Λίγα απ’ όλα

25/08/2016 - 13:42

Σεβασμός στο θεσμό

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ενώ ήταν καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης της Ν.Δ., ποτέ δεν καταφέρθηκε προσωπικά κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Πρωθυπουργού και αργότερα ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όταν ως Πρωθυπουργός επισκεπτόταν τον Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει, ποτέ δεν έβαζε το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Τον σεβόταν. Σας υπενθυμίζω ότι ο Καραμανλής έφερε τον Ανδρέα απ’ την Αμερική και τον διόρισε στο ΕΚΚΕ, κατά παράκληση του πατέρα του Ανδρέα που ήταν τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης... Σωτήριον έτος 1961, αν δεν κάνω λάθος.

 

Σεβασμός στο θεσμό (2)

Τις προάλλες, στην επέτειο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο φωτογραφήθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Πάκης) 66 ετών με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα 42 ετών και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 48 ετών.

Ο Πρόεδρος καθόταν σεμνά με ίσια τα πόδια, οι δύο νέοι ηγέτες με ένα πάνω στο άλλο το πόδι. Θα μου πείτε και τι μ’ αυτό; Εμένα το γέροντα με σόκαρε, διότι ο σεβασμός στο θεσμό τον αξιώνει στα μάτια του λαού και ακόμα η αυταρέσκειά τους ήταν προκλητική, γιατί αμφότεροι δεν έχουν προσφέρει τίποτα το αξιόλογο.

 

Κώστας Καραμανλής, ο μικρός

Τελευταία ακούγεται συχνά πυκνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αποτελεί «εθνικό κεφάλαιο». Ας μην τρελαθούμε.

Ο μικρός Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός λόγω ονόματος και μόνο. Ο κομματισμός, η φαυλοκρατία επί κυβερνήσεώς του γιγαντώθηκαν. Σ’ αυτό βοήθησε και ο κ. Παυλόπουλος ως υπουργός του με τους χιλιάδες διορισμούς.

Αφού χρεοκόπησε το κράτος, την «κοπάνησε» και έκτοτε παριστάνει το σιωπηλό Βούδα. Με τους ανθρώπους του και τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ευελπιστώντας να ξαναπάρει την οικογενειακή επιχείρηση (Ν.Δ.) στα χέρια του.

 

Τι διαβάζω απ’ τις εφημερίδες

Τα τελευταία χρόνια διαβάζω δύο με τρεις κυριακάτικες αθηναϊκές εφημερίδες και το «ΕΜΠΡΟΣ». Ακούω ραδιόφωνο, ελάχιστη τηλεόραση τώρα το καλοκαίρι και έχω τις πληροφορίες που θέλω από έγκυρες πηγές όλου του φάσματος. Με τη νέα τεχνολογία δεν θέλησα να ασχοληθώ ή ακριβέστερα δεν βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος να με διδάξει.

Αγόρασα ένα ακριβό laptop, το οποίο χάρισα αργότερα στον πρωτότοκο εγγονό μου και εκείνος το παραχώρησε στη μάνα του. Έτσι εξακολουθώ να γράφω με το χέρι όσα προορίζονται για τη στήλη μου και να επικοινωνώ με τα δύο μου παιδιά, που ζουν εκτός νησιού, με επιστολές. Το τηλέφωνο το χρησιμοποιώ σε έκτακτες περιπτώσεις.

Μερικές φορές τις απορίες μου, τις ιστορικές άγνοιές μου, τις ικανοποιεί η Ελένη με το «τάμπλετ».

 

Τι διαβάζω απ’ τις εφημερίδες (2)

Θα ξεκινήσω ανάποδα. Τι δεν διαβάζω. Δεν διαβάζω άρθρα, βιβλία πολιτικών που δοκιμάστηκαν στην πράξη και απέτυχαν. Δεν διαβάζω δηλώσεις αρχηγών κομμάτων εν ενεργεία όλων των αποχρώσεων.

Δεν διαβάζω ό,τι έχει σχέση με ποδόσφαιρο, ζώδια, άστρα, χαρτιά ταρώ, διαφημίσεις... Τέλος, δεν διαβάζω εξειδικευμένα άρθρα που δεν κατανοώ ή άρθρα γνωστών δημοσιογράφων που δεν συμπαθώ, γιατί ξέρω τι κουμάσια είναι. Το τελευταίο δεν αφορά το «ΕΜΠΡΟΣ». Την άλλη Πέμπτη τα λοιπά.

Δεξιά διαβούλευση

Η Ν.Δ., προκειμένου να καταρτίσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ανήρτησε στον ιστότοπό της ερωτηματολόγιο με συγκεκριμένες ερωτήσεις και κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν.

Ανταποκρίθηκαν 24.677 πολίτες. Το 88%, ήτοι 21.715 πολίτες, ζήτησαν μείωση κρατικών δαπανών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και μείωση φόρων (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Ασφαλιστικές εισφορές, Φόρος Εισοδήματος κ.λπ.).

Δεν ξέρω τι θα επιτύχει ο κ. Μητσοτάκης με την προσπάθειά του αυτήν να εκσυγχρονίσει τη Ν.Δ., ξέρω όμως ότι οι εσωκομματικές αντιδράσεις είναι πολλές και ο Βούδας καραδοκεί! 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey