Σταράτες κουβέντες

19/05/2016 - 14:40

Όταν ήταν μικρή η Έλενα Ακρίτα, η γνωστή δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, συγγραφέας και ηθοποιός, έβρισε άσχημα την υπηρέτρια που είχαν στο σπίτι τους.
Η γιαγιά, απ’ την πλευρά της μητέρας της, της άστραψε ένα ξεγυρισμένο χαστούκι, το οποίο θυμάται μέχρι σήμερα, γυναίκα πια.

Μάθημα απ’ τη γιαγιά!
Όταν ήταν μικρή η Έλενα Ακρίτα, η γνωστή δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, συγγραφέας και ηθοποιός, έβρισε άσχημα την υπηρέτρια που είχαν στο σπίτι τους.
Η γιαγιά, απ’ την πλευρά της μητέρας της, της άστραψε ένα ξεγυρισμένο χαστούκι, το οποίο θυμάται μέχρι σήμερα, γυναίκα πια.
Γιαγιά: «Να θυμάσαι στη ζωή σου ότι βρίζουμε τους ίσους και τους ανώτερούς μάς. Ποτέ τους κατώτερούς μας».
Αυτήν την αρχή η στήλη την έχει κάνει προμετωπίδα χρόνια τώρα.

Προς Άγγελο Κιοσκλή
Διάβασα το τελευταίο σας άρθρο στο «Ε» και συμφωνώ με όσα γράφετε.
Μου φαίνεται, κ. Κιοσκλή, ότι πρώτοι οι Εβραίοι είπαν το ιστορικό απόφθεγμα «τοιούτος έπρεπεν αυτοίς αρχιερεύς» και κάποιος άλλος είπε επίσης ότι οι λαοί επιλέγουν ως ηγέτες αυτούς που τους ταιριάζουν!
Η χώρα έζησε παρόμοια κατάσταση ηθικής και οικονομικής κατάπτωσης το 1909 και οι επαναστάτες του

«Γουδί» κάλεσαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο απ’ την Κρήτη να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Από τους σχολάζοντες ικανούς, υπάρχει ο συγκεκριμένος που θα μας σώσει;
Από ιστορικά δεδομένα, κ. Κιοσκλή, εγώ διαφωνώ με τους Μεσσίες. Τα κόμματα πρέπει να αποκτήσουν αρχές και σύγχρονες δομές που να μη χρειάζονται Μεσσίες. Με την ευκαιρία, ο Χαρίλαος Φλωράκης είπε επακριβώς: «Μερικοί μετρούν το μπόι με τον ίσκιο τους». Δεν διαφέρει και πολύ απ’ αυτό που γράψατε εσείς.

Θερμή παράκληση
Κύριε Διευθυντά του «Εμπρός», σε παρακαλώ θερμά όταν αποθάνω να γράψεις στην εφημερίδα σου: «Σήμερα ... απέθανε ο Στρατής Δελόγκος». Τίποτα άλλο. Το όνομα και η ημερομηνία. Ούτε να επιτρέψεις και σε άλλον να γράψει τι το σχετικό. Εκτός αν θέλει να με βρίσει! Αν δεν το κάνεις, να έχεις την κοινωνική μου κατάρα!

Καθημερινά
Πήγα τη Δευτέρα, εννέα τρέχοντος μηνός, σε έναν πρώην Καποδιστριακό Δήμο να πληρώσω τα τέλη άρδευσης.
Μια ευγενική και πρόθυμη κοπέλα μού είπε ότι ο αρμόδιος υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια και θα επιστρέψει την Τετάρτη, αλλά μπορώ να πληρώσω τα τέλη στο Δήμο του τόπου κατοικίας μου.

Καθημερινά (2)
Το έγγραφο του Δήμου, πλήρες υπογραφών και σφραγίδων με κάτι γραμματάκια που μόνο με μεγεθυντικό φακό μπορείς να διαβάσεις, είναι η αποθέωση της γραφειοκρατίας.
Τελικώς, ήταν «απόσπασμα βεβαιωτικού καταλόγου» και ήταν μόνο για ενημέρωση... Πρώτη φορά λάμβανα κάτι τέτοιο.
Ερώτημα 1ο: Όταν λείπει ο αρμόδιος υπάλληλος, δεν πρέπει να αντικαθίσταται από κάποιον άλλο για να εξυπηρετούνται οι δημότες;
Ερώτημα 2ο: Τα έγγραφα, όπως το συγκεκριμένο, γιατί δεν είναι σαφή και κατατοπιστικά ώστε να κατανοούνται απ’ τους παραλήπτες; Αλλά... ας μην αρχίσω τις κακίες!

Παραλειπόμενα και ένα ερώτημα
Ο Γιώργος Κατσιφάρας, όταν μερικοί υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να καταφέρονται εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε το αμίμητο: «Αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας». Ο άνθρωπος είχε αυτογνωσία και δεν ήταν αχάριστος!
Ερώτημα: Εκτός των πολιτικών, αστυνομικοί φυλάγουν μεγαλοδημοσιογράφους, επιχειρηματίες, δικαστικούς, καλλιτέχνες και ορισμένα ψώνια!
Εκτός από τους δικαστικούς, που ορισμένοι όντως κινδυνεύουν, όλοι οι άλλοι με τους παχυλούς μισθούς γιατί δεν πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να τους προστατεύουν;

Ακούγεται
Ακούγεται συχνά πυκνά ότι η Ν.Δ. στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβάζει ως υποψήφιους για το Δήμο Αθηναίων τον Κώστα Μπακογιάννη ή τον Ηλία Ψινάκη. Οψόμεθα οσονούπω.

Ελιά - λάδι
Η χώρα μας είναι η τρίτη στον κόσμο στην παραγωγή ελαιολάδου μετά την Ισπανία και την Ιταλία, με ετήσια παραγωγή 300.000 τόνους.
Από τους 300.000 τόνους οι 180.000 αυτοκαταναλώνονται. Από το υπόλοιπο των 120.000 τόνων οι 80.000 με 85.000 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εξάγονται στην Ιταλία.
Οι 17.000-18.000 εξάγονται στις διάφορες χώρες του κόσμου. Την παγκόσμια εμπορία ελαιολάδου έχει η Ιταλία.

Ελιά - λάδι (2)
Σ’ όλη τη χώρα καλλιεργούνται 130 εκατ. ελαιόδεντρα. Αναλυτικά, στην Πελοπόννησο 34.700.000, στην Κρήτη 34.300.000, δηλαδή σ’ αυτές τις δύο περιοχές καλλιεργείται το 53%.
Κατά νομό: Ηρακλείου 14.500.000 ελαιόδεντρα, Μεσσηνίας 13.500.000 ελαιόδεντρα, Λακωνίας 12.000.000 ελαιόδεντρα, Λέσβου 8.500.000 ελαιόδεντρα, Χανίων 7.000.000 ελαιόδεντρα. Έχουμε επίσης 2.300 ελαιοτριβεία σ’ όλη τη χώρα, εκ των οποίων λειτουργούν συστηματικά τα 1.400.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey