Λίγα απ’ όλα

01/09/2016 - 13:57

 

«Ωφέλειες εκ της χρεωκοπίας»

«“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Κλείω το παρόν πόνημα μ’ ένα παρήγορον, αφού δεν ημπορώ, αισιόδοξο μήνυμα: Η κρίσις θα φέρει και μερικά οφέλη, με τεράστιο βεβαίως κοινωνικό κόστος (ανεργία, μετανάστευση, χρεωκοπίες, αυτοκτονίες, προσωπική δυστυχία). Μεταξύ των ωφελημάτων της κρίσεως θα είναι ο περιορισμός της σπατάλης σε εθνικό, δημόσιο και ιδιωτικό πεδίον. Η εξοικονόμησις του φυσικού περιβάλλοντος, που η κοινοβουλευτική κληρονομική κλεπτοκρατία είχε βάλει ως στόχον να εξαντλήσει, με εξαγοράν της ψήφου των καταπατητών δημόσιας περιουσίας, ληστρικών επενδυτών και απόλιδων γραικύλων, θα είναι ένα επωφελές αποτέλεσμα, όπως επίσης η καθιέρωσις τηλεοπτικών συχνοτήτων, ώστε κάθε άσχετος να μην καταλαμβάνει μια συχνότητα και να μεταδίδει “τσόντες”».

Ο τίτλος και οι παραπάνω σκέψεις αντλήθηκαν από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κόλμερ με τίτλο «Προτεκτοράτο», που διάβασα τελευταία. Εκδόθηκε το 2010 από τις εκδόσεις «Λιβάνη».

 

Εκλογολογία

Εκλογές για την εκλογή βουλευτών γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το σύνταγμα. Από το 1961 που ψήφισα για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, πολύ λίγες κυβερνήσεις εξάντλησαν την τετραετία.

Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, η εκάστοτε αντιπολίτευση ζητά πρόωρες εκλογές και η κάθε κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές για να συσπειρώνει τη βάση του κόμματος και να φθείρει το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντιτείνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Είναι γεγονός ότι η κάθε κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές πρόωρες, εφόσον είναι σίγουρη ότι θα τις κερδίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται στην πιο άσχημή του ώρα και, αν κάνει εκλογές, είναι χαμένος από χέρι. Επομένως, συμφέρει στον κ. Τσίπρα να κερδίσει χρόνο μέχρι οι συνθήκες να γίνουν ευνοϊκότερες.

Καβάντζα έχει την υποστήριξη της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αμερικής, που επιδιώκουν ηρεμία στη χώρα μας, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Για όλα αυτά φρονούμε ότι οι εκλογές δεν προβλέπονται σύντομα και σ’ αυτό έχει συμφωνήσει και ο κ. Μητσοτάκης... Ναι, καλά ακούσατε!

Η γυναίκα του Καίσαρα...

Η γυναίκα του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, επί υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, μετετάγη από τη Μέση Εκπαίδευση στην Ανωτάτη και αποσπάστηκε στο Πολυτεχνείο Κοζάνης για να διδάξει δίκτυα.

Επί υπουργού κ. Φίλη, αποσπάστηκε από το Πολυτεχνείο Κοζάνης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο! Αυτή είναι η έντιμη αριστερά, τρομάρα τους.

Η κ. Παζιάνα, σύζυγος του Πρωθυπουργού, είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Πατρών.

 

Και κάτι ακόμα για την αριστερά

«Στην πολιτική οι υποσχέσεις δεσμεύουν μόνον αυτόν που τις παίρνει τοις μετρητοίς. Ποτέ εκείνον που τις δίνει». Ζακ Σιράκ έφη.

 

Τι διαβάζω απ’ τις εφημερίδες

Θα αρχίσω από το «Εμπρός». Διαβάζω το κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας για να δω τον προσανατολισμό του και τις θέσεις του.

Οπωσδήποτε θα διαβάσω πρώτα τις τοπικές ειδήσεις, ακόμα και τις κηδείες, γάμους, ευχαριστίες! Διαβάζω από τα άρθρα όσα μ’ ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση με την ιστορία του νησιού μας.

Από τα ρεπορτάζ διαβάζω ελάχιστα και περιληπτικά. Διαβάζω τέλος ό,τι έχει σχέση με τη διατροφή και την υγεία. Τέλος για σήμερα, την άλλη Πέμπτη τα λοιπά.

 

Βοτανολογία: πράσινο τσάι

Το τσάι (ιδίως το πράσινο) είναι το πιο κοινό ρόφημα που χρησιμοποιείται εδώ και 4.000 χρόνια, λόγω της ευχάριστης γεύσης του και των ευεργετικών του αποτελεσμάτων. Το προϊόν περιέχει εκχύλισμα εκλεκτού πράσινου τσαγιού που έχει αντιοξειδωτικές δράσεις, ωφέλιμες για τους καπνιστές και βοηθάει ως σύμμαχος στο αδυνάτισμα τους υπέρβαρους.

Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Άγγλοι στρατιώτες που πολεμούσαν στην Αφρική έπινα κρύο τσάι για να μετριάσουν τη δίψα τους.

 

Και λίγη ιστορία

Το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης το 1789, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, ήταν «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα». Η κυβέρνηση του Βισύ υπό τον στρατάρχη Πετέν, που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατακτητές, το αντικατέστησε με το «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Έκτοτε ο πατριωτισμός έγινε το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων, όπως είπε ο Σάμουελ Τζόνσον.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey