Λίγα απ’ όλα

15/09/2016 - 13:33

Αγιάσος και αστυνόμευση

Η Αγιάσος είναι ο γενέθλιος τόπος των προγόνων μου και απ’ την πλευρά του πατέρα μου και τη γενιά της μάνας μου, για το λόγο αυτό μου προκαλεί το ενδιαφέρον ό,τι την αφορά.

Πρόσφατα οι Αγιασώτες συγκέντρωσαν υπογραφές για να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα στο χωριό τους. Παράλληλα, κατέκλυσαν τις δημόσιες υπηρεσίες με διαμαρτυρίες, γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση στο χωριό και οι έκνομες πράξεις αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Με το δεύτερο με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Φίλοι συμπατριώτες, μια παλιά δόξα του αμερικάνικου κινηματογράφου, η Μέη Γουέστ, είπε: «Μεταξύ δύο κακών να διαλέξεις εκείνο που δεν έχεις δοκιμάσει». Εκείνο που δεν έχετε δοκιμάσει είναι η μη ύπαρξη αστυνομικού τμήματος. Μήπως χωρίς την παρουσία της αστυνομίας οι έκνομες πράξεις περιοριστούν; Λέω μήπως!

Πάντως στα χρόνια του εμφυλίου και τα μετεμφυλιακά χρόνια, επειδή είχατε κοντά το Αστυνομικό Τμήμα, χορτάσατε το ξύλο!

 

Οι «λοιπές χρεώσεις» της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, οι απλήρωτοι λογαριασμοί αγγίζουν τα 2,5 δις. Το άλλο πρόβλημα είναι των ρευματοκλοπών. Ξενοδοχεία, καταστήματα και οικιακοί καταναλωτές είναι οι πρωταγωνιστές του νέου σπορ των ρευματοκλοπών. Με αποσύνδεση εξαρτημάτων του μετρητή, με γάντζους, καρφίτσες, ειδικούς μαγνήτες, ψεκασμούς με σπρέι ψύξης, βερνίκια «τρελαίνουν τα ρολόγια της ΔΕΗ και τα εξαναγκάζουν να μη λειτουργούν καθόλου ή να δείχνουν μικρότερη κατανάλωση. Όλα αυτά τα «κόλπα» αφαιρούνται την ημέρα που γίνεται η «επόμενη μέτρηση»...

Στο λογαριασμό της ΔΕΗ υπάρχουν 11 χρεώσεις εκτός από την αξία του ρεύματος. Μια από αυτές με την ένδειξη «λοιπές χρεώσεις για εύρυθμη λειτουργία αγοράς ηλεκτρισμού» είναι το χαράτσι που πληρώνουν οι συνεπείς καταναλωτές για το ρεύμα που κλέβουν οι «μπαταχτσήδες». Και στην κατηγορία των «μπαταχτσήδων» δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολίτες που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς και κλέβουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν.

Η αχρειότητα του λόγου στην πολιτική

«Το κουτσαβάκικο ύφος, η αθυροστομία, η αναίδεια και θρασύτητα, το αδίστακτο ψέμα, οι άμεσες απειλές (τσαμπουκάς), οι χυδαίοι υπαινιγμοί καταξιώθηκαν σαν όπλα πολιτικής πάλης επί ΠΑΣΟΚ, με κύριους εκπροσώπους τους Μένιο Κουτσόγιωργα και Βαγγέλη Γιαννόπουλο».

Χρ. Γιανναράς από την « Καθημερινή».

Την σήμερον ημέρα την παράδοση της χυδαιότητας του πολιτικού λόγου συνεχίζουν ορισμένοι εκπρόσωποι του λαού, που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον «Οινοφόρο»

Είναι μια επιχείρηση παραγωγής και συσκευασίας καλού κρασιού που δεν μετρά στο ενεργητικό της πολλά χρόνια. Με ιδιόκτητους αμπελώνες στα ορεινά του Πλωμαρίου, με σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Καρά Τεπέ και με διάθεση του προϊόντος στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Με τιμητικές διακρίσεις και επαίνους από επώνυμους φορείς. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από μια γυναίκα, την κυρία Πατερέλλη, Πλωμαρίτισσα στην καταγωγή, που στη συνέχεια έγινε οικογενειακή υπόθεση.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση και έγινε αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο είναι το πλήθος των αξιόλογων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο κτήμα «Οινοφόρος» το φετινό καλοκαίρι. Αξιόλογοι τραγουδιστές, οι περισσότεροι πρώτα ονόματα στο χώρο τους, ενίσχυσαν τις εκδηλώσεις της επιχείρησης. Την επιχείρηση της οικογένειας Πατερέλλη γνωρίζω μόνον απ’ ό,τι γράφεται στο «Εμπρός», αλλά προβάλλω κάθε τέτοια επιχειρηματική προσπάθεια.

 

Για να μην ξεχνάμε!

Αρχίζω να δημοσιεύω τα «ΘΑ» του κ. Τσίπρα που ξεχάστηκαν το 2015, όταν άρχισαν «οι κωλοτούμπες».

1. «Από σήμερα δεν υπάρχει «τρόικα».

Δεν θα δεχθούμε πια εντολές μέσω mail. Δεν θα συζητήσουμε παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο και έναν «νόμο». Λεβέντη μου!

2. «Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και αντικαθίσταται με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Το 2015 δεν θα πληρώσουμε «ΕΝΦΙΑ». Παλικάρι μου! Έπονται άλλα 18 «ΘΑ». Την επόμενη Πέμπτη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey