Λίγα απ’ όλα

29/12/2016 - 15:24

 

«Μην ξεφτιλίζεις άλλο την Αριστερά»

Τον παραπάνω τίτλο τον διάβασα σε πανό σ’ ένα χωριό της Κρήτης, κατά την τελευταία επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού στο νησί. Και με συνεπήρε. Μπορεί να μην υπήρξα ποτέ στη ζωή μου κομμουνιστής, αλλά αριστερός σοσιαλιστής τάχτηκα από τότε που απέκτησα δικαίωμα ψήφου.

Τα καμώματα του κ. Τσίπρα στην Κρήτη είναι πρωτόγνωρα και αποκαλύπτουν τον αυταρχισμό και τα αντιδημοκρατικά του αισθήματα, που σιγά σιγά έρχονται στην επιφάνεια. Αλλά τι να περιμένεις από έναν πρωθυπουργό που φόρτωσε ψεύτικες υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, που μετέτρεψε σε «Ναι» το «Όχι» του δημοψηφίσματος, γιατί δεν είχε τις κοχόνες να κάνει τη μεγάλη ανατροπή...

 

ΦΟΜ - Στρατή Μολίνο

Έλαβα την πρόσκληση για τη συναυλία κατόπιν εορτής, γι’ αυτό δεν ανταποκρίθηκα. Πάντως, σ’ ευχαριστώ πολύ, Περικλή. Καλές γιορτές.

2. Από το συγγραφέα και πνευματικό άνθρωπο Στρ. Μολίνο έλαβα δύο πονήματά του: «Ελλάς το μεγαλείο σου» και «Παπαδιαμαντικά». Τον ευχαριστώ πολύ.

 

Κυπριακό - συνέχεια

Η Τουρκία και οι Κύπριοι αφήνουν να εννοηθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιάς έκανε παρεμβάσεις που δυσκόλεψαν τις συνομιλίες για τη συμφωνία. Ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Λαφαζάνης είναι οι πρωτεργάτες της ρωσόφιλης πολιτικής. Η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα που έχει συμφέρον να μην επιλυθεί το Κυπριακό, γιατί σε ενάντια περίπτωση όλο το νησί θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ.

Αυτά όλα βεβαίως είναι πολιτικά σενάρια και φήμες που δεν μπορούν να τεκμηριωθούν.

 

Είπε

«Το μεγαλύτερο θύμα της τηλεόρασης είναι ο ορθός λόγος και στο τέλος η Δημοκρατία».

Νολ Πόστμαν, θεωρητικός των ΜΜΕ

 

«Εμφύλια πάθη»

Άρχισα να διαβάζω το βιβλίο των πανεπιστημιακών καθηγητών Καλύβα και Μαραντζίδη με τίτλο «Εμφύλια πάθη». Το βιβλίο πραγματεύεται τον εμφύλιο πόλεμο από το 1943 μέχρι το 1949 μεταξύ του ΕΛΑΣ και του Εθνικού στρατού. Σε 23 ερωτήσεις και απαντήσεις περνά όλη η ιστορία του εμφύλιου σπαραγμού του ελληνικού λαού, ο απόηχος του οποίου κυριαρχεί μέχρι τις μέρες μας.

Αξίζει να διαβαστεί από κάθε σοβαρό μελετητή της ιστορίας του τόπου μας από επιστημονική σκοπιά. Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2015 απ’ τον εκδοτικό οίκο «Μεταίχμιο».

 

Άλλα βιβλία

Η κόρη μου Ελευθερία μού έφερε να διαβάσω τα εξής βιβλία: α) «Η Αμερική και ο κόσμος» του Zbigniew Brzezinski, εκδόσεις «Λιβάνη», β) «Ο Νόμος της 17Ν» του Ζεράρντε Βιλλιέ, εκδόσεις «Αστάρτη» και γ) «Το κοινοβούλιο του Ανθρώπου» του Paul Ken Nedy, εκδόσεις «Λιβάνη».

Δεν είναι ευκολοδιάβαστα βιβλία. Πολλές φορές κουράζομαι και τα αντικαθιστώ με σταυρόλεξα, άλλες φορές παρατώ το ένα που με κουράζει και πάω σε άλλο πιο ευχάριστο και ευκολοκατανόητο. Ελπίζω μέχρι το Πάσχα να τα έχω διαβάσει.

 

Γέμισε το σπίτι

Μ’ αρέσει να καλωσορίζω τα παιδιά μου, που επανακάμπτουν στο γενέθλιο τόπο, αλλά δεν αντέχω τους αποχωρισμούς.

Από το 1990 που έφυγαν για σπουδές πίστευα ότι η έξη απαμβλύνει το συναίσθημα. Δυστυχώς, μετά από τόσα καλωσορίσματα και αποχωρισμούς, τα μάτια εξακολουθούν να ρέουν όταν κατευοδώνω και η αναπνοή δυσκολεύει...

Ήρθε ο Θοδωρής με την οικογένειά του από την Κρήτη για μια βδομάδα, έφυγε. Ήρθε η Ελευθερία από την Πάτρα για τις γιορτές και κάλυψε το κενό. Ευτυχώς, έχω τη μεγάλη, τη Μαρία, εδώ και παρηγοριέμαι. Αλλά πόσο θ’ αντέξω τέτοια συναισθηματική φόρτιση ο τάλας; Πάντως, κάθε φορά που επανακάμπτουν γεμίζει το σπίτι από γνώριμες φωνές και από ευωδιές.

 

Υγεία και διατροφή

Όταν βράζετε άγρια χόρτα, ποτέ μην πετάτε το ζουμί. Στύβετε 1-2 λεμόνια μέσα και πίνετε ένα ποτήρι κάθε πρωί. Τα νεράντζια είναι ιδανικά για την αντιοξείδωση του οργανισμού. Αν δεν αντέχετε την πικράδα, στύβετε στο χυμό και ένα πορτοκάλι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey