Λίγα απ’ όλα

23/06/2016 - 16:00

Εκλογή δικαστών

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε η κ. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.
Η κ. Δημητρίου προέρχεται από τον κλάδο των εισαγγελέων και ήταν πέμπτη στη σειρά της επετηρίδας. Γεννήθηκε το 1952 στο Αίγιο Αχαΐας και έχει ασχοληθεί συστηματικά με θέματα ανηλίκων. Είναι εισαγγελέας «παλαιάς κοπής» και δεν της βγαίνει εύκολα το «αθώος»!

Παρ’ όλα αυτά, έχει πολύ καλή γνώση περί της τεχνολογίας. Τη διακρίνει θρησκευτική συνείδηση, είναι συναδελφική και ανθρώπινη. Έχει δύο παιδιά, το ένα δικηγόρος, και ο άνδρας της, δάσκαλος στο επάγγελμα, έχει πεθάνει από καιρό. Πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία της. Έτυχε μεγάλης δημοσιότητας με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ συγγενικά του ονόματα και καταδικάστηκε.

Εκλογή δικαστών (2)

Τα στοιχεία που παρέθεσα παραπάνω τα συγκέντρωσα από τις κυριακάτικες εφημερίδες «Βήμα» και «Καθημερινή».
Η κ. Δημητρίου θα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την 1η Ιουλίου του 2016 μέχρι τον Ιουλίου του 2019. Στην Ιταλία την ηγεσία της Δικαιοσύνης την εκλέγει το σώμα των δικαστών και όχι η κυβέρνηση και, κατά την ταπεινή και τελείως άσχετη γνώμη μας, αυτό είναι το πλέον φυσιολογικό.

Πάντοτε με γοήτευε η νομική επιστήμη και ο κλάδος των δικαστών, αλλά ως μαθητής δεν ήμουν τόσο καλός για να την επιτύχω. Αργότερα προσπάθησα διά της Παντείου να εισέλθω στη Νομική, αλλά δεν ολοκλήρωσα. Το απωθημένο μου κάλυψε η κόρη μου που έγινε δικηγόρος, παρόλο που προέτρεψα τα παιδιά μου να προτιμήσουν τον εκπαιδευτικό κλάδο.

«Απιδιάς Λάκκος»

Από τη Δευτέρα 13 τρέχοντος μηνός βρισκόμαστε στο εξοχικό μας στη θέση «Απιδιάς Λάκκος», τοποθεσία που ανήκει στον Πλακάδο της Γέρας, πλησίον της θάλασσας. Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα Ευρειακής και Περάματος επί του παραλιακού δρόμου του κόλπου Γέρας. Εδώ θα παραμείνουμε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, αν όλα πάνε καλά.

Η κάθοδος στο εξοχικό έχει τη δική της ιστορία, η οποία επαναλαμβάνεται χωρίς μεταβολές επί σειρά ετών. Πρώτα αρχίζουμε με την καθαριότητα του σπιτιού και του γύρω χώρου. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και δύο εβδομάδες. Έπεται η σταδιακή μεταφορά των τζαντζαλομάντζαλων. Ακολουθούν σκυλιά, γάτες, κότες, κουνελάκια και τελευταία οι άνθρωποι.

Απολαμβάνω περισσότερο την προετοιμασία καθόδου παρά την οριστική εγκατάσταση. Κάθομαι τ’ απογεύματα στη βεράντα ανάμεσα σε πολύχρωμες ροδοδάφνες, μπουκαμβίλιες, ροδιές και οργιώδεις πρασινάδες, ακούω τα αγριοπούλια, τα γαβγίσματα των σκύλων, τα κουδούνια των κοπαδιών και διαβάζω τα βιβλία που δεν μπόρεσα να τελειώσω το χειμώνα. Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, τον οποίο προτιμώ από τον επουράνιο...

Βιβλία για τη γιορτή του πατέρα

Από την κόρη μου Ελευθερία, που ζει μόνιμα στην Πάτρα, έλαβα για τη γιορτή του πατέρα δύο εξαιρετικά βιβλία:

1. Κώστας Μελάς, Οι σύγχρονες κρίσεις του Παγκοσμίου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος (1974-2008), Εκδόσεις «Λιβάνη».

2. Μιχάλης Μιτσόπουλος και Θοδωρής Πελαγίδης, Κατανοώντας την κρίση στην Ελλάδα, Εκδόσεις «Ψυχογιός».

Δεν τα έχω διαβάσει ακόμα. Σύντομα τελειώνω τον «Πούτιν».

Η βότκα και οι Ρώσοι

Η βότκα είναι το εθνικό ποτό των Ρώσων και εμφανίστηκε πριν από 500 χρόνια. Βότκα στα Ρώσικα σημαίνει «νεράκι»! Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, 8.000.000 Ρώσοι είναι αλκοολικοί, όπως και 2.000.000 Ρωσίδες. Ακόμα, 500.000 ανήλικοι κάτω των 15 ετών υποφέρουν από εξάρτηση από αλκοόλ!

Στη Ρωσία το αρχικό εκλεκτό ναρκωτικό ήταν η βότκα. Αλλά και σήμερα οι Ρώσοι αποδίδουν ιατρικές, σχεδόν υπερφυσικές, ιδιότητες στο εθνικό ποτό τους.

Η βότκα και οι Ρώσοι (2)

Γονείς βουτούν στη βότκα μπαμπάκι, με το οποίο τρίβουν τα παιδιά τους για να τους κατεβάσουν τον πυρετό ή να ανακουφίσουν κάποιο πόνο στο αφτί. Για τους ενήλικους, η βότκα με πιπέρι θεωρείται αποτελεσματικό γιατρικό για το κρύωμα και η βότκα με το αλάτι για το στομαχόπονο.

Μάλιστα κάποιοι πυρηνικοί επιστήμονες έπιναν για να προστατευτούν από τη ραδιενέργεια... Ο αριθμός των Ρώσων που πεθαίνουν από αλκοολική δηλητηρίαση κάθε χρόνο έχει διπλασιαστεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey