Σταράτες κουβέντες

07/04/2016 - 14:36

«Διαφορετικά μαζί»

«Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μία αποτελεσματικότερη και αντικειμενικότερη φορολογική διοίκηση. Αυτό μπορεί να το κάνει πραγματικά καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, που ήταν αιχμάλωτοι του παλιού συστήματος.

«Διαφορετικά μαζί»

«Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μία αποτελεσματικότερη και αντικειμενικότερη φορολογική διοίκηση. Αυτό μπορεί να το κάνει πραγματικά καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, που ήταν αιχμάλωτοι του παλιού συστήματος.

Ο στόχος του θα πρέπει να είναι η απώθηση της διαφθοράς, ιδίως στο υγειονομικό σύστημα. Αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ κατά 100%, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέο κόμμα μπορεί να το αντιμετωπίσει καλύτερα απ’ ό,τι τα παλαιά κόμματα.

Ο Βαρουφάκης, που έχει πει πολλά έξυπνα πράγματα, δήλωσε κάποτε: “Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δεν είναι διεφθαρμένο, επειδή είναι καινούριο. Δεν είμαστε διεφθαρμένοι, επειδή είμαστε καινούριοι”. Σ’ αυτό βρίσκεται και η μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα βοήθειας μπορεί να λειτουργήσει. Είναι σκληρό, αλλά έχει νόημα».

Ποιος τα είπε όλα αυτά τα σημαντικά; Μα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Σκεφτείτε τα...

Βενιζέλος - Σόιμπλε
Σόιμπλε απευθυνόμενος στο Βενιζέλο: «Πρέπει η χώρα σας να βγει προσωρινά από το ευρώ, “time out”, για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της υποτίμησης».
Βενιζέλος: «Δεν το θέλουμε αυτό με κανέναν τρόπο, θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη».
Σόιμπλε: «Τότε θα έπρεπε να παραδώσετε μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους θεσμούς των Βρυξελλών».
Βενιζέλος: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ».
Χωρίς σχόλια. Μόνο προς γνώσιν.
Τα δύο αποσπάσματα προέρχονται από το βιβλίο «Διαφορετικά μαζί» των Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα
Πήρα τον παραλιακό δρόμο προς τη Φυκιότρυπα για να βγω στην Επάνω Σκάλα. Ξέχασα ότι είναι αδιέξοδο και επέστρεφα.
Στις άκρες του δρόμου αρκετά αδέσποτα σκυλιά απολάμβαναν μακάρια τον ήλιο. Και τα σκυλιά λιάζονται... Στάθηκα και τα χάζευα. Ξάφνου πετάχτηκαν σαν να τα χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και άρχισαν να ακολουθούν χαρούμενα ένα κόκκινο αυτοκίνητο.
Βγήκε ένας νεαρός με μία σακούλα φαγητά και την άδειασε μπροστά τους... Τον χαιρέτισα μέσα απ’ το αυτοκίνητο και του χαμογέλασα. Υπάρχει ακόμα ανθρωπιά, φίλοι!

Τα «Αγγλικά» του κυρίου Τσίπρα
Μου λένε φίλοι αγγλομαθείς ότι τα Αγγλικά του κ. πρωθυπουργού έχουν βελτιωθεί κατά πολύ ώστε να του επιτρέπουν να συνομιλεί με κάποια ευχέρεια. Υπενθυμίζω ότι τα Αγγλικά του κ. Τσίπρα ήταν σε βαθμό Lower. Δεν είναι αρκετά όμως όταν συνομιλεί με ξένους ηγέτες εθνικά και οικονομικά θέματα, που έχουν τη δική τους ορολογία.

Κάποτε στα χρόνια της δικτατορίας ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε συνέντευξη στα γαλλικά ΜΜΕ με διερμηνέα τη Μαρία Ρεζάν, που παρεπιδημούσε τότε στο Παρίσι. Ύστερα από καιρό η κ. Ρεζάν άκουσε τον Παπανδρέου να δίνει συνέντευξη σε Γάλλο δημοσιογράφο σε άπταιστα Γαλλικά!
Ρεζάν: «Αφού μιλάτε τόσο καλά Γαλλικά, γιατί με πήρατε διερμηνέα;» τον ρώτησε σε κάποια συνάντησή τους.
Παπανδρέου: «Μέχρι να μεταφράσεις, Μαρία, αυτά που έλεγαν, εγώ σκεπτόμουν την απάντηση που έπρεπε να δώσω.

Ο κ. πρωθυπουργός ας πάρει ως διερμηνέα τον κ. Τσακαλώτο, που μιλά τα Αγγλικά καλύτερα από τα Ελληνικά!

Το τελευταίο σκαλί
Ο ποιητής το είχε προφητεύσει:
«...και μη έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθειά
του κακού τη σκάλα
για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώνουν, ω χαρά! τα φτερά
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!»
Λέτε, ανάδελφο έθνος, να πρέπει να φτάσουμε στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού για να αναγκαστούμε να επανιδρύσουμε το κράτος; Αν και ποτέ δεν είχαμε κράτος με σταθερούς θεσμούς και δομές.
Είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία του λαού φοβάται τον εκσυγχρονισμό της χώρας και αποστρέφεται τις αλλαγές. Συνηθίσαμε το χύμα κράτος με χαλαρές δομές, γιατί έτσι μας βολεύει. Για όλα αυτά δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας.

Απολογισμός βροχοπτώσεων
Οι βροχοπτώσεις στον Παπάδο έφτασαν φέτος στις 27 ίντσες. Μετράμε από πρώτη Οκτωβρίου μέχρι 30 Μαρτίου του επόμενου έτους. Επειδή οι βροχοπτώσεις υπολείπονται των περσινών, δεν πρέπει να σπαταλάμε το νερό και η ΔΕΥΑΜ πρέπει να περιορίσει τις διαρροές των δικτύων. Επ’ αυτού θα επανέλθω. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey