Λίγα απ’ όλα

29/09/2016 - 13:35

Τα 20 «θα» του Τσίπρα

4. «Θα επιβάλουμε μονομερή διαγραφή του χρέους στο μεγαλύτερο ποσοστό του».

5. «Δεν θα επιτρέψουμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά».

6. «Το ΤΑΙΠΕΔ καταργείται. Παγώνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού, η σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων». Καμάρι μου!

 

Προοδευτικός - συντηρητικός

Πριν από μερικές εβδομάδες είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μ’ ένα ευγενέστατο αγόρι πρώτης Λυκείου, που διαμένει μονίμως στην Αθήνα. Παρεμπιπτόντως σας κάνω γνωστό ότι στη Γ΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου η γενική του βαθμολογία ήταν είκοσι (20), καθαρό «20».

- Θείε, τι είναι προοδευτικός και τι συντηρητικός;

- Θα σου απαντήσω σχηματικά, είπα μετά το ξάφνιασμα της ερώτησής του. Προοδευτικός είναι αυτός που δεν μένει ικανοποιημένος από τον κόσμο όπως είναι σήμερα και θέλει να τον αλλάξει προς το καλύτερο. Ο προοδευτικός δεν τρομάζει με τις αλλαγές. Αντίθετα, ο συντηρητικός θέλει να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν και νιώθει ανασφάλεια με κάθε αλλαγή.

 

Προοδευτικός - συντηρητικός (2)

Ωστόσο, επειδή η προοδευτικότητα έχει ταυτιστεί με την αριστερά, ας αναλύσουμε περισσότερο την έννοια και ας την προσδιορίσουμε στις σωστές της διαστάσεις.

Αριστερός και προοδευτικός δεν είναι εκείνος που ψηφίζει ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ή τα λεγόμενα αριστερίστικα κόμματα. Αριστερός και προοδευτικός δεν είναι ετικέτα που την καρφιτσώνεις στο πέτο για να την επιδεικνύεις και να την εξαργυρώνεις, όπου σε βολεύει. Προοδευτικός είναι τρόπος ζωής, τίμημα βαρύ που πρέπει να το επιβεβαιώνεις καθημερινά με τη συμπεριφορά σου, με τον τρόπο που σκέφτεσαι, με την ηθική σου. Συνεχίζεται.

 

Ψεκασμένοι, ανυποψίαστοι, μοιραίοι

1. Παιδί γνωστής οικογένειας, είκοσι ετών, την εποχή που οι τράπεζες σε παρακαλούσαν να πάρεις δάνειο, δανειοδοτήθηκε με 15.000 ευρώ χωρίς να εργάζεται και χωρίς να έχει έσοδα από άλλες πηγές. Οι γονείς, όταν το πληροφορήθηκαν, έσπευσαν να εξοφλήσουν το δάνειο και να ακυρώσουν την κάρτα... Στράφηκαν δε με χυδαίες εκφράσεις κατά της τράπεζας, γιατί δανειοδότησε το παιδί τους...

2. Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον δολοφόνησαν γιατί τον φοβούνταν! Σώθηκε όμως και θα επανέλθει.

3. Οι Ευρωπαίοι, επειδή μας ζηλεύουν και ορέγονται τη χώρα μας για τον ήλιο, τη θάλασσα και τις ομορφιές της γενικώς, μας εξώθησαν στη χρεοκοπία για να μας αλλοτριώσουν!

4. Δεν φταίει ο λαός μας και οι πολιτικοί για τη χρεοκοπία, αλλά οι ξένοι!

5. Μας «ψεκάζουν», γινόμαστε άβουλα όργανα και μας εκμεταλλεύονται οι ξένοι χρόνια τώρα.

6. Ο Άγιος Παΐσιος τα προέβλεψε όλα αυτά τα δεινά που ταλανίζουν τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό!

Όλα τα παραπάνω τα έχω ακούσει επανειλημμένα από απλούς ανθρώπους αλλά και από επιστήμονες με πανεπιστημιακά διπλώματα! Θυμήθηκα τα λόγια του στρατηγού και δικτάτορα Κονδύλη. «Αν ήξερα πόσο αφελής είναι ο ελληνικός λαός, θα τον κυβερνούσα από δεκανέας»! Θλίβομαι, πατριώτες. Όλοι μάς φταίνε για την κατάντια μας. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα; Αχ, λαέ ανεύθυνε και πάντα προδομένε.

 

Πριν από 130 χρόνια

Πριν από 130 χρόνια, ο λογοτέχνης Εμμανουήλ Ροΐδης είχε πει: «Στη ζωή πετυχαίνει κάποιος μάλλον με τα ελαττώματά του παρά με τις αρετές και την αξία του»!

Αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας τη σήμερον ημέρα, η ρήση του Ροΐδη εξακολουθεί να έχει ισχύ. Ιδιαίτερα στην πολιτική και στο συνδικαλισμό!

 

Των δικαστών

Το έχω ξαναγράψει και θα το γράφω συνεχώς μέχρι το πρόβλημα βρει τη σωστή του λύση. Οι δικαστές μας συνταγματικώς είναι οι πλέον ευνοημένοι οικονομικώς έναντι άλλων εργαζομένων ίσης αφετηρίας. Το 2013 διατέθηκαν 40,1 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό των δικαστηρίων έναντι 39,6 του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στην Ευρώπη αναλογούν 19 δικαστές ανά 100.000 κατοίκους έναντι 129 δικαστών στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα απαιτούνται 510 εργάσιμες ημέρες για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση έναντι 170 ημερών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όλα τα παραπάνω κατά μέσο όρο. Και οι κρίνοντες κρίνονται στις Δημοκρατίες. Και συγκρίνονται!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey