Λίγα απ’ όλα

22/09/2016 - 13:54

 

Γιάννη Μπουρνού

Ο Γιάννης Μπουρνούς είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και λίαν προσεκτικός σε δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου. Με ευκαιρία τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε:

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου δεν γίνεται για να μετατραπεί αίφνης το τηλεοπτικό τοπίο σε σοσιαλιστική νησίδα εντός του αστικού κράτους. Γίνεται για να διορθωθεί το τραγικό λάθος του ’89-’90 (στο οποίο συνυπεύθυνος ήταν και ο τότε Ενιαίος Συνασπισμός ΚΚΕ-ΕΑΡ)».

Δεν διαφωνώ καθόλου, Γιάννη, για το μέγα λάθος του τότε Ενιαίου Συνασπισμού και χαίρομαι που το επισημαίνεις. Τα του Καίσαρος... Μόνο παρέλειψες να συμπληρώσεις ότι ένα 3-4% του τότε πολιτικού μορφώματος βρίσκεται σήμερα εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Διευθυντή «Εμπρός»

Κύριε Διευθυντά του «Εμπρός», έχω μια απορία, την οποία θέλω να εκφράσω δημοσίως χωρίς να έχω την απαίτηση να λάβω απάντηση.

Στις 3 τρέχοντος μηνός, το κύριο άρθρο της εφημερίδας ήταν «Η αστυνομία αποδεικνύει ότι μπορεί». Πριν από λίγες μέρες, στην πρώτη σελίδα γράφατε ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στο νησί ή κάτι τέτοιο.

Η απορία μου έχει δύο σκέλη: α) Υπάρχει συνεχής αστυνόμευση στο νησί ή περιστασιακά η αστυνομία δραστηριοποιείται όταν η αγανάκτηση του λαού φουντώνει από τις έκνομες πράξεις; β) Είναι δουλειά της αστυνομίας η πάταξη των πάσης φύσεως εγκλημάτων; Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να την «παινεύουμε» όταν αποφασίσει να κάνει το καθήκον της.

Δεν είδα να εξάρει ο Τύπος τον καθηγητή, τον εφοριακό, τον εργάτη καθαριότητας, τον ιερέα, το στέλεχος του στρατού, που εκτελούν το καθήκον τους με το ίδιο ζήλο και τόσο συχνά όσο η αστυνομία. Μήπως υπερβάλλω, κύριε διευθυντά, ή είμαι εκτός θέματος, εκτός κλίματος;

 

Νέος πολιτικός φορέας

Παρατηρώ ότι στις δημοσκοπήσεις η φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ δεν επιμερίζεται στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά μεταφέρεται στους αναποφάσιστους και στην αποχή.

Αυτό σημαίνει, κατά τη γνώμη μας, γιατί η πλειοψηφία του σώφρονος λαού δεν εμπιστεύεται τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση και άνοιξαν το δρόμο στο πολιτικό μόρφωμα Τσίπρα-Καμμένου. Τι πρέπει να γίνει;

Ένας νέος πολιτικός φορέας που θα καλύψει το χώρο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΚΕ. Στο νέο πολιτικό φορέα δεν θα δεχτούν να συμμετάσχουν τα αριστερίστικα κόμματα και οι βουλευτές των αυταρχικών καθεστώτων. Επίσης, θα αποκλειστούν απ’ αυτόν όλα τα γνωστά πρόσωπα που βρίσκονται στο προσκήνιο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και που τόσο κακό έχουν προκαλέσει στη χώρα με την ανικανότητά τους. Ο αρχηγός του νέου πολιτικού φορέα θα είναι νέος στις ιδέες πολίτης και η εκλογή του να γίνει από τη βάση.

Το «τόπο στα νιάτα» δεν με ικανοποιεί προσωπικά, γιατί μόνο το νεαρό της ηλικίας του νέου αρχηγού δεν είναι αρκετό. Νέοι άνθρωποι είναι οι κ.κ. Παυλόπουλος, Γ. Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Τσίπρας, Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεννηματά, αλλά με παλαιές ιδέες, σκουριασμένες. Με τέτοιους ηγέτες η χώρα θα βαλτώνει στα πολιτικά λασπόνερα. Αυτά πιστεύω.

 

Το ξέρετε αυτό;

1. Οι πολιτικοί συνταξιοδοτούνται όταν εκλεγούν τουλάχιστον δύο τετραετίες, η δεύτερη ας μην είναι και πλήρης! Η σύνταξή τους σήμερα ανέρχεται στα 3.000+ ευρώ μηνιαίως.

2. Η μεταφορά της πρωτεύουσας της Γερμανίας μετά την ενοποίηση από τη Βόννη στο Βερολίνο στοίχισε 110 δις μάρκα.

3. Το έτος 2009 η ελληνική κυβέρνηση δαπάνησε περί τα 72 δις ευρώ, ενώ είχε έσοδα περί τα 48,5 δις ευρώ!

4. Το 1989 γκρεμίστηκε το τείχος του αίσχους που χώριζε την ανατολική από τη δυτική Γερμανία. Το 1990 επανενώθηκε η Γερμανία και το 1994 ξανάγινε πρωτεύουσα το Βερολίνο.

5. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι το Τόκιο με 13,8 εκατ. κατοίκους. Πρόσφατα κυβερνήτης του Τόκιο εκλέχτηκε η κ. Γιουρίκο Κόικε.

6. Εβραίος είναι μόνο αυτός που έχει γεννηθεί από Εβραία μάνα.

7. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι δέχεται 30.000 επισκέπτες το χρόνο.

 

Τα «θα» του κ. Τσίπρα

«Το Ασφαλιστικό δεν θα αλλάξει. Καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στο τέλος του 2015 οι συνταξιούχοι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων».

Ομορφάντρα μου! Για να μην ξεχνάμε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey