Σταράτες κουβέντες

11/02/2016 - 15:28

Θλίβεται η ψυχή κάθε πολιτισμένου ανθρώπου με την τραγωδία των προσφύγων στο Αιγαίο. Άμοιροι, κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τα πολεμικά και θρησκευτικά πάθη, ζητούν καταφυγή στην πολιτισμένη Ευρώπη. Οι Έλληνες, λαός μέτοικος, που έχει νιώσει επανειλημμένως την προσφυγιά στο πετσί του, συμπάσχει και βοηθά.

Θλίβεται η ψυχή κάθε πολιτισμένου ανθρώπου με την τραγωδία των προσφύγων στο Αιγαίο. Άμοιροι, κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τα πολεμικά και θρησκευτικά πάθη, ζητούν καταφυγή στην πολιτισμένη Ευρώπη. Οι Έλληνες, λαός μέτοικος, που έχει νιώσει επανειλημμένως την προσφυγιά στο πετσί του, συμπάσχει και βοηθά.

Το αγροτικό με αριθμούς
Το 88% των αγροτών, δηλαδή 466.000 άτομα, δηλώνει ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ. Τα 70.000 άτομα δηλώνουν εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ μέχρι 11.000 και 23.000 δηλώνουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Σύνολο αγροτών: 559.000
Οι ανήκοντες στο κατώτατο κλιμάκιο του ΟΓΑ καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές ετησίως 946 ευρώ, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες το αντίστοιχο ποσό στο ΤΕΒΕ είναι 4.000 ευρώ.
Το 85% των ποσών που καταβάλλονται στους αγρότες για συντάξεις πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι 350.000 αγρότες, περίπου οι μισοί απ’ όσους είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΓΑ, δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Διευκρινίζεται ότι:
1. Αναφερόμαστε στους κατ’ επάγγελμα αγρότες με το επισφαλές εισόδημα.
2. Οι αγρότες της Λέσβου ουδεμία σχέση έχουν ούτε κατ’ ελάχιστον με τους αγρότες της Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης. Συνεχίζεται.

Τα καλύτερα βιολιά
Από τα πιο δυσεύρετα βιολιά του κόσμου είναι τα «Strandivarious» (Στραντιβάριους). Σήμερα υπάρχουν μόνο 600 τέτοια βιολιά στον κόσμο. Το πρώτο κατασκευάστηκε το 1709 και από τότε κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του μύθο στην παγκόσμια μουσική ιστορία. Η αξία του το 1800 ήταν 30 δολάρια, όταν ο μέσος όρος του ετήσιου μισθού ενός Αμερικανού ήταν 300 δολάρια.
Το 1951 η αξία του έφτασε τα 18.000 δολ., το 1987 τα 526.000 δολ., το 1996 τα 3.500.000 δολ. και το 2001 πουλήθηκε ένα «Strandivarious» 4.200.000 δολ.

Το πρόγραμμα του Θεοδωράκη
Το πρόγραμμα του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη περιλαμβάνει βαθιές κοινωνικές τομές, που δεν τις συναντάς στα προγράμματα των άλλων κομμάτων. Ιδού:
1. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων
2. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας
3. Αλλαγή εκλογικού νόμου (απλή αναλογική) και μείωση του αριθμού των βουλευτών
4. Αποτεφρωτήρια νεκρών σ’ όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας
Χωρίς σχόλια.

Τα επτά θαύματα του κόσμου
Η στήλη ποτέ δεν ξεχνά τον επανώτιτλό της «Λίγα απ’ όλα» ούτε επηρεάζεται απ’ τα ειρωνικά σχόλια ορισμένων αναγνωστών. Και αυτά χρειάζονται! Πάμε:
1. Οι πυραμίδες του Χέοπα στην Πίζα της Αιγύπτου
2. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία
3. Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού
4. Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο
5. Ο φάρος της Αλεξάνδρειας
6. Ο Κολοσσός της Ρόδου
7. Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας
Αντίπατρος ο Σιδώνιος

Είπαν και έμειναν
Ο Νίκος Ζαχαριάδης, θρυλικός γραμματέας του ΚΚΕ, λίγο προτού κρεμαστεί στο Σοργκούτ της Σιβηρίας, έγραψε: «Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Κολιγιάννη, Φλωράκη και Σια. Χαλάλι τους».
«Μενέ θεκέλ φερές» που σημαίνει: «Μετρήθηκες, βρέθηκες ανεπαρκής, θα εκπέσεις». Γράφτηκε από αντιφρονούντες στον τοίχο του ανακτόρου του Άσαντ στη Δαμασκό της Συρίας.

Βοτανολογία
Η συνταγή που θα διαβάσετε πιο κάτω συνιστάται σε αυτούς που έχουν πρόβλημα με το τριχωτό του κεφαλιού τους αλλά και σε όλους που θέλουν να διατηρήσουν τα μαλλιά τους γερά. Ισχύει για άνδρες και γυναίκες και δεν έχει παρενέργειες. Το χρησιμοποιούσαν οι μητέρες μιας άλλης εποχής για να λούζουν τα παιδιά τους.
Παίρνουμε μαύρα κουκούτσια δάφνης καβουρντισμένα, φύλλα δάφνης ψιλοκομμένα, τρία γαρίφαλα, ένα μοσχοκάρυδο.

Τα τρίβουμε μέχρι να κονιορτοποιηθούν και τα βάζουμε στο μπουκάλι, αφού προσθέσουμε ελαιόλαδο. Σε κάθε χρήση ανακινούμε το μπουκάλι και χρησιμοποιούμε το περιεχόμενό του μισή ώρα πριν το λούσιμο. Να προτιμάμε το πράσινο σαπούνι για το λούσιμο και να προσθέτουμε φύλλα δάφνης στο νερό.

Τα Ευαγγέλια
Τα τρία από τα τέσσερα Ευαγγέλια γράφτηκαν στην Ελληνική γλώσσα από Εβραίους για τον απλό λόγο ότι η Ελληνική γλώσσα ήταν διεθνής από την εποχή των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως είναι διεθνής σήμερα η Αγγλική.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey