταχτσήδες και να μην επιβαρύνει τόσο τους συνεπείς καταναλωτές.

ΙV.  Να ελέγξει το δίκτυο ύδρευσης του νησιού, να επιδιορθώσει τους υδρομετρητές και ν’ αρχίσει καμπάνια με όλα τα μέσα, για τον περιορισμό της σπατάλης του νερού. Θα επανέλθω.

 

«Με την κυβέρνηση ή με τους δανειστές;»

Ο κ. Γεώργιος Πάλλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και φαρμακοποιός το επάγγελμα, μού είναι συμπαθής ως άνθρωπος γιατί τον διακρίνει ευγένεια και καλή ανατροφή. Το έχω επισημάνει από τότε που πρωτοήρθε στο Συνασπισμό, πριν ακόμα γίνει ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο Γιωργάκη επειδή προκαλείς απευθυνόμενος στο θυμικό του λαού και όχι στη λογική του, θα σου απαντήσω στο ερώτημα που έθεσες: «Με την κυβέρνηση ή με τους δανειστές;». Εγώ ο πολίτης δεν είμαι με την κυβέρνηση, είμαι με τους δανειστές.

Το χρέος κ. βουλευτά, των 330-350 δισ. ευρώ, το χρωστάμε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και στο ΔΝΤ σε ποσοστό 85%, και μόνο ένα 15% βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

 

«Με την κυβέρνηση ή με τους δανειστές;» (2)

Οι δανειστές κ. βουλευτά, μάς εκτόκισαν τα κεφάλαια τους κατόπιν δικής μας αιτήσεως και ευελπιστούν κάποτε να τα πάρουν πίσω για να διευκολύνουν και άλλες χώρες που θα έχουν ανάγκη.

Εγώ κ. βουλευτά, τους δανειστές δεν τους θεωρώ εχθρούς εφ’ όσον δεν είναι τοκογλύφοι. Και οι συγκεκριμένοι δεν είναι. Όταν έχεις ένα τέτοιο υπέρογκο χρέος για το οποίο πρέπει να πω, δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθείς να το συμμαζέψεις, να το ρυθμίσεις αν θες και όχι να μιμείσαι αυτούς που το δημιούργησαν.

Εσείς οι νέοι πολιτικοί, κύριε βουλευτά, πρέπει να εκπαιδεύσετε το λαό ν’ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και να διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Δεν έχει πάντα δίκιο ο λαός κ. βουλευτά.

Το σύνθημα της εποχής που ο κ. πρωθυπουργός σπούδαζε στο Πολυτεχνείο «Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί, νόμοι οι ανάγκες κάθε φοιτητή», δες πού οδήγησαν τη χώρα. Τέλος, οι λαοί κ. Πάλλη δεν μπορούν  να ζήσουν με συνθήματα.

 

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε αναιμία

Η αναιμία είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία μειώνεται η ποσότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι αυτά που περιέχουν την αιμοσφαιρίνη, την ουσία που  μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς και απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα.

Αν κουράζεστε εύκολα, αν έχετε δύσπνοια, ταχυκαρδία, πονοκέφαλο ιδιαίτερα στο μέτωπο, εμβοές στα αυτιά, ανορεξία, εντερικές διαταραχές, ζαλάδες και το δέρμα σας κιτρινίζει, τρέξτε αμέσως στο γιατρό σας.

 

Κινητά τηλέφωνα και παιδιά

Στη Γαλλία πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα και τα Wi-Fi (ασύρματα δίκτυα) ίσως αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των παιδιών απ’ ό,τι πιστεύουμε. Κυβερνητική πηγή της Γαλλίας αναφέρει ότι και τα δύο μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου, γι’ αυτό απαγόρευσαν τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε παιδιά κάτω των 14 ετών. Οι δε Γάλλοι δικαστές υποστηρίζουν τις τοπικές ομάδες κατοίκων να ξηλώσουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί αϋπνία, πονοκεφάλους, κόπωση και καρκίνους σε κοινότητες που ζουν δίπλα σ’ αυτές.

 

Βροχοπτώσεις - χιονοπτώσεις

Ευτυχώς άνοιξαν οι καταρράχτες του ουρανού και έβρεξε και χιόνισε αρκετά. Το χιόνι έχει το πλεονέκτημα ότι απορροφάται όλο από τη διψασμένη γη και γεμίζει τα υπόγεια στρώματα. Αλλά και η βροχή αργή και συνεχόμενη, σκόρπισε λίγο νερό προς τη θάλασσα. Οι ίντσες στον Παπάδο περίπου 14. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey