Η εκδίκηση της Ιστορίας

10/02/2016 - 15:25

Σε ένα άρθρο μου στις 13 Ιουνίου του 2012 στο «Εμπρός» με τον τίτλο «Η σκοτεινή Αυγή της βίας», είχα ως μότο: «όποιος διδάσκει στα παιδιά να πετροβολάν τους γείτονες, να περιμένει ότι κάποια μέρα θα πετροβολήσουν και τον ίδιο το δάσκαλό τους».

Σε ένα άρθρο μου στις 13 Ιουνίου του 2012 στο «Εμπρός» με τον τίτλο «Η σκοτεινή Αυγή της βίας», είχα ως μότο: «όποιος διδάσκει στα παιδιά να πετροβολάν τους γείτονες, να περιμένει ότι κάποια μέρα θα πετροβολήσουν και τον ίδιο το δάσκαλό τους».

Ήταν η εποχή που οι «γενναίοι» «αντι-μνημονιακοί» προπηλάκιζαν, εξύβριζαν, γιαούρτωναν και ακόμα έδερναν τους «δοσίλογους μνημονιακούς» και απειλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους να μην τολμήσουν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο!

Και τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που διεξαγόταν ο… «δημοκρατικός» διάλογος; Ότι ήταν το ξέσπασμα της «δίκαιης οργής του λαού» και πολιτική στάση, που ήταν σύμφωνη με την επιταγή του Συντάγματος, με την οποία καλείται ο λαός να αντισταθεί απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας!

Και ο πλέον… αυθεντικός εκφραστής αυτού του «αντιστασιακού» πνεύματος ήταν ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος « μαστίγωνε» αλύπητα τους τότε κυβερνώντες για τις «αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές ενέργειές τους», τα νομοσχέδια που ψηφίζονταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υποκαθιστούσαν τους ψηφισμένους νόμους από τη Βουλή, την επιβολή των χαρατσιών και τις περικοπές των συντάξεων κ.ά..

Ο ίδιος, μάλιστα, ο Τσίπρας δήλωνε ότι δεν επρόκειτο να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στα Διόδια, έδινε το σύνθημα της μη πληρωμής των διοδίων.

Σήμερα, εκτός από την αυτοδιάψευση και την αυτογελοιοποίησή τους με τη -σχεδόν- μονιμοποίηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος για την επιψήφιση των νομοσχεδίων και την πληθώρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, έχουν «κρεμάσει» κι ένα πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι τους πίστεψαν και άφησαν απλήρωτα τα διόδια και τον ΕΝΦΙΑ και σήμερα καλούνται από την Εφορία -της «αριστερής κυβέρνησης»- να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα.

Αλλά το άκρον άωτον του θράσους και συγχρόνως της γελοιοποίησής τους είναι ότι διαμαρτύρονται, γιατί οι πληττόμενοι από τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν …σέβονται το διάλογο, διότι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδοκιμάζονται από το λαό στις δημόσιες εμφανίσεις τους για τα μέτρα του επαχθέστερου Γ΄ Μνημονίου.

Και φτάνουν στο σημείο, μέσα στον πανικό τους, να καταγγέλλουν κάποιους αόρατους συνωμότες ότι «απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας»!

Η εκπρόσωπος, μάλιστα, Τύπου κα. Γεροβασίλη σε μια «έκρηξη» ολικής αμνησίας, αφέλειας ή υποτίμησης της κοινής νοημοσύνης δήλωσε: «Εμείς δεν κάναμε ποτέ τέτοια πράγματα»!
Και έτσι αυξάνεται, πληθύνεται και κυριαρχεί η λαϊκή οργή. Και γκρεμίζονται τα τελευταία γεφύρια και διακόπτεται κάθε επικοινωνία ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση.

Αντί οι όποιοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κόμματος να αναγνωρίσουν τα ολέθρια σφάλματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσουν ειλικρινά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε και έχει αυτή η πολιτική τους· αντί με ειλικρίνεια να πουν, επιτέλους, την τραγική αλήθεια για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και να ζητήσουν τη βοήθεια του λαού και των άλλων πολιτικών δυνάμεων για τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα, αυτοί συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο του παραλόγου: πότε καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία… εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πότε τους κατηγορούν ως « ακροδεξιούς» και «πράκτορες» των δανειστών μας.

Όταν «βρίσκονται στα δυο στενά» επικαλούνται τη σημασία του δημοκρατικού διαλόγου κι όταν «παίρνουν τα πάνω τους», θυμούνται το αμίμητο «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε» του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα!
Οι τρεις ψηφοφορίες που κέρδισαν μέσα σε ένα χρόνο, φαίνεται πως γέμισαν με μπόλικο αέρα τα μυαλά τους. Αλλιώς δεν εξηγείται τόση έπαρση, τόση οίηση, τόση υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού και τόση υποεκτίμηση της πολιτικής του ωριμότητας.

Πιστεύουν ότι με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα πολιτικά τερτίπια που ξεγελούσαν μέχρι τώρα το λαό, με τα γνωστά διχαστικά διλήμματα «ή αυτοί ή εμείς», «οι παλιοί ή εμείς, οι νέοι», «εμείς οι γενναίοι που αντιστεκόμαστε στους κακούς της Ευρώπης ή αυτοί που τους παρακαλάν και τους φιλάν το χέρι» θα παρατείνουν για πολύ ακόμα την ακυβερνησία της χώρας;

Αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχολείται με τις καταλήψεις στα μαθητικά του χρόνια διάβαζε -έστω- τη σχολική του Ιστορία, ίσως, θα ήξερε ότι η ιστορία δεν έχει επιλεκτική μνήμη ούτε προσβάλλεται από πολιτική άνοια. Συνηθίζει να καταγράφει με ακρίβεια τα «έργα και τις ημέρες» των πολιτευόμενων -και ειδικότερα των κυβερνητών- και ορισμένες φορές «εκδικείται» παραδειγματικά αυτούς που αποπειρώνται να την αγνοήσουν ή να την πλαστογραφήσουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey