Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς… χειρότερα!

26/10/2016 - 14:42

Τσίπρας: «Ό,τι υποσχεθήκαμε το τηρήσαμε»!

Θεοδώρα Τζάκρη: «Έχουμε κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα έγιναν σε ολόκληρες δεκαετίες»!

Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει καμιά μείωση στις συντάξεις»!

Φωτίου: «Με σταματούν πολλοί στο δρόμο και μου λένε πως δεν μειώθηκε η σύνταξή τους»!

Η διαφορά της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης» από τους προηγούμενους, είναι το «χοντρό δούλεμα» του ελληνικού λαού. Σαν να απευθύνονται σε ιθαγενείς αφρικανικής χώρας, του προπερασμένου αιώνα, που τους ξεγελούσαν με καθρεφτάκια.

Δεν είναι που συνεχίζουν με τον πλέον «νεοφιλελεύθερο» ζήλο, από τη μια να «κόβουν» μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να «φορτώνουν» φόρους. Σου λένε, κι από πάνω, πως σε ευεργετούν κιόλας, διότι οι προηγούμενοι -τάχα- έκαναν χειρότερα απ’ αυτούς και ότι αν συνέχιζαν οι προηγούμενοι να κυβερνάν, δεν θα απολαμβάναμε, σήμερα, τα «πιλάφια» του δικού τους, «αριστερού» παραδείσου!

Είναι τόσο ανόητοι ή τόσο θρασείς;

Μάλλον είναι και τα δυο! Πιστεύουν ότι επισωρεύοντας ψέματα πάνω στα ψέματα, μπορεί να γίνουν πιστευτοί από ένα μέρος του λαού: από κάποιους φανατικούς οπαδούς τους, που τους ακολουθούν τυφλά, γιατί τους είναι ευγνώμονες για το κόκκαλο που τους «πέταξαν» ή τους υπόσχονται, αλλά και από κάποιους …«αγαθούς τω πνεύματι» που πιστεύουν πως για την απώλεια του παραδείσου, στον οποίον ζούσαμε, φταίνε οι ξένοι «σατανάδες», οι οποίοι και σήμερα δεν αφήνουν τα « καλά παιδιά», που μας κυβερνάν, να μας «σώσουν» με… τσάμπα δανεικά!

Τον Οκτώβριο του 2011, όταν έκανε πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ να συνεργαστούν και εκείνο αρνήθηκε κάθε συνεργασία, ο Τσίπρας είχε, τότε, δηλώσει: «Αν επιμείνει η ηγεσία του ΚΚΕ σε αυτή την πολιτική -εγώ είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα επιμείνει- θα είναι αντιστοίχου μεγέθους ιστορικό λάθος με τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο, όπου παρέδωσαν τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα»!

Και μη μου πείτε πως θυμήθηκα «παλιά, ξινά, σταφύλια». Στη φράση αυτή του επίδοξου, τότε, διεκδικητή της εξουσίας και σημερινού πρωθυπουργού, εμπεριέχεται ο τρόπος που «διαβάζει» την Ιστορία και διδάσκεται απ’ αυτήν. Και το πιο σοβαρό είναι ότι στη φράση αυτή αποκαλύπτεται η σκέψη και η πρόθεση του ίδιου και της «παρέας» του για τον τρόπο που θέλουν να κυβερνήσουν, ώστε «να μη χάσουν την ευκαιρία να δώσουν μια άλλη προοπτική στη χώρα».

Και ποια «προοπτική» είχε στο μυαλό του ο «αριστερός» Τσίπρας, με τα μυαλά τού «καταληψία» μαθητή Γυμνασίου; Μήπως μια ανάλογη προοπτική με αυτήν που έπρεπε να επιδιώξει η Αριστερά, μην «παραδίδοντας τα όπλα», μετά τον τραγικό Δεκέμβριο του 1944, ή αυτήν που επιδίωξε στον Εμφύλιο, την περίοδο 1946-49;

Μήπως αυτήν την προοπτική έχει ακόμα στο μυαλό του, παραμένοντας, σαν τον Μαδούρο, γαντζωμένος στην εξουσία, παρά την καθημερινή δυστυχία που προκαλεί η «αριστερή» διακυβέρνησή του στον ελληνικό λαό;

Γι’ αυτό επιμένουν με τέτοιο τυφλό πάθος στον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., με μεθόδους Τσαουσέσκου;

Γι’ αυτό επιχειρούν να χειραγωγήσουν, ακόμα και τη Δικαιοσύνη, με μεθόδους Ερντογάν;

Όμως, ματαιοπονούν!

«Ειν’ οι προσπάθειές τους σαν των Τρώων…

η πτώσις τους είναι βεβαία. Επάνω

στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος», όπως λέγει ο Κ. Καβάφης.

Δεν βρισκόμαστε, πια, στο 2014 ούτε στο 2015. Τώρα που η… «μαϊμού ανέβηκε ψηλά» στο δέντρο της εξουσίας, ο λαός είδε όλη την ασχήμια από τα… «πισινά» της!

Τώρα, πια, ο λαός απέκτησε τη «σοφία του πόνου».

Μέρα με τη μέρα ολοένα και λιγοστεύουν αυτοί που τους πίστεψαν. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες «στήνουν αυτί» σ’ αυτά που λένε κάποιοι από την άλλη «όχθη» -οι «παλιοί» ή οι νεότεροι στην πολιτική (οι όχι τόσο… «αριστεροί»)-  και προβληματίζονται και ψάχνουν μιαν άλλην πολιτική, έξω από τη σημερινή, την ολέθρια πολιτική με το …«αριστερό πρόσημο».

Είναι, πλέον, πολλοί αυτοί που αναγνωρίζουν ότι χωρίς ξένες επενδύσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμιά ανάπτυξη. Και ότι με τα αριστερά τσαλιμάκια και τα κλαψουρίσματα του Σπίρτζη, του Σκουρλέτη και του Δρίτσα, με τη διγλωσσία, τις παλινωδίες, το εξοντωτικό φορολογικό σύστημα και το φαύλο κομματικό κράτος που οικοδομεί η παρέα στου Μαξίμου, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να «αλλάζουν δρόμο» και να κατευθύνονται, για να επενδύσουν στην πιο φιλόξενη και αξιόπιστη… Βουλγαρία και Αλβανία!

Ο ελληνικός λαός σύντομα θα επανορθώσει το τραγικό λάθος που διέπραξε -παραπλανημένος- τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, κλείνοντας τη μαύρη παρένθεση της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey