Σταράτες κουβέντες

21/01/2016 - 14:50

Το 2013 διατέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης 40,1 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία των δικαστηρίων. Στις ευρωπαϊκές χώρες ο μέσος όρος ων δαπανών είναι 3,9 εκατομμύρια, ενώ αναλογούν 19 δικαστές ανά 100.000 κατοίκους έναντι 29 δικαστών στην Ελλάδα με τον ίδιο πληθυσμό.

Της δικαιοσύνης
Το 2013 διατέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης 40,1 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία των δικαστηρίων. Στις ευρωπαϊκές χώρες ο μέσος όρος ων δαπανών είναι 3,9 εκατομμύρια, ενώ αναλογούν 19 δικαστές ανά 100.000 κατοίκους έναντι 29 δικαστών στην Ελλάδα με τον ίδιο πληθυσμό.
Στην Ευρώπη για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση απαιτούνται 170 εργάσιμες ημέρες έναντι 510 ημερών στην Ελλάδα. Και οι κρίνοντες συγκρίνονται στις Δημοκρατίες.

Της ΕΡΤ
Με το νόμο 3419/2005 για κάθε ρολόι της ΔΕΗ η ΕΡΤ εισπράττει 50,88 ευρώ ετησίως. Το 2011 η ΕΡΤ εισέπραξε μέσω ΔΕΗ 440 εκατομμύρια ευρώ.
Επί ενδόξων ημερών Παναγόπουλου (Προέδρου ΕΡΤ), ορισμένοι δημοσιογράφοι είχαν μηνιαίες αποδοχές 28.000 ευρώ! Με κάτι τέτοια φτάσαμε να μας κυβερνά ο κ. Τσίπρας, κύριε Μητσοτάκη.

Το ύψος της βροχής
Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις το βροχόμετρο στον Παπάδο έδειξε 21 ίντσες. Ικανοποιητική θεωρείται η χρονιά για τη γεωργία όταν το ύψος της βροχής αγγίξει τις 40 ίντσες.

Βιβλία που έλαβα
Από το γνωστό λεσβιολάτρη συγγραφέα Κώστα Γ. Μίσσιο έλαβα δύο βιβλία: «Η γειτονιά μου ο Άγιος Συμεών Μυτιλήνης. Ο χώρος και οι άνθρωποί του» και «Ειρήνη Μίσσιου-Γιαννακοπούλου. Η αισθαντική ποιήτρια και μεταγλωττίστρια της Γαλλικής», αμφότερα από τις εκδόσεις «Πιττακός». Περισσότερα θα πούμε αργότερα.

Είπαν και ελάλησαν
«Μη φοβάσαι τον πλούσιο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι» Λένιν
Προφανώς ο αρχιερέας των κομμουνισμού εννοούσε ότι «ο γιος της πλύστρας», αμόρφωτος και φτωχός, ήταν πλέον ευάλωτος στις σειρήνες του καπιταλισμού.
Έρχεται η δικιά μας Έλενα Ακρίτα, κόρη του Λουκή, και αποφαίνεται: «Οι αριστεροί πρέπει να είναι και χορτασμένοι». Ωσάν τον κ. Κατρούγκαλο, τον κ. Μητρόπουλο, τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Σταθάκη, Έλενά μου;

Άντε ντε...
Παραμονή των Φώτων απόγευμα αποχαιρετούσα το γιο μου και την οικογένειά του, που ταξίδευαν για Ηράκλειο. Είχαν περάσει τον έλεγχο και κατευθύνονταν προς το αεροσκάφος, όταν ο εγγονός μου, νήπιο δύο ετών, άρχισε να με καλεί.
Στην προσπάθειά μου να έχω οπτική επαφή από μακριά δέχτηκα φραστική επίθεση από διερχόμενο αστυνομικό. «Φύγετε από το διάδρομο να περάσει ο κόσμος». Στο διάδρομο εκείνη την ώρα ήμουν εγώ και ένας γνωστός ιατρός, που αποχαιρετούσε το γιο του.
 «Να μιλάς πιο ευγενικά στον κόσμο, εξάλλου δε παρεμποδίζουμε κανέναν» αντέτεινα εγώ.
 «Άντε ντε που θα...» συνέχισε ο διερχόμενος.

Είχα συγκινηθεί που αποχωριζόμουν αγαπημένα πρόσωπα και δεν έδωσα συνέχεια. Διαφορετικά θα άκουγε τα «γαλλικά» του ο αγενής.
Από το 1981 και δώθε στο σώμα της Αστυνομίας μπήκαν και ορισμένοι με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο και αρκετοί αγενείς. Μια άλλη φορά τα υπόλοιπα.

«Βοστάνειο» Νοσοκομείο (1)
Πάνε χρόνια. Δε θυμάμαι πια πότε. Ο Φώτης ο Κουβέλης, αφού περιόδευσε σε ορισμένα χωριά του νησιού, θέλησε να επισκεφτεί και το νοσοκομείο μας. Τον συνοδεύαμε. Οι εργαζόμενοι άρχισαν να αναπτύσσουν τις ανάγκες του νοσηλευτηρίου και να διατυπώνουν εργατικά αιτήματα. Αφού τους άφησε να τελειώσουν, τους είπε: «Επισκέπτομαι πολλά επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας μας. Το δικό σας είναι ένα από τα καλύτερα».
Το διαπίστωσα ακόμα μια φορά πριν από λίγες μέρες, όταν συγγενικό μου πρόσωπο επισκέφτηκε τα επείγοντα περιστατικά και το ορθοπαιδικό τμήμα. Το νοσοκομείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Από τον πρώτο γιατρό μέχρι το συνεργείο καθαριότητας. Ας μη γκρινιάζουμε.

«Βοστάνειο» Νοσοκομείο (2)
Επί των ενδόξων ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρήλασαν ως διοικητές δάσκαλοι, καθηγητές κ.λπ., όλοι οπαδοί των κομμάτων και άσχετοι με τη διοίκηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Φρόντισαν δε να διορίσουν σ’ όλες τις βαθμίδες -πλην ιατρών- κομματικούς φίλους χωρίς τυπικά προσόντα, χωρίς ειδίκευση, αρκετοί του δημοτικού.
Όλα αυτά και άλλα τόσα έφεραν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία. Όποιος συνεχίζει την ίδια τακτική των προηγουμένων, διορίζοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο τα δικά του παιδιά, ως να ήταν το νοσοκομείο κληροδότημα των γονέων του, θα έχει την ίδια τύχη με τους προηγούμενους σύντομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey