Σταράτες κουβέντες

21/04/2016 - 14:14

Εφέτος, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αστόρια της Νέας Υόρκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Βίτσας και την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης.

Και μη χειρότερα...
Εφέτος, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αστόρια της Νέας Υόρκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Βίτσας και την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης.
Στην καθιερωμένη παρέλαση, στις θέσεις των επισήμων αριστερά του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου κάθισε ο κ. Βίτσας και δεξιά ο κ. Μητσοτάκης. Όταν επέστρεψαν στην Αθήνα, απ’ το γραφείο του κ. Βίτσα δόθηκαν στη δημοσιότητα είκοσι φωτογραφίες απ’ τις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης. Απ’ όλες τις φωτογραφίες με φωτομοντάζ είχαν εξαφανίσει τον κ. Μητσοτάκη...

Λιμάνι του Πειραιά
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και αργότερα ως κυβέρνηση διαλαλούσε διά του αρμόδιου υπουργού κ. Δρίτσα ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν παραχωρείται στους ιδιώτες και οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι Σαμαροβενιζέλοι με τους Κινέζους θα ακυρωθούν.
Πριν από λίγες μέρες, οι ίδιοι άνθρωποι υπέγραψαν σύμβαση με την κυβέρνηση του Πεκίνου, όπου παραχωρείται το 67% του ΟΛΠ αντί του ποσού του 1,5 δις ευρώ, με μεσοπρόθεσμη προοπτική η σύμβαση να αποδώσει 4 δις ευρώ. Χωρίς σχόλια.

Φώτη Κουβέλη
Ακούγεται από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και έχει γραφεί και στον Τύπο ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης πρόκειται να προσχωρήσει στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Διότι, όπως δήλωσε, εξέλειπαν οι λόγοι που τον υποχρέωσαν να διαφωνήσει το 2015 με το ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει τη ΔΗΜΑΡ.
Εύχομαι ολόψυχα όλα τα παραπάνω να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί ο κ. Κουβέλης ήταν ο μόνος πολιτικός με τον οποίο μπορώ να πω ότι είχα μία κάποια προσωπική σχέση, πέραν της πολιτικής συμπόρευσης.
Αν όμως συμβεί, προκαταβολικά του αφιερώνω το «νιότη μου που μου έλεγες πως θα γινόμουν άλλος»!

Μετακλητοί υπάλληλοι
Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τους μετακλητούς υπαλλήλους που προσλαμβάνει ο Πρωθυπουργός και οι διάφοροι υπουργοί.
Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι μόνιμοι. Η θητεία τους διαρκεί όσο καιρό η κάθε κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία και όσο ο κάθε υπουργός διατηρεί τη θέση του. Μετακλητούς υπαλλήλους προσελάμβαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι περισσότεροι ήταν κομματικοί τους φίλοι.
Και σ’ αυτές τις κυβερνήσεις υπήρχαν οι Καρανίκηδες... Η αλήθεια να λέγεται! Οι σημερινοί μετακλητοί αμείβονται με 2.500 ευρώ μηνιαίως.
Στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα υπάρχουν 44 μετακλητοί υπάλληλοι συν είκοσι (20) δημόσιοι υπάλληλοι αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες.
Το ήθος και το ύφος της «πρώτη φορά αριστεράς», για να μην ξεχνιόμαστε! Έλεγαν ότι θα περιορίσουν στο ελάχιστο τους μετακλητούς!

«Σειρήνια δείπνα»
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, κατά τον Αντιφάνη, δεν ήταν μόνο πολυφαγάδες και καλοφαγάδες, αλλά γνώριζαν και σε ποια περιοχή της τότε Ελλάδας θα βρουν τα καλύτερα προϊόντα για να ευφραίνουν το λάρυγγά τους. Ιδού:
«Μάγειρας απ’ την Ήλιδα, τέντζερης από το Άργος, απ’ τη Φλιούντα (Νεμέα) το κρασί, ψάρια απ’ τη Σικυώνα (Κιάτο), αυλητρίδες απ’ το Αίγιο, σικελικό τυρί, χέλια από τη Βοιωτία».
Όπως θα μπορούσαμε να πούμε και εμείς οι Λέσβιοι, «σύκα γεραγώτικα, κάστανα αγιασώτικα, ελιές μυστεγνιώτισσες, κοπέλες Πετρανές...».
Η αναφορά του Αντισθένη είναι από το βιβλίο «Σειρήνια Δείπνα» του Άντριου Ντάλμπι.

Οι στρατηγοί των 55 ετών
Μέχρι το 2011, που έχουν δοθεί στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας, 2.000 αξιωματικοί έχουν αποστρατευτεί ως αρχηγοί ΓΕΣ και υπάρχουν 9.000 αντιστράτηγοι και υποστράτηγοι. Σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος με τον ίδιο πληθυσμό δεν υπάρχουν τόσοι στρατηγοί. Και στον τομέα αυτόν υπερβολικοί.

Ο παρεξηγημένος Μαρξ
Έγραψε: «Σ’ αυτόν τον άκαρδο κόσμο, η θρησκεία είναι το όπιον του λαού».
Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου διατήρησαν «το όπιον του λαού» και παρέλειψαν τα προηγούμενα που δίνουν άλλη έννοια στη ρήση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey