Λίγα απ’ όλα

21/07/2016 - 13:59

 

Ένας φίλος απ’ τα παλιά

Τον πρωτογνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στην Κατερίνη και τον ξεχώρισα. Έκτοτε δεν συναντηθήκαμε αρκετές φορές, γιατί οι δρόμοι μας χώρισαν. Εκείνος επέστρεψε στους Ασκητές της Ροδόπης, εγώ ύστερα από είκοσι τρία χρόνια απουσίας γύρισα στο νησί μας μόνιμα.

Κι όμως η επαφή δεν χάθηκε. Πάντα έβρισκε την ευκαιρία να με αιφνιδιάζει: μ’ ένα γράμμα, μ’ ένα τηλεφώνημα, μ’ ένα βιβλίο, μ’ ένα σουτζούκ λουκούμ απ’ την Κομοτηνή, μ’ ένα τσίγκλισμα... Στο τελευταίο είναι αρχιτεχνίτης...

Τις προάλλες έλαβα ένα βιβλιαράκι με τίτλο «Παραμύθι Μέρτζη, Μέκη και Παραμυθάς» και την υποσημείωση «τι παραμύθι να σας πω που παραμύθι είμ’ εγώ!» Ένα τέτοιο παραμύθι μόνο ο Βασίλης Φαρασόπουλος μπορούσε να γράψει.

Γέροντα, δεν σε ξεχνώ και το ξέρεις.

 

Να εξαντλήσουν την τετραετία

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, καθημερινά διαβάζαμε στις εφημερίδες και ακούγαμε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις ότι μαθητές λιποθυμούσαν από ασιτία, απελπισμένοι πολίτες αυτοκτονούσαν, γιατί η πολιτική των διαπλεκόμενων τούς έφτασε στα όριά τους. Και οι απεργίες, οι στάσεις εργασίας, οι διαμαρτυρίες είχαν διαλύσει τη χώρα.

Και ω του θαύματος, από το 2015, που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, όλα αυτά τα δραματικά εξαφανίστηκαν αυτομάτως! Έμεινε μόνο το αίμα των θυμάτων της «ΜΑΡΦΙΝ» να ζητάει δικαίωση.

Επειδή η κυβέρνηση της συμφοράς αλλά και αρκετοί οπαδοί της δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν τα λάθη και την ανικανότητά τους, αφήστε τους να εξαντλήσουν την τετραετία και όποιος αντέξει! Προσωπικά πιστεύω ότι τα πολιτικά και ανθρώπινα λάθη εξοφλούνται σε αυτόν τον κόσμο!

 

«Γιατζίδα»

Έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν με την εφημεριδούλα που γράφει, επιμελείται και εκδίδει ο Στρατής Δεδέκης από τον Πλακάδο. Η «Πλακαδιανή Σατιρική Εφημεριδούλα “Χουρατατζίδσα” Μηνιάτικη έκδοση», σε καθαρή και αβίαστη ντοπιολαλιά, σχολιάζει, σατιρίζει, προβάλλει ποικιλία επίκαιρων θεμάτων από έναν άνθρωπο που δεν έχει τελειώσει ανώτερα σχολεία, ούτε καν μέσης εκπαίδευσης. «Τζάμπα, χουρίς παράδις, πάντα θα κυκλοφορώ, ούλα θα τα σατιρίζω μι τουν τρόπο που μπουρώ.

Στρατή, έχεις την αγάπη, τη συμπάθεια και το θαυμασμό μου.

 

Και λίγη ιστορία

Όταν ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος ήταν υπουργός Εξωτερικών, αποφάσισε να κάνει διοικητή του Αγίου Όρους τον κ. Σταύρο Π. Ψυχάρη, διευθυντή των εφημερίδων του Συγκροτήματος Λαμπράκη «ΔΟΛ».

Ο διοικητής του Αγίου Όρους πρέπει να έχει απαραιτήτως πτυχίο Ανωτάτης σχολής και ο κ. Ψυχάρης δεν είχε. Τότε ο κ. Πάγκαλος επικαλέστηκε τις διαλέξεις που είχε κάνει ο κ. Ψυχάρης στους φοιτητές δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου και πραγματοποίησε το διορισμό!

Πρέπει να επισημάνω ότι ο κ. Ψυχάρης έχει μελετήσει και ζήσει την πολιτική ιστορία της Ελλάδας όσο λίγοι δημοσιογράφοι.

 

Σκόρπια απ’ εδώ κι απ’ εκεί

1. Η Ελλάδα με τη μικρότερη αναγνωσιμότητα στο δυτικό κόσμο έχει τις περισσότερες εφημερίδες χάρη στις κρατικές επιχορηγήσεις, φανερές και αφανείς.

2. Κύριε Τσίπρα, όταν δεν πάει καλά το μαγαζί, αλλάζεις το εμπόρευμα και όχι τις καρέκλες.

3. Από το 2008 ως σήμερα, 427.000 Έλληνες μετανάστευσαν για να βρουν εργασία από 15 έως 64 χρονών.

4. Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών ΕΜΠ κατέχει την 29η θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες τεχνικές σχολές του κόσμου.

5. «Είναι καλύτερα να μιλούν άσχημα για σένα παρά να μη μιλούν καθόλου», Όσκαρ Ουάιλντ

6. Η νοοτροπία των αριστερών να μη σχολιάζουν και να υποστηρίζουν ό,τι προτείνει το κόμμα εξηγεί και την ψήφιση του μνημονίου χωρίς αντίδραση.

7. Μετά την Αγία Σοφία, που έκτισε ο Ιουστινιανός, μόνο τρία κτίσματα μπόρεσαν να την ξεπεράσουν σε όγκο, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey