Σταράτες κουβέντες

26/05/2016 - 14:38

Η θέση των επικεφαλής των νοσοκομείων είναι θέση διοικητική. Η διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών σπουδάζεται. Πέρα από τη γενική διοίκηση, έχουμε και εξειδικευμένες διοικήσεις, όπως είναι αυτή των νοσοκομείων, που χρήζουν ιδιαίτερων σπουδών.

Η θέση των επικεφαλής των νοσοκομείων είναι θέση διοικητική. Η διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών σπουδάζεται. Πέρα από τη γενική διοίκηση, έχουμε και εξειδικευμένες διοικήσεις, όπως είναι αυτή των νοσοκομείων, που χρήζουν ιδιαίτερων σπουδών.

Ο Βασίλης Μουζάλας, τέως διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και δικαίως τοποθετήθηκε σ’ αυτήν τη θέση. Άνθρωπος μιας διαφορετικής κουλτούρας, λόγω της παραμονής του στο εξωτερικό, έδωσε άλλη πνοή στη ζωή του νοσοκομείου, χωρίς να προκαλεί, χωρίς να επιδιώκει την προβολή, χωρίς παρεμβολές στον Τύπο...
Δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά θα τον τιμώ και θα τον θυμάμαι.

«Πλαστικά Κρήτης»
Θλίβομαι ειλικρινά όταν διαβάζω στις εφημερίδες και ακούω στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο για τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και αφήνουν στο δρόμο ανθρώπους που σπουδάζουν τέκνα, που πληρώνουν δάνεια, που μεγαλώνουν μικρά παιδιά.

Ευτυχώς, υπάρχουν και ορισμένες επιχειρήσεις που όχι μόνο δημιουργούν στον τόπο τους, αλλά μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους και εκτός Ελλάδας και μας κάνουν να καμαρώνουμε και να αισιοδοξούμε.
Μια τέτοια είναι και τα «Πλαστικά Κρήτης», με έδρα το Ηράκλειο. Με παραγωγικές μονάδες στην Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία, με 12 MW αιολικό πάρκο στην Κρήτη και με φωτοβολταϊκά πάρκα 340 KW και σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών. Δεν χάθηκε η ελπίδα, ανάδελφο έθνος. Η Ελλάδα αντιστέκεται.

Δημόσιοι υπάλληλοι - Στατιστικά στοιχεία
Επιτέλους, αυτή η χώρα μπόρεσε να μετρήσει τους εργαζομένους στο Δημόσιο και να τους κατατάξει σε κατηγορίες ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο. Ιδού λοιπόν:
Σήμερα εργάζονται στο Δημόσιο 566.913 υπάλληλοι. Απ’ αυτούς οι 34.128 είναι απόφοιτοι Δημοτικού Σχολείου, οι 111.681 έχουν τελειώσει Γυμνάσιο ή Λύκειο, οι 53.006 είναι απόφοιτοι ΤΕΙ και οι 225.971 έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο.

Από τους απόφοιτους ΤΕΙ και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 18.606 έχουν μεταπτυχιακό, οι 2.983 διδακτορικό και οι 2.330 έχουν τελειώσει Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ. (2)
Έχουμε 10.169 πανεπιστημιακούς δασκάλους, εκ των οποίων οι 615 έχουν μεταπτυχιακό και οι 8.987 διδακτορικό.

Το «τρομερό» στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό 10,67%, για το οποίο ο στατιστικός πίνακας σημειώνει «χωρίς πληροφορία». Δηλαδή το κράτος δεν γνωρίζει για 60.497 άτομα ποιου μορφωτικού επιπέδου είναι...
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε σύγχρονη δημόσια διοίκηση, έχουμε μια «δεξαμενή» 33.481 υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών, απ’ την οποία μπορούμε να επιλέξουμε τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση.

Για τον κ. Τσίπρα και άλλα τινά
1. «Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό και λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».
Αβραάμ Λίνκολν

2. «Πρέπει να κρύβει κανείς το ταλέντο του, περιμένοντας την ώρα του».
Ντενγκ Σιαοπίν, πρωθυπουργός της Κίνας
Είναι σοφή η ρήση του Κινέζου πρωθυπουργού. Εάν φανεί το ταλέντο σου πριν την ώρα του, τότε συσπειρώνεται εναντίον σου η ασήμαντη μετριότητα που αποτελεί τη μεγάλη πλειοψηφία της μάζας και σε κατασπαράζει!

Ζώα με μεγαλύτερη κυοφορία
Ο ελέφαντας κυοφορεί το έμβρυο 600 ημέρες, η φάλαινα 520 ημέρες, ο ρινόκερος 490 ημέρες, ο θαλάσσιος ίππος 480 ημέρες και η καμηλοπάρδαλη 360 ημέρες.
Είναι γνωστό ότι όσο αργεί να ενηλικιωθεί ένα ζώο, τόσο περισσότερα χρόνια ζει π.χ. ελέφαντας, άνθρωπος.

Τα μεγαλύτερα νησιά μας
Τα μεγαλύτερα νησιά σε έκταση της Ελλάδας είναι: Κρήτη 8.261 τ.χ., Εύβοια 3.655 τ.χ., Λέσβος 1.630 τ.χ., Ρόδος 1.398 τ.χ., Χίος 842 τ.χ., Κεφαλονιά 781 τ.χ. Κέρκυρα 592 τ.χ., Λήμνος 476 τ.χ., Σάμος 476 τ.χ., Νάξος 428 τ.χ.

Βιβλία με ενδιαφέρον
Διάβασα τελευταία το βιβλίο «Η Κίνα στην αυγή του 21ου αιώνα-η επιστροφή μιας δύναμης» και έμαθα πολλά για την Κίνα μετά το Μάο Τσετούνγκ. Ο Μέγας Ναπολέων ο Α΄ είχε πει πριν από πολλά χρόνια: «Όταν η Κίνα ξυπνήσει, ο κόσμος θα σειστεί».
Το βιβλίο είναι της Στεφανί Μπεσιέρ, εκδόθηκε το 2005 και μεταφράστηκε στα Ελληνικά το 2007 από τις εκδόσεις «Κέδρος». Για όσους ενδιαφέρονται.

Ο Μπερνάντ Σω είπε:
«Η μειοψηφία έχει καμιά φορά δίκιο, αλλά ένα είναι βέβαιο: η πλειοψηφία έχει πάντα άδικο». Σωστά!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey