Λίγα απ’ όλα

16/06/2016 - 14:07

Φαρμακοποιοί - η δική τους αλήθεια

Με πήρε στο τηλέφωνο ο κ. Βαλτάς, πρόεδρος των φαρμακοποιών Λέσβου, και με ευγενικό τρόπο διαμαρτυρήθηκε για το σχόλιό μου με τίτλο «Γιώργος Πάλλης, φαρμακοποιός».
Αντιθέτως, ο υπογράφων ξέχασε στην αρχή την αγωγή του και δεν συμπεριφέρθηκε όπως άρμοζε στην περίπτωση! Αργότερα οι κουβέντες κύλησαν ομαλά!
Πάγια αρχή της στήλης είναι να δημοσιεύει και τις αντίθετες απόψεις, όσο επικριτικές και αν είναι, αλλά πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ευπρέπειας και αυτό θα κάνει και τώρα:

 

Φαρμακοποιοί - η δική τους αλήθεια (2)

Οι θέσεις και απόψεις του κ. Βαλτά αυτούσιες: «Κύριε Δελόγκο, σας αποστέλλω την επιστολή του κ. Πάλλη και την απάντησή μου σχετικά με την απάντηση του ΠΦΣ για την παραπομπή των φαρμακοποιών-βουλευτών σε πειθαρχικό συμβούλιο.
Σας ενημερώνω ότι μειοψήφησα στην ψηφοφορία για την παραπομπή του συναδέλφου κ. Πάλλη στο πειθαρχικό, διότι θεωρώ ότι λειτούργησε ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως φαρμακοποιός συνάδελφος. Για τις πολιτικές πράξεις του λοιπόν θα τον κρίνει ο λεσβιακός λαός και όχι οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί.
Εφόσον όμως δηλώνει φαρμακοποιός, όπως πράττει στη δήλωση που σας επισυνάπτω, τότε θα κριθεί και για τις πράξεις του εναντίον των συναδέλφων του φαρμακοποιών.
Τέλος, σας επισυνάπτω ενημερωτικό υλικό σχετικά με την είσοδο των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.
Δείτε τα παραδείγματα της “Voltaren” (Βολταρέν) και των σταγόνων για τα μάτια και θα διαπιστώσετε ότι με την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ οι τιμές τους θα εκτοξευτούν 2-3 φορές πάνω απ’ ό,τι έχουν στα φαρμακεία. Τα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία βρίσκονται σε καθεστώς διατίμησης, ενώ μετά την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ θα βρίσκονται σε καθεστώς απελευθέρωσης».
Αυτή είναι η επιστολή του κ. Βαλτά. Για το «ενημερωτικό υλικό» που αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ και άλλα τινά την άλλη Πέμπτη.

Περί «κόφτη» ο λόγος

Τι είναι λοιπόν ο περιβόητος «κόφτης» που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ με το τρίτο μνημόνιο;
Είναι μηχανισμός που τίθεται αυτομάτως σε λειτουργία αν διαπιστωθεί απόκλιση από τα κρατικά έσοδα. Σε περίπτωση οποιασδήποτε απόκλισης του προϋπολογισμού και αν δεν εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για να ληφθούν νέα μέτρα, ο «κόφτης» ενεργοποιείται αυτομάτως και περικόπτει μισθούς, συντάξεις, δαπάνες του Δημοσίου κ.λπ.

Κινέζικη σοφία

Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο κινέζικος λαός τρέφει φιλικά συναισθήματα προς το δικό μας, γιατί τιμά την ιστορία μας και τη σοφία των προγόνων μας.
Θα διαβάσετε «παραινέσεις» του Κινέζου φιλοσόφου Κουόνγκ Τσέου.
«Αν δώσεις ένα ψάρι σ’ έναν άνθρωπο, θα φάει μία φορά». Αν τον μάθεις να ψαρεύει, θα τρώει σ’ όλη του τη ζωή».
«Αν τα σχέδιά σου είναι για έναν χρόνο, φύτεψε σπόρους, αν είναι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο, αν είναι για 100 χρόνια, μόρφωσε το λαό».
«Σπέρνοντας μία φορά σπόρους, σοδιάζεις μία φορά, φυτεύοντας ένα δέντρο, σοδιάζεις δέκα φορές, τέλος, μορφώνοντας το λαό, σοδιάζεις εκατό φορές».

«Τουρκογενή επώνυμα»

Ο κ. Βασίλης Ψαριανός, φιλόλογος καθηγητής, γεννήθηκε στη Βρίσα. Γράφει τακτικά στο «Εμπρός» και είναι συγγραφέας σημαντικών βιβλίων.
Πρόσφατα διάβασα «Τα οικογενειακά ονόματα των Λεσβίων - Τουρκογενή Επώνυμα» από τις εκδόσεις «Αιολίδα». Δείγματα:
Τσιρτσής: πραματευτής-γυρολόγος
Τσολάκης: κουλός μονόχειρας
Ζερδελής: θεοπάλαβος ή φαγητό με ρύζι και ζάχαρη.
Ζερβάς: σαχλαμάρας
Ζορμπάς: ταραξίας, άτακτος
Δουμάκης: καπνός
Δούσμανης: εχθρός
Γιακαλής: κολάρο με γιακά
Γιασσάς: ηλικιωμένος.
Είναι πολύ ενδιαφέρον και τιμάται μόνο 9 ευρώ.

Του Ανδρέα Παπανδρέου

Στις 23 Ιουνίου 1996 πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αφιέρωμα.
Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, πιστός συνοδοιπόρος του Γιώργου Παπανδρέου (Γέρου), δεν ακολούθησε τον Ανδρέα στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Τον τρόμαξε ο εξτρεμισμός του και προτίμησε να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή (μεγάλου).
Τέλη της δεκαετίας του ’80, σε μία δεξίωση συναντήθηκαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου:
Παπακωνσταντίνου χαμογελώντας: «Αν ήξερα, Ανδρέα, ότι θα ήσουν τόσο ασυνεπής, θα είχα μείνει μαζί σου» (γνωστές «κωλοτούμπες» του Ανδρέα για βάσεις, ΕΟΚ, ΝΑΤΟ κ.λπ.)
Ανδρέας: «Εγώ, Μιχάλη, δεν ήξερα ότι είσαι τόσο κουτός ώστε να μην το αντιληφθείς».
Αυτή είναι η πολιτική ιστορία της χώρας μας και αυτοί οι ηγέτες της. Κατ’ εικόνα και ομοίωση του λαού τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey