Σταράτες κουβέντες

10/03/2016 - 14:46

Είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Κώστα και της Μαρίκας Μητσοτάκη, ύστερα από τρία κορίτσια. Βαπτίστηκε στο Παρίσι το 1970, όπου ζούσε η οικογένειά του λόγω δικτατορίας. Μητροπολίτης Παρισίων ήταν τότε ο Μελέτιος, διορισμένος από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ιστορικά
Είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Κώστα και της Μαρίκας Μητσοτάκη, ύστερα από τρία κορίτσια. Βαπτίστηκε στο Παρίσι το 1970, όπου ζούσε η οικογένειά του λόγω δικτατορίας. Μητροπολίτης Παρισίων ήταν τότε ο Μελέτιος, διορισμένος από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Η βάπτιση του Κυριάκου οργανώθηκε κάπως βιαστικά και γι’ αυτό ο Μελέτιος κάλεσε τον ανιψιό του να ψάλλει το μυστήριο. Ο ανιψιός του Δεσπότη, φοιτητής Νομικής, έτυχε να βρίσκεται στο Παρίσι τότε για λόγους αναψυχής. Ο ιεροψάλτης στη βάφτιση λεγόταν Προκόπης Παυλόπουλος και είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Χαρακτηριστικά λαών κ.λπ.
Από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας διακινήθηκε το «Αθηναίοι και Θηβαίοι και κακοί Μυτιληναίοι» και το άλλο «χειρότεροι των Ελλήνων είναι οι Πελοποννήσιοι και απ’ τους Πελοποννήσιους οι Κορίνθιοι».
Εγώ πάντως που έζησα στην Κορινθία δεκαέξι χρόνια (16) έχω τις καλύτερες των αναμνήσεων για τους Κορίνθιους και γενικά για τους Μοραΐτες. Και το εννοώ. Στο θέμα μας τώρα:
Έλληνες: «Μασκαράς, Γκρέκο Μασκαράς» και άλλα τινά.
Αλβανοί: «Πονηροί και αγνώμονες».
Ρουμάνοι: «Κλέφτες».
Πακιστανοί: «Βρόμικοι».
Πολωνοί: «Μεθύστακες».
Κούρδοι: «Πολεμοχαρείς».

Πρακτικός τρόπος διάγνωσης της γνησιότητας του μελιού
Έχω αντικαταστήσει τη ζάχαρη στα ροφήματα και αφεψήματα εδώ και είκοσι χρόνια. Χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας, αντί για ζάχαρη χρησιμοποιώ μέλι τριών τύπων.
Μέλι ανθέων, ρεικιού, μεικτό θυμαρίσιο. Δεν υπάρχει γνήσιο θυμαρίσιο στη Λέσβο ούτε πουθενά αλλού. Για να διαπιστώσετε με πρακτικό τρόπο τη γνησιότητα του μελιού, γεμίζετε ένα κουτάλι, το σηκώνετε ψηλά και το αφήνετε να ρεύσει προς τα κάτω. Όταν η ροή είναι συνεχόμενη, χωρίς διακοπές, τότε το μέλι είναι γνήσιο.
Άλλος τρόπος: Παίρνουμε ένα κουτάλι, το βρέχουμε με κρύο νερό και το βυθίζουμε μέσα στο βάζο. Αν δεν κολλήσει το μέλι πάνω στο κουτάλι, τότε είναι γνήσιο.

Άλλαξες εσύ, ρε!...
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτό που θα διαβάσετε πιο κάτω το έχω ξαναγράψει. Πριν πολλά πολλά χρόνια ζούσε στον Παλαιόκηπο της Γέρας ένας ιδιόρρυθμος γέρος βρακάς. Καθόταν μόνος στο ίδιο τραπέζι στον καφενέ, άκουγε τις πολιτικές συζητήσεις, αλλά δε συμμετείχε ποτέ. Αυτόν το γέρο τον σέβονταν όλοι και δεν τον ενοχλούσαν. Ένα απόγευμα η πολιτική συζήτηση είχε ανάψει στο καφενείο. Όλοι οι θαμώνες είχαν στραφεί εναντίον της τότε κυβέρνησης.
Ο ένας κραύγαζε ότι «δεν άλλαξε τίποτα η κυβέρνηση», ο άλλος «βύθισε την οικονομία στο τέλμα», καλή ώρα σαν και τώρα και άλλα ηχηρά. Πρώτη φορά ο γέρος χτυπά το χέρι στο τραπέζι, σηκώνεται όρθιος και απευθυνόμενος στον πιο φωνακλά είπε: «Άλλαξες εσύ, ρε, για ν’ αλλάξει και η κυβέρνηση;»
Νεκρική σιγή απλώθηκε στον καφενέ για αρκετή ώρα!

Σκότωσαν την ελπίδα
Οι Συριζαίοι δεν αντιπροσωπεύουν την αριστερά της ελπίδας, που εδραιώθηκε στη συνείδηση των πολιτών μετά το εμφύλιο. Πολίτες αντίθετης ιδεολογίας σέβονταν τότε τους αριστερούς για ό,τι πρέσβευαν. Την τιμιότητα, τον ηθικό βίο, την εργατικότητα και την αλλαγή που ευαγγελίζονταν για έναν καλύτερο κόσμο. Με ισότητα, αδελφοσύνη, κοινωνικό κράτος, αναδιανομή του εισοδήματος.
Απογοητευμένος ο απαίδευτος λαός από τη δεξιά και το λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ της παρακμής, έφερε στην εξουσία τον Τσίπρα και τους συν αυτώ. Και μας γέμισαν ψέματα, καλλιέργησαν και κολάκεψαν τα πρωτόγονα αισθήματα του λαού και σκότωσαν την ελπίδα.
Σήμερα εξακολουθεί να κυριαρχεί ο λαϊκισμός, η θεοποίηση της αγραμματοσύνης και της μετριότητας και η διαρκής αβεβαιότητα χωρίς ελπίδα. Περίλυπος η ψυχή μου άχρι θανάτου.

Κανάλι Έψιλον (Ε)
Είναι το πιο πρόσφατο απ’ τα γνωστά κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης και ανήκει στον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη. Ο κ. Βρυώνης αγόρασε την άδεια από το ΚΚΕ, το οποίο ΚΚΕ είχε αποκτήσει παράτυπα την άδεια. Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey