Λίγα απ’ όλα

30/06/2016 - 15:01

Φαρμακοποιοί - η δική τους αλήθεια

Ενοχλήθηκε ο κ. Βαλτάς γιατί απεκάλεσα τον κλάδο των φαρμακοποιών συντεχνία. Ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, με προσβάσεις στην πολιτική και διαθέτοντας ισχυρή κοινωνική πρόσβαση, κατάφεραν να αποκτήσουν ισχυρά προνόμια σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Τέτοιες επαγγελματικές ομάδες, όπως φαρμακοποιοί, δικηγόροι, ταξιτζήδες, φουρναραίοι, φορτηγατζήδες κ.ά., κατάφεραν να «κατοχυρώσουν» τα επαγγέλματά τους, να πουλούν τις άδειες και να εισπράττουν σημαντικά ποσά, αποτελώντας τροχοπέδη στους νέους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Φαρμακοποιοί - η δική τους αλήθεια (2)

Με το Γ΄ Μνημόνιο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, 216 σκευάσματα εισέρχονται στην ελεύθερη αγορά και μπορούν να πουλιούνται από τα σούπερ μάρκετ. Κατά την άποψή μου, μετά την έξοδό τους από τα φαρμακεία, οι τιμές θα μειωθούν αισθητά. Αντιθέτως, κατά την άποψη του κ. Βαλτά, οι τιμές θα διπλασιαστούν και τριπλασιαστούν.

Κατά τον κ. Βαλτά, το «Tears Naturale Free» πουλιέται στα φαρμακεία προς 5,43 ευρώ και στην ελεύθερη αγορά της Ευρώπης προς 8,80 ευρώ. Ίδομεν και αναμένομεν.
Τέλος, ο κ. Βαλτάς δήλωσε ότι το θέμα με τον κ. Πάλλη δεν το πολιτικοποίησε εκείνος, αλλά ο κ. βουλευτής , ο οποίος δήλωσε ότι τον ενδιαφέρουν οι νέοι φαρμακοποιοί, διότι «ανάμεσα στους φαρμακοποιούς, όπως και σε όλους τους πολίτες, υπάρχουν φτωχότεροι και πλουσιότεροι». Τέλος.

Όταν έχεις το γνώθι σαυτόν!

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012 ετέθη το ερώτημα (το επαναφέρω, γιατί λες ότι ήταν χθες): «Ποιοι Ευρωπαίοι νομίζετε ότι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και οι πιο αξιόπιστοι;»

Απάντηση: «Οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πολωνοί και οι Τσέχοι ψήφισαν «οι Γερμανοί».

Και οι Έλληνες απάντησαν τους εαυτούς τους. Αυτά! Μασκαρά, Γκρέκο, μασκαρά...

Η οικονομία της Ρωσίας

Η Ρωσία των 144 εκατομμυρίων κατοίκων θεωρείται μία από τις πλουσιότερες του κόσμου και ανήκει στους G20.

Και όμως η οικονομία της Ρωσίας είναι μικρότερη από της Ιταλίας ή της Ολλανδίας, και όμως εξακολουθούμε να τη θεωρούμε υπερδύναμη. Υπάρχει εξήγηση όμως.

ΕΡΤ - Σαμαράς - Τσίπρας

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διόρισαν στην ΕΡΤ τόσους κομματικούς πελάτες, άσχετοι οι περισσότεροι, που στην κυριολεξία δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, πιεζόμενη από τις Βρυξέλλες και επειδή φοβόταν να απολύσει τους υπεράριθμους, έκλεισε και τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Και ξεσηκώθηκαν οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και ορισμένοι επώνυμοι και μετέτρεψαν τη χώρα σε άναρχο κράτος. Κέρδισαν τις εκλογές και ξαναλειτούργησαν και τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Σήμερα στην ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 εργάζονται 2.500 υπάλληλοι και ο κ. Παππάς, ο γνωστός ντε, δήλωσε ότι είναι υπεράριθμοι και πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Αλήθεια, τι τους λες;

Έντιμε ΣΥΡΙΖΑΙΕ, αν είχες μια καντίνα σε κοσμική παραλία, θα εμπιστευόσουν ως διαχειριστή υπουργό του κ. Τσίπρα;

Προνόμια βουλευτών απαράβατα!

Από το 2012 έκθεση του ΚΕΠΕ πρότεινε ότι είναι απαραίτητο τα παρακάτω προνόμια των βουλευτών να περικοπούν ή να μειωθούν. Πρόκειται για τα εξής:

1. Μείωση των μελών του υπουργικού συμβουλίου σε 25 (40 ήταν επί Σαμαρά-Βενιζέλου, 46 σήμερα επί Τσίπρα).

2. Κατάργηση της διάθεσης αυτοκινήτων στους βουλευτές Αθηνών και Πειραιά. Αμ δε!

3. Μείωση διάφορων ατελειών (τηλέφωνα, εισιτήρια κ.λπ.) στα 500 ευρώ μηνιαίως. Σώπα καλέ!

4. Κατάργηση της αμοιβής για συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα. Όχι δα, κοπιάζουν!

5. Περικοπή στο μισό του επιδόματος γραφείου κατοικίας.

6. Μείωση στο μισό των υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι από το Δημόσιο στα γραφεία των βουλευτών.

Κανένα από τα παραπάνω προνόμια των βουλευτών δεν κατήργησαν οι Σαμαροβενιζέλοι, τίποτα δεν μείωσαν οι «έντιμοι» και «αξιοπρεπείς» Τσιπροκαμένοι.

Αντιθέτως, έχουν αφορολόγητη και τη μισή βουλευτική αποζημίωση!

Μπράβο, Στέλλα Γ. Σπύρου

Είναι ψυχολόγος στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο και αρθρογραφεί στο «Εμπρός». Την προηγούμενη βδομάδα διάβασα το άρθρο με τίτλο «Τα παιδιά δεν βγαίνουν από τα μανιτάρια» και αναφώνησα: «Μπράβο, κορίτσι μου, είσαι επιστήμων!

Πρέπει να φώναξα πολύ δυνατά, γιατί ο Κεμάλ, ο σκύλος μου, έβγαλε κραυγή... Να το διαβάσετε το άρθρο, γονείς. Αξίζει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey