Σταράτες κουβέντες

31/03/2016 - 14:30

Πριν από μερικά χρόνια Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου ήταν ο κύριος Ζούμπος. Πιστεύω να ζει ο άνθρωπος, γιατί οι αστυνομικοί συνταξιοδοτούνται αρκετά νέοι. Άνθρωπος συνετός, νομοταγής, άνθρωπος του καθήκοντος. Δεν τον γνώριζα προσωπικά.

Αγάντα, κύριε Ζούμπο
Πριν από μερικά χρόνια Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου ήταν ο κύριος Ζούμπος. Πιστεύω να ζει ο άνθρωπος, γιατί οι αστυνομικοί συνταξιοδοτούνται αρκετά νέοι. Άνθρωπος συνετός, νομοταγής, άνθρωπος του καθήκοντος. Δεν τον γνώριζα προσωπικά.

Τι ζήτησε ο άνθρωπος του νόμου; Να φοράνε ζώνη και κράνος οι εποχούμενοι, να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και δίκυκλα πάνω στο πεζοδρόμιο και ό,τι άλλο προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων εναντίον του, πρώτα από ορισμένες τοπικές εφημερίδες αλλά και από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας της πόλεως της Μυτιλήνης. Ακόμα και ορισμένοι αστυνομικοί που διάλεξαν λάθος επάγγελμα... Το ίδιο συνέβη μερικά χρόνια αργότερα με τον αστυνόμο κ. Μαϊστρέλλη στη Γέρα για τους ίδιους λόγους.

Βγήκα με σειρά δημοσιευμάτων με τον παραπάνω τίτλο του σχολίου και συμπαραστάθηκα στους έντιμους άντρες, που προσπάθησαν να κάνουν το καθήκον τους, αλλά μέρος του κοινωνικού συνόλου τους πρόγκιξε και τους πίκρανε.
Άποψή μου είναι ότι η Αστυνομία άρχισε να αλλάζει πορεία ως προς την αστυνόμευση από τη δεκαετία του ογδόντα και μετά. Το σημερινό σχόλιο δεν έχει αποδέκτη μόνο την Αστυνομία.

Προς Δήμαρχο Λέσβου
Το προσφυγικό, κύριε Δήμαρχε, πρόβλημα τεράστιο κα απρόσμενο στη διάστασή του, άρχισε ν’ αντιμετωπίζεται μεθοδικά για πρώτη φορά. Στο προηγούμενο διάστημα, μετά το πρώτο ξάφνιασμα, ο Δήμος ανταποκρίθηκε θετικά, το ίδιο και ο κόσμος του νησιού και κέρδισαν την παγκόσμια αναγνώριση.
Βέβαια, το προσφυγικό είχε και τις αρνητικές του πλευρές και συμπεριφορές ορισμένων, τις οποίες γνωρίζω με αποδείξεις και ονόματα, αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του.
Το προσφυγικό ανέδειξε την αλληλεγγύη του λεσβιακού λαού προς τους συνανθρώπους μας και έκανε γνωστή τη Μυτιλήνη στα πέρατα του κόσμου.

Προς Δήμαρχο Λέσβου (2)
Καιρός, κ. Δήμαρχε, να κοιτάξουμε και τα του οίκου μας. Τα προβλήματα είναι πολλά, θα αναφέρω μόνο ορισμένα για την ώρα.
α) Η καθαριότητα κινείται σε σταθερά επίπεδα χάρη στις προσπάθειες τού δραστήριου αρμόδιου αντιδημάρχου.

β) Το κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη είναι αδιέξοδο και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η Αστυνομία.
γ) Οι τέως Καποδιστριακοί δήμοι μένουν τελείως αδρανείς ελλείψει πιστώσεων.
δ) Οι αγροτικοί δρόμοι χρήζουν συντήρησης και επισκευής ορισμένοι.
ε) Τα θύματα από τροχαία ατυχήματα φέρνουν το νησί μας μέσα στους πρώτους νομούς πανελλαδικά. Πολλά μπορείτε να κάνετε.
στ) Αρχίσατε καμπάνια τώρα που βελτιώνεται ο καιρός να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της πόλης το ποδήλατο και όχι το αυτοκίνητο για την κάθοδό τους στο κέντρο της πόλης. Αυτά για την ώρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Αν ανήκα στη Ν.Δ., θα ψήφιζα για πρόεδρό της τον κ. Μητσοτάκη για τους παρακάτω λόγους:
α) Δεν ψήφισε για Πρόεδρο Δημοκρατίας το λαϊκιστή πολιτικό κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
β) Ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν ακολούθησε την πεπατημένη και δεν χάιδεψε αφτιά.

Τόλμησε να δυσαρεστήσει μεγάλη μερίδα πολιτικών των κομμάτων, απολύοντας υπεράριθμους και επίορκους υπαλλήλους με ψεύτικα πτυχία, που δεν άρεσαν στο πόπολο. Κατά την εσωκομματική αναμέτρηση επικράτησε του αντιπάλου του, γιατί δεν υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει.

γ) Επιθυμεί να φτιάξει ένα σύγχρονο κόμμα ευρωπαϊκού τύπου, γιατί δεν πιστεύει στους χαρισματικούς ηγέτες, αλλά στους θεσμούς και στις δομές.

δ) Τέλος, παρά τα τόσα δυσάρεστα... υποσχέθηκε, ο κόσμος της Ν.Δ. τον ψήφισε. Κάτι αλλάζει στη Ν.Δ. αλλά και στην κοινωνία και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν το αντιλαμβάνονται.

Το Σκοπιανό πρόβλημα
Το Σκοπιανό πρόβλημα δεν το δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση. Το βρήκε. Ούτε είναι υπεύθυνη για το γλωσσικό ολίσθημα του κ. Μουζάλα. Ας μιλήσουμε υπεύθυνα. Και τα Σκόπια είναι Μακεδονία, ένα κρατίδιο όσο η Πελοπόννησος με αβέβαιο πολιτικό μέλλον.
Βέβαια γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται εντός των ορίων της Ελλάδας.

Υπεύθυνοι για το Σκοπιανό πρόβλημα είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σαμαράς, που δεν δέχτηκαν το σύνθετο όνομα «Σλαβομακεδονία», αλλά ξεσήκωσαν τον ανιστόρητο λαό και ορισμένους ρασοφόρους και έβαλαν «φωτιά» στις πλατείες.

Σήμερα τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» τα έχουν αναγνωρίσει πλείστες όσες χώρες, ανάμεσά τους οι Η.Π.Α. και η Ρωσία.    

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey