Λίγα απ’ όλα

07/07/2016 - 14:50

ΔΕΗ και απλήρωτοι λογαριασμοί

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς την εταιρεία αγγίζουν τα 2,7 δις ευρώ. Αν δεν υπήρχε η συγκυρία του φτηνού πετρελαίου, η ΔΕΗ θα είχε χρεοκοπήσει. Για τους τόκους των δανείων που έχει συνάψει με πιστωτικά ιδρύματα πληρώνει ετησίως 170 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία χάνει μηνιαίως το 1% των πελατών της, οι οποίοι προτιμούν τις ιδιωτικές ηλεκτρικές εταιρείες που προσφέρουν φτηνότερα τα προϊόντα τους.

 

Φεύγουν οι καλοπληρωτές

Μέχρι σήμερα ένα 9% πελατών της ΔΕΗ έχει στραφεί στις ιδιωτικές ηλεκτρικές εταιρείες. Για να διακόψει ένας πελάτης τη συνεργασία με τη ΔΕΗ πρέπει να έχει εξοφλήσει όλους τους προηγούμενους λογαριασμούς προς την εταιρεία. Επομένως, αυτοί που φεύγουν είναι οι καλοπληρωτές.

Για να σταματήσει η ΔΕΗ τη διαρροή των πελατών της προς τις ιδιωτικές εταιρείες, καθιερώνει από 1-7-2016 έκπτωση 15% προς τους καλοπληρωτές! Η εταιρεία αυτή θα πουληθεί σε δημοπρασία και θα ακολουθήσει την τύχη των «κόκκινων δανείων».

Δυστυχώς, οι πολιτικές αμαρτίες πληρώνονται από το λαό με τόκο και επιτόκιο.

 

Ο αθώος λαός

«Η θεωρία ότι ο λαός είναι αθώος και σοφός, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι τον παραπλανούν ή τον ωθούν να πάρει στραβές αποφάσεις, είναι μόνο για κομπογιαννίτες δημοσιογράφους και τυχοδιώκτες πολιτικούς όλων των αποχρώσεων. Ο λαός ξέρει τι κάνει... δυστυχώς!

Κάπου το διάβασα και σας το μεταφέρω. Δεν θυμάμαι πού.

 

Δούκας Πουλέλλης - Σπύρος Κατζανός

Πέθαναν πρόσφατα δύο συγχωριανοί μου Κατωτριώτες, πλήρεις ημερών.

Ο Δούκας από τη Μυχού, αγροφύλακας και ιεροψάλτης, υπήρξε νοικοκύρης και έντιμος. Ευγενικός και προσηνής ήταν αγαπητός απ’ την πλειοψηφία των συγχωριανών μας.

Ο Σπύρος, ελαιοτριβαίας από οικογενειακή παράδοση και ερασιτέχνης ιεροψάλτης, ήταν ένα ανήσυχο προοδευτικό πνεύμα. Είχε δίπλωμα οδήγησης από τη δεκαετία του ’40. Το ελαιοτριβείο που κληρονόμησε το προήγαγε και το εκσυγχρόνισε. Τον θαύμαζα.

Ο πρώτος ήταν 93 και ο δεύτερος 94 ετών. Στις οικογένειές τους εύχομαι να ζήσουν και να τους θυμούνται, γιατί υπήρξαν καλοί γονείς. Στους Χριστόφα Πουλέλλη και Γιώργη Κατζανό την αγάπη μου.

 

Διέλυσαν τους συνεταιρισμούς

Ο μεγάλος Έλληνας Ελευθέριος Βενιζέλος δημιούργησε τους συνεταιρισμούς για να απαλλάξει τους αγρότες από την εκμετάλλευση των ιδιωτών ελαιοτριβαίων.

Όντως οι συνεταιρισμοί με χρηστές διοικήσεις είχαν μια ανοδική αναπτυξιακή πορεία με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά ελαιοτριβεία να περιορίζουν τον κύκλο των εργασιών τους και μερικά να κλείνουν. Βεβαίως, δεν έλειψαν και από τους συνεταιρισμούς οι καταχρήσεις και οι κακές διοικήσεις.

Την κάτω βόλτα άρχισαν να παίρνουν οι συνεταιρισμοί όταν ο κομματισμός μπήκε στις διοικήσεις και καταργήθηκε η εποπτεία. Επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ αυτά. Αποτυχημένοι επαγγελματίες, άσχετοι και άνεργοι εισήλθαν στα διοικητικά συμβούλια και τα διέλυσαν.

Προχθές διεξήχθησαν εκλογές στο συνεταιρισμό Παπάδου. Από τους 450+ συνεταίρους προσήλθαν 32 και εξέλεξαν διοικητικό συμβούλιο! Αίσχος!

 

Δήμος Πεντέλης Αττικής

Ο Δημήτριος Στεργίου είναι δήμαρχος Πεντέλης επί 20 χρόνια. Ο Δήμος Πεντέλης και γενικά η περιοχή θεωρείται από τις πλέον ευημερούσες περιοχές της Αττικής, από τις πιο πλούσιες.

Και όμως επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ μέσα σε ένα εξάμηνο τα 80 δέματα με βασικά είδη διατροφής έγιναν 200 το 2010, έγιναν 600 το 2016 και τις γιορτές 1.000!

Ο Δήμος λειτούργησε δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τα άπορα παιδιά με 20 μαθητές σε πρώτη φάση. Σήμερα την ενισχυτική διδασκαλία παρακολουθούν 150 μαθητές. Μιλάμε για Πεντέλη!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey