Λίγα απ’ όλα

20/10/2016 - 13:53

Οι τηλεοπτικές άδειες

 

«... να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, να σηκωθεί γι’ αντάρα, να μετρηθεί η κλεφτουριά, να μετρηθεί τ’ ασκέρι».

Δημώδες Ηπείρου

 

Μόνο όταν «κατακάτσει ο κουρνιαχτός και σηκωθεί γι’ αντάρα», νηφάλιοι και μακριά από σκοπιμότητες, θα μπορέσουμε να αποτιμήσουμε αντικειμενικά την αδειοδότηση των καναλιών από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε ορισμένες εκτιμήσεις.

Έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας όταν λέει ότι επί 27 χρόνια οι καναλάρχες λειτουργούσαν παράνομα και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να τους αγγίξουν. Οι λόγοι γνωστοί. Δύο απόπειρες έγιναν για να δοθούν άδειες, η πρώτη επί κυβερνήσεως Σημίτη και η δεύτερη επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, με υπουργό Τύπου τον κ. Ρουσόπουλο. Και οι δύο έμειναν στη μέση!

 

Οι τηλεοπτικές άδειες (2)

Ο κ. Βαρδινογιάννης, ιδιοκτήτης του STAR, δήλωσε πρόσφατα ότι ένα κανάλι για να μπορέσει να επιζήσει οικονομικώς δεν πρέπει η αγορά του να ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να συμφωνήσει ότι όποιος ήθελε να αποκτήσει κανάλι έπρεπε να πληρώσει. Ακόμα, έπρεπε να μπει κάποια τάξη στις περιφερειακές άδειες και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Εκείνο που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι γιατί την τηλεοπτική «πίτα» των 200 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να τη μοιράσουν τέσσερα κανάλια και όχι όσα μπορούσαν να προσφέρουν από 18 εκατομμύρια ευρώ και άνω. Αυτά για την ώρα.

 

Συνέπειες αγανάκτησης

Διαβάζω στις κυριακάτικες εφημερίδες ότι εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν φραστικά στο διερχόμενο από την πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνάκι) πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Σακελλαρίου. Τον αποδοκίμασαν για όσα συνέβησαν στο Ανώτατο Δικαστήριο και κυρίως για όσα ο ίδιος εν συνεχεία δήλωσε («ΒΗΜΑ»).

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της πρώτης Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι έχει δεχθεί το τελευταίο έτος περισσότερες από δέκα σωματικές επιθέσεις από αγνώστους. Ύστερα απ’ αυτά κατέθεσε: «Περισσότερο φοβάμαι για τη ζωή μου και την οικογένειά μου παρά σκέφτομαι να αμυνθώ».

Σημεία των καιρών, φίλοι αναγνώστες.

 

Οκτώβριος της λαογραφίας

Ώρες της ημέρας 11.10΄ και ώρες της νύχτας 12.50΄. «Οκτώβρη και δεν έσπειρες λίγο ψωμί θα πάρεις». Όλες οι παροιμίες και τα μερομήνια του καιρού (προγνωστικά) έχουν ως βάση το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο υπολείπεται κατά 13 μέρες του νέου.

Τον Οκτώβριο μήνα φυτεύουμε σκόρδα, κουκιά, μαρούλια, σπανάκι, ραδίκια, σινάπι, άνηθο, φράουλες, λιπαίνουμε τις πορτοκαλιές, μανταρινιές και γενικά όλα τα εσπεριδοειδή με κάλιο για να γλυκάνουν τον καρπό τους.

 

Αβιταμίνωση και οι συνέπειές της

1. Όταν σκάζουν και ματώνουν οι άκρες των χειλιών ενώ γελάτε ή φωνάζετε, σημαίνει ότι σας λείπει η βιταμίνη Β.

2. Η δυσκολία να βλέπετε στο σκοτάδι φανερώνει έλλειψη βιταμίνης Α.

3. Συχνά κρυολογήματα, βήχας, καταρροή, φταρνίσματα, και εδώ αναζητήσατε τη βιταμίνη Α.

4. Αν τα ούλα σας ματώνουν, πάρτε βιταμίνη C.

5. Οι πόνοι στις κλειδώσεις, αν δεν οφείλονται σε αρθριτικά, απαλύνονται με τις βιταμίνες B, C, D.

6. Ξαφνική αλλαγή στα μάτια - κοκκινίλα ή πόνος φανερώνουν έλλειψη βιταμίνης Β.

7. Αν η γλώσσα σας εμφανίσει σπυριά ή μπιμπίκια ή αλλάξει χρώμα ή τη νιώσετε σαν «τσαρούχι», χρειάζεστε επειγόντως βιταμίνη B.

8. Τέλος, αν τα μαλλιά σας πέφτουν πάρα πολύ και το δέρμα του τριχωτού του κεφαλιού είναι ξηρό, λείπουν οι βιταμίνες Α και Β.

Τα παραπάνω αποτελούν ιατρική γνωμάτευση.

 

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες

Τις βιταμίνες ο οργανισμός μας τις παίρνει πρώτα απ’ τις τροφές που καταναλώνει. Αν για διάφορες αιτίες αυτές οι βιταμίνες δεν επαρκούν, καταφεύγουμε στα φαρμακεία.

Σήμερα θα σας δώσω πίνακα τροφών με μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Βιταμίνη Α: Μουρουνέλαιο, συκώτι αρνιού, ραδίκια κ.ά.

Βιταμίνη Β: Μαγιά μπύρας, βασιλικός πολτός, χοιρινό, σιτάρι.

Βιταμίνη C: Καρπός τριαντάφυλλου, μαύρες σταφίδες, μαϊντανός, πράσινες πιπεριές, εσπεριδοειδή κ.ά.

Βιταμίνη D: Αποτελεσματική για τα αρθριτικά και τα κόκκαλα. Θα τη βρείτε στο μουρουνέλαιο, στις σαρδέλες, στο σολομό, στον τόνο (ψάρι), στα μανιτάρια, στα μύδια, στις γαρίδες.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι τροφές που περιέχουν μεγάλο μέρος των βιταμινών. Υπάρχουν όμως και πλήθος άλλων.

 

Για τους νόμους

Λένε οι Αμερικάνοι: «Οι πιο δίκαιοι νόμοι είναι αυτοί που γράφονται πάνω σ’ ένα τραπουλόχαρτο». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey